Dreaver S340 versus S310: twee wandelbanden met elkaar vergeleken + mijn advies

Dreaver S340 vs Dreaver S310 wandelband

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bij het kiezen van de beste wandelband voor thuisgebruik kom je al snel uit bij de Dreaver S340 en S310. Deze twee lijken op het eerste gezicht erg op elkaar, maar bij nader inzien blijken er toch flinke verschillen te zijn die jouw keuze kunnen beïnvloeden. In deze blog neem ik je mee door de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze twee modellen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Verrassend sterke wandelbanden

Sneller dan je denkt

Als snelheid belangrijk voor je is, zal de S340 je aangenaam verrassen. Met een maximale snelheid van 10 km/u is deze loopband geschikt voor zowel stevige wandelingen als intensieve intervaltrainingen. De S310, daarentegen, haalt een bescheidener maximumsnelheid van 6 km/u, wat hem meer geschikt maakt voor wandelaars.

Krachtige motor

De motor is het hart van elke loopband, en hier onderscheidt de S340 zich duidelijk. Met een vermogen van 2.0 pk is de motor van de S340 beduidend sterker dan de 1.0 pk motor van de S310. Dit maakt de S340 een betere optie voor zwaardere gebruikers of voor wie graag heuveltraining simuleert.

In de winkel bekijken

Bekijk hieronder de laatste prijzen en aanbiedingen van deze twee wandelbanden

Ingebouwde programma’s

Trainingsprogramma’s

Een ander groot verschil is het aanbod aan trainingsprogramma’s. De S340 biedt 6 voorgeprogrammeerde trainingen die je uitdagen en helpen om je fitnessdoelen te bereiken. De S310 biedt deze mogelijkheid niet, waardoor je zelf creatief moet zijn in het samenstellen van je trainingen.

Hartslagmeting

De S340 is uitgerust met een hartslagmonitor, waarmee je tijdens het trainen je hartslag kunt bijhouden. Dit is een waardevolle functie voor iedereen die zijn trainingsintensiteit nauwkeurig wil monitoren. Bij de S310 ontbreekt deze functie.

De-5-belangrijkste-specificaties-voor-een-perfecte-walking-pad-Koopwijzer-2024

Compact en comfortabel

Gemakkelijk opbergen

Beide loopbanden zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en ruimtebesparing. Ze zijn inklapbaar en daardoor makkelijk op te bergen. De S340 heeft hierbij een licht voordeel; hij weegt 23 kg, iets minder dan de 25 kg van de S310.

Ruim loopvlak

Op het gebied van comfort doen beide loopbanden niet voor elkaar onder. Ze beschikken over een ruim loopvlak van 109 x 40 cm, waardoor je comfortabel kunt lopen of rennen.

Interessante weetjes

  • De S310 is met name geschikt voor wie graag wandelt of zelfs onder een bureau wil lopen.
  • Voor beginnende tot gevorderde lopers biedt de S340 net dat beetje extra door zijn snelheid en trainingsprogramma’s.
  • Beide modellen worden geleverd met een beschermmat, wat een mooie bijkomstigheid is.

Conclusie Dreaver S310 vs. S340 wandelbanden

De keuze tussen de Dreaver S340 en S310 hangt sterk af van je persoonlijke behoeften en trainingsdoelen. Zoek je een loopband die meer uitdaging biedt en geschikt is voor een gevarieerdere training, dan is de S340 een uitstekende keuze. De S310 is daarentegen ideaal voor wandelaars en mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, betrouwbare loopband voor lichte trainingen. Beide loopbanden bieden kwaliteit en comfort, dus het komt neer op wat jij belangrijk vindt. Ik zou zelf persoonlijk voor de S340 gaan, omdat deze net iets meer kan.


Categorie: Fitnessapparaten

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.