Grote walkingpad test – beste wandelband [2024]

walkingpadd test - d ebeste wandelband

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze grote walkingpad test nemen we alle populaire wandelband onder de loep en vergelijken ze onderling. Er is zoveel keuze in wandelbanden dat het best moeilijk is te kiezen wat de beste walkingpad is voor jou. Ook wij kunnen dat niet voor je bepalen. Wat we in deze grote wandelband test doen is jou zoveel mogelijk informatie geven om zelf die keuze te kunnen maken. Ook geven we onze top 5 met 5 hele goede loopbanden in verschillende categorieën.

Loopbanden worden allang niet meer alleen in sportscholen gebruikt, maar ook thuis en op kantoor. Door zowel jonge mensen als ouderen en alles daar tussen in. Er is dan ook veel aanbod van loopbanden, afhankelijk van het doel wat je hebt, zijn loopbanden wel of niet geschikt voor jou.
In dit artikel ligt de focus op wandelbanden. Wil je de beste walking pad voor jou kopen, dan vind je hier de informatie die je nodig hebt en meer.

Geen zin om het hele artikel te lezen? Bekijk dan HIER direct onze favoriete wandelband, die uitblinkt in prijs/kwaliteit!

Wat is een walkingpad?

Een walkingpad (of walking pad) is een loopband waarop je kunt wandelen, in gewoon Nederlands noemen we dat een wandelband. Over het algemeen is het een hele platte loopband zonder steun, met een maximale snelheid van 6 km/u.
Je kunt zo een walkingpad prima thuis gebruiken, maar ook op jouw werkplek, of dat nu thuis is of op kantoor. Om dat een walking pad geen steun heeft kan je hem makkelijk onder een zit/sta of sta bureau gebruiken.

Onze TOP 5 Beste wandelbanden

We raden je aan de hele test door te lezen, maar ben je ongeduldig en wil je snel zien welke walking pad wij als beste beoordeeld hebben dan word je op je wenken bedient want we beginnen met deze top 5, speciaal voor jou 😉
Om tot deze Top 5 te komen hebben we het aanbod wandelbanden onderverdeeld in 5 categorieën, een voorselectie gemaakt en per categorie de beste walkingpad gekozen, ieronder het resultaat:

Onze top 5 voor 2024 is:

Wil je weten waarom een walkingpad tot de beste in zijn categorie is gekozen en welke genomineerde wandelbanden er waren in de betreffende categorie, lees dan verder want dat staat in de komende hoofdstukken uitgelegd. Het kan zijn dat jij zelf tot een andere keuze komt.

Beste walkingpad voor op kantoor

Voor een wandelband voor op kantoor waar ook andere collega’s geconcentreerd willen werken is het belangrijk dat deze weinig geluid maakt. Dat is sowieso belangrijk voor gebruik op iedere werkplek, maar in een kantoorruimte waar meerdere personen werken is dit de belangrijkste eis. Een professionele wandelband die aan deze eis voldoet is natuurlijk wel wat duurder, maar blijft de investering waard gezien alle voordelen.

De volgende 3 wandelbanden stonden bij ons op de nominatie voor het predicaat ‘beste wandeband voor kantoor’:

De beste wandelband voor op kantoor is de Life Span TR1200-SC110

Een kantoor inrichten betekent tegenwoordig dat er niet alleen aandacht moet zijn voor voldoende licht, groen en een mooi design. Ook moeten er voldoende mogelijkheden om het zittende bestaan van werknemers af te kunnen wisselen met voldoende beweging.

Beste wandelband 2024 voor je thuis kantoor

Voor jouw thuiskantoor zijn de hierboven genoemde professionele wandelbanden natuurlijk ook perfect te gebruiken. Toch kunnen we ons voorstellen dat deze wel wat boven de begroting uit komen. Ook is het zo dat je waarschijnlijk wat minder eisen stelt, zo is het geluidsniveau wat minder belangrijk wanneer je niet met collega’s in dezelfde ruimte aan het werk bent.

Toch is het wel belangrijk dat je een goed wandelband koopt en niet na een tijdje spijt hebt van jouw aankoop. We gingen dus op zoek naar een aantal van de betere wandelbanden onder de 1000 euro en hebben deze met elkaar vergeleken met in het achterhoofd het doel van de walking pad, gebruik voor je thuis kantoor.

Zo kwamen we op een aantal wandelbanden van Flow Fitness en Xiaomi uit en nog een aantal wat minder bekende merken. Hieronder zie je het resultaat van de zoektocht:

Bij de keuze voor de beste walking pad voor je thuis kantoor hebben we lang getwijfeld tussen de twee Flow Fitness loopbanden en de Xiaomi R1. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Flow Fitness DTM400i. met als redenen dat deze en opvouwbaar en dus makkelijk op te bergen is en een maximaal belastbaar gewicht van 160 kg heeft. Dat samen met een Europees product met een betrouwbare service en garantie afhandeling bracht de doorslag.

Wil je alles weten over de goede tweede, lees dan onze Xiaomi walkingpad R1 Pro review.

Uiteraard kan het voorkomen dat jij andere dingen belangrijk vind en dus een andere overweging maakt om de voor jou beste keuze te maken. Het spectrum aan prijzen is ook enorm en dat maakt de keuze extra moeilijk en discutabel.

Goed om te weten
Regelmatig jouw bureauwerk afwisselen met (korte) momenten van beweging heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Je wordt fitter, productiever en slaapt beter.

Beste budget wandelband (zonder beugel)

In onze zoektocht naar de beste budget wandelband zijn we uitgegaan van wandelbanden tot 400 Euro. We waren nieuwsgierig of er voor zo een beperkt budget een wandelband te koop is die geschikt is om thuis te gebruiken en zo jouw stappendoel te halen. Er is best wel wat keuze in deze categorie, maar één wandelband springt er toch wel boven uit. We hebben het dan over de goedkoopste loopband van Senz Sports (zie ook onze uitgebreide Senz Sports M500 review)

De door ons geselecteerde budget wandelbanden zijn:

Van deze geselecteerde budget wandelbanden is de Senz Sports M500 onze favoriet, we leggen uit waarom dat zo is. Kijk naar de technische specificaties en dan valt op dat deze M500 het grootste continue motorvermogen heeft (1 pk) in combinatie met een groot loopoppervlak. De Luxari komt in de buurt maar heeft een beduidend kleiner loop oppervlak.
Tel daarop het ultra platte design en de betere display van de SenZ Sports M500, in combinatie met de goede demping, dan is de keuze duidelijk denken wij.

Beste wandelband voor thuis

Wat de beste wandelband voor thuis is, dat is best wel lastig te zeggen. Dat hangt eigenlijk af van wat jouw wensen zijn. Al de wandelbanden die hoog scoren in de andere ‘beste’ paragraven kunnen hiervoor in aanmerking komen.
De Dreaver S310 scoort hier hele hoog en verdient misschien wat ons betreft wel de 1e plaats. Maar een goede tweede is wat ons betreft de Toorx Fitness Walkingpad. Deze is wel iets duurder maar bevat sensoren die ervoor zorgen dat de snelheid van de band zich automatisch aan jouw loopsnelheid aanpassen. Hoe mooi is dat? Lees ook onze Toorx Fitness Walkingpad review om alles te weten te komen over deze wandelband.

Lees dus de andere paragraven ook door en kies de beste wandelband voor thuis die past binnen jouw wensen, doelstellingen en budget.
Wel wil willen de mogelijkheid aangrijpen om twee zeer populaire wandelbanden te benoemen. Namelijk de Dreaver S310 en de Citysports WP2. Lees ook de Dreaver S310 review en de Citysports WP2 review eens door om er achter te komen waarom dat zo is en te kijken of een van deze twee misschien het beste bij jou past.

Een nieuwe en moderne walkingpad is de Xiaomi X21. Deze wandelband is een wat duurdere wandelband met uitstekende eigenschappen. Denk hierbij aan comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. De enige reden dat deze wandelband niet op de 1e plaats staat in deze categorie is de prijs. Uiteraard kunnen wij niet in jouw beurs kijken, maar heb je het geld dan verdient deze wandelband de voorkeur boven de Dreaver S310.

Bekijk ook onze Xiaomi X21 review en lees alles over deze geweldige wandelband.

Beste wandelband voor senioren

Misschien is een wandelband uit de categorie ‘wandelband voor thuis’ ook wel geschikt voor jou als senior. Is jouw evenwicht echter wat minder dan is het zeker verstandig om naar een wandelband met een wat stevigere beugel te kijken. Ook daar is natuurlijk weer heel veel keuze in.

Er zijn heel wat loopbanden die prima geschikt zijn voor ouderen om op te wandelen. We kijken dan naar loopbanden waar je ook wat harder op zou kunnen lopen omdat deze vaak wat steviger zijn uitgevoerd. Het hogere motorvermogen zorgt ervoor dat je soepel kan wandelen en biedt vaak ook nog eens extra mogelijkheden die een wandelband zonder beugel niet heeft.

wandelband met steun voor senioren

Je moet daarbij denken aan bijvoorbeeld een (automatisch) verstelbare hellingshoek en het volgen van een trainingsprogramma. De volgende loopbanden zijn bijvoorbeeld erg populair bij senioren:

Beste wandelband voor senioren – onze keuze:

Onze keuze is op de Senz Sports M1000 gevallen: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudige bediening en een goede demping. Ideaal om thuis jouw jouw km’s te maken. Ook kan je op deze loopband net iets meer dan alleen wandelen. je hebt 36 trainingsprogramma’s die jou uitdagen om net even iets de grenzen te verleggen en iets harder te lopen dan wandelen. Dat hoeft natuurlijk niet

Onze keuze heeft geen verstelbare hellingshoek, maar afhankelijk van hoe fit je bent biedt deze loopband voldoende uitdaging denken wij. Mocht je zelf hogere eisen stellen en bijvoorbeeld een verstelbare hellingshoek belangrijk vinden dan is de Focus Fitness Jet 7 een fantastische optie.

Wandelband kopen:
Weke punten zijn belangrijk om op te letten bij de aanschaf

Wanneer je een wandelband kopen gaat, is het altijd goed om een aantal punten te checken bij het vergelijken van verschillende modellen. Hieronder vind je een uitgebreide lijst waar je op zou kunnen letten. Afhankelijk van jouw doel zijn sommige punten misschien meer of minder relevant. Ook kan het zijn dat bepaalde punten juist heel belangrijk zijn en ander punten misschien juist niet.

 • De prijs: bepaal van te voren wat jouw budget is
 • Maximaal belastbaar gewicht
  Zeker als je wat zwaarder bent moet je hier goed op letten. Het advies is niet de grenzen op te zoeken van wat de leverancier aan geeft.
 • Afmetingen loop oppervlak
  Voor een goede afwikkeling van je pas is de lengte belangrijk, zeker als je wat langer bent is dat belangrijk om op te letten. Een grotere breedte geeft je meer mogelijkheden te corrigeren bij kleine misstappen.
 • Motorvermogen
  Qua motorvermogen wil je graag de motor die het grootste vermogen levert. Een motor met een groot vermogen kan vaak een hogere snelheid aan en is ook belangrijk wanneer je wat zwaarder bent. Wanneer je niet het volle vermogen gebruikt is de motor vaak wat stiller en gaat langer mee omdat hij niet volledig belast wordt. Dus als je voor duurzaam gaat in een hoger vermogen beter.
 • Met beugel of zonder beugel
  Wanneer je wat problemen met je evenwicht hebt, kan een beugel jouw wat steun en meer vertrouwen geven. Zeker in het begin kan het lastig zijn om te starten met wandelen op een loopband. Wil je een wandelband onder je bureau gebruiken dan zit een beugel in de weg. Wel heb je dan steun aan je sta bureau.
 • Inklapbaar ja/nee
 • Hoogte van de wandelband
 • Bediening
 • Sensoren die automatisch jouw loopsnelheid detecteren aanwezig ja/nee
  Zeker wanneer je tijdens je werk wandelt of jouw favoriete serie kijkt ligt jouw volledige focus niet op het wandelen. Sensoren zorgen ervoor dat de snelheid van de loopband zich automatisch aan jouw wandelsnelheid aanpast. Dus mocht je tempo wat zakken doordat je aandacht ergens anders ligt, is dat geen probleem.
 • Demping
  Hoe harder je loopt, des te belangrijker de demping. Hoe beter de demping, hoe kleiner de impact van de landing. Voor een wandelband is de demping wat minder belangrijk dan voor een een hardloopband. De snelheid is nu eenmaal lager en de schok bij het neerzetten van je voeten dus ook.
 • Display
 • Geluidsniveau

Beste wandelband – meer informatie

We gaan in dit artikel niet uitgebreid in op de voordelen van het gebruik van een loopband bureau. Maar wel kunnen we je vertellen dat door regelmatig zittend werk af te wisselen met korte periodes van bewegen dit voor jou veel gezondheidswinst oplevert. Het meer bewegen is slechts één onderdeel van een gezonde leefstijl, maar wel een hele belangrijke.

Rust maeckt roest
Oftewel ‘rust roest’ is een bekend gezegde wat onder andere betekent dat als je niet regelmatig beweegt, je prestaties achteruit zullen gaan.

Ook al je niet aan het werk bent is te lang achter elkaar zitten slecht. Een wandelband is dan de ideale mogelijkheid om met regelmaat te bewegen. Ook wanneer je wat ouder bent is dat erg belangrijk.
Ook als je weinig tijd (over) hebt, heb je geen excuus meer om niet te bewegen, want je kan het wandelen op een loopband combineren met het kijken van jouw favoriete televisie serie of het voeren van een telefoon gesprek.


Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.