Home » Blog » Eiwitten in je fitnessprogramma

Eiwitten in je fitnessprogramma

Eiwitten en fitness

Om een gespierd lichaam te krijgen heb je een goede toevoer van eiwitten via je voeding nodig. Eiwitten helpen inderdaad bij de opbouw van spieren en een gebrek aan eiwitten zal dus betekenen dat je capaciteit om spieren op te bouwen lager ligt.

Er zijn echter vele verschillende meningen over de hoeveelheid proteïnen die je elke dag moet absorberen. Veel hangt trouwens af van wat je doelstellingen zijn. Men is het er nu over eens dat je, om te beginnen, ongeveer 1 g eiwitten per 500gr lichaamsgewicht per dag moet eten.

Kies je eiwitrijk voedsel met zorg

Kies je eiwitrijk voedsel in de supermarkt nadat je de etiketten helemaal hebt gelezen. Eens je de eiwit-inhoud hebt gevonden die overeenkomt met je behoeften, kijk je verder naar de hoeveelheid koolhydraten, suiker enz. die het voedingsmiddel van je keuze bevat.

Als het je doel is om spieren op te bouwen is het slim om uit de buurt van voedsel te blijven dat rijk is aan geraffineerde koolhydraten, enkelvoudige suikers en heel veel calorieën.

Voeding met een hoog gehalte eiwitten

Hier beneden vind je voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan eiwitten. Hoewel ze veel eiwitten bevatten, bevatten ze niet zoveel van de andere voedingsstoffen (zoals koolhydraten of vetten) die het ontwikkelen van spieren zouden kunnen bemoeilijken.

  • Vlees: als je een vleeseter bent, is het goed om deze vleessoorten in je voedingsschema op te nemen – kip, kalkoen, konijn en mager rundvlees.
  • Melk en melkproducten: je kan je dagelijkse hoeveelheid proteïnen binnenkrijgen met een glas magere melk. Drink ze natuur of neem ze verwerkt in de vorm van melkproducten. Eet vetvrije ijsjes, yoghurt en kaas.
  • Eieren: zijn goed voor je omdat ze veel eiwitten bevatten. Professionele bodybuilders eten vaak eieren. Het is goed om het geel op te eten, omdat dit deel van het ei het merendeel van de belangrijke voedingsstoffen bevat.
  • Vis: is de belangrijkste eiwitbron. Daarom moet je beslist vis in je dagelijks menu opnemen als je een fitnessprogramma volgt.
  • Soja: bevat veel eiwitten; eet dus tofu en drink sojamelk.
nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *