Focus Fitness Row 3 review: budgetvriendelijke roeitrainer

Focus-Fitness-Row-3-review-en-ervaringen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In mijn Focus Fitness Row 3 review neem ik deze populaire roeimachine uitgebreid onder de loep en kom je alles te weten over deze populaire roeitrainer voor thuis gebruik.
Dus ben je op zoek naar een betaalbare roeitrainer voor bij jou thuis? Dan is de Focus Fitness Row 3 wellicht iets voor jou. Als enthousiaste gebruiker van deze roeitrainer wil ik graag mijn persoonlijke ervaringen met je delen.
In deze review beoordeel ik de Focus Fitness Row 3 met 4,5 sterren en leg ik uit waarom ik deze beoordeling geef. Ook beantwoord ik vier veelgestelde vragen over dit fitnessapparaat.

Focus Fitness Row 3 review – voor wie (niet) geschikt?

Ik begin deze Focus Fitness Row 3 review met in het kort aan te geven wat de beoogde doelgroep is voor deze roeitrainer. Zodat je snel een eerste indruk kunt krijgen of deze Row 3 bij jou past, over verder moet zoeken naar een alternatief.

Geschikt Voor:

De Focus Fitness Row 3 is ideaal voor thuis sporters die geen professionele prestaties verwachten. Het is een budgetmodel roeitrainer dat compact kan worden opgeborgen en fluisterstil is dankzij het magnetische weerstandssysteem. De roeitrainer beschikt over een boordcomputer en biedt meerdere elektronisch instelbare weerstandsniveaus, waardoor je verschillende workouts kunt doen.

Niet Geschikt Voor:

Als je zeer hoge eisen stelt aan een roeitrainer of als je langer bent dan 1,90 meter en/of meer dan 120 kg weegt, dan is de Focus Fitness Row 3 mogelijk niet de beste keuze voor jou. In dat geval kun je overwegen om naar duurdere alternatieven te kijken, zoals de Senz Sports R5000 of Concept2 roeitrainers.

Een klein minpuntje is dat de voetsteunen niet verstelbaar zijn, wat mogelijk ongemak kan veroorzaken voor mensen met kleine of grote voeten.

Magnetische Weerstand voor Stil en Comfortabel Trainen

De Focus Fitness Row 3 maakt gebruik van magnetische weerstand die elektronisch wordt aangestuurd. Dit zorgt ervoor dat de roeitrainer fluisterstil is, wat ideaal is als je in een appartement woont en je geen geluidsoverlast wilt veroorzaken. Bovendien zijn er maar liefst 16 weerstandsniveaus beschikbaar, zodat je de intensiteit van je training kunt aanpassen.

Focus Fitness Row 3 review – trainen

Dankzij zijn stabiele constructie en 12 kg zware vliegwiel biedt de Focus Fitness Row 3 een comfortabele trainingservaring. Let echter op dat deze roeitrainer niet geschikt is voor mensen die langer zijn dan 1,90 meter en/of meer dan 120 kg wegen.
De trainingscomputer biedt verschillende programma’s en de mogelijkheid om met competitie simulaties te trainen. Hierdoor blijft je training gevarieerd en motiverend.
Het is ook mogelijk om met een hartslagband (apart aan te schaffen) te trainen voor nauwkeurige hartslagmeting. Algemeen bekend is dat sensoren voor het meten van je hartslag niet echt adequaat meten.

Na je training kun je de roeimachine eenvoudig inklappen en opbergen, omdat hij weinig ruimte inneemt.

Achtergrond van de Focus Fitness roeitrainers

Focus Fitness is een merk van Betersport (bekijk alle roeitrainers) en staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. De Focus Fitness Row 3 is een populair model van dit merk en heeft zijn populariteit te danken aan zijn betaalbaarheid en prestaties. Het merk hecht veel waarde aan feedback van gebruikers en biedt goede service en garantie via Betersport.

Wist je dat
De Focus Fitness Row 3 een magnetische weerstand heeft en daardoor heel weinig geluid maakt. Ook hoort deze Row 3 wat mij betreft bij de 3 beste roeitrainers met magnetische weerstand.

Focus Fitness Row 3 review – algemene indruk

In het algemeen maakt de Focus Fitness Row 3 een stabiele, degelijke indruk, zeker gezien zijn prijsklasse. De boordcomputer biedt veel trainingsmogelijkheden, maar ik moest wel even wennen aan het bedienen ervan, maar na wat zoeken kwam ik er uiteindelijk toch wel uit.
Heb je de boordcomputer eenmaal door, dan biedt deze best veel mogelijkheden, te weten:

 • Een handmatig programma
 • 12 voorgeprogrammeerde programma’s
 • Een vrij te programmeren ‘user’ programma
 • Hartslagprogramma’s
 • Race modus
 • Herstel programma

Het apparaat schakelt ook automatisch in de energiezuinige ‘slaapmodus’ wanneer het enkele minuten niet wordt gebruikt.

Focus Fitness Row 3 review – ervaringen van anderen

Niet alleen mijn eigen ervaringen, zoals beschreven in deze Focus Fitness Row 3 review, maar ook die van anderen bepalen het beeld van de Focus Fitness Row 3. De Focus Fitness Row 3 is al geruime tijd op de markt en blijft populair. Gebruikers zijn overwegend positief over de prijs-kwaliteitverhouding. Enkele opmerkingen zijn:

 • Displayproblemen bij aflevering zijn snel opgelost door Betersport.
 • De montage is over het algemeen eenvoudig.
 • Verschillende gezinsleden kunnen de roeitrainer met plezier gebruiken.
 • De trainingsprogramma’s zijn fijn, maar het bedienen van de computer kan soms lastig zijn.
 • Het opklappen van de nieuwste versie gaat gemakkelijker dan bij het oudere model.
 • Hartslagmeting via handvaten is handig, maar niet zeer nauwkeurig. Een hartslagband kan dit verbeteren.
 • Bij hoge intensiteit kan de roeitrainer minder stabiel aanvoelen.

Focus Fitness Row 3 review – prijs en verkrijgbaarheid

De Focus Fitness Row 3 is verkrijgbaar bij bekende webwinkels zoals Amazon, Betersport, en Bol.com. De prijzen zijn meestal vergelijkbaar, maar kunnen variëren bij acties. Let bij je keuze niet alleen op prijs, maar ook op leverings- en garantievoorwaarden.

Focus Fitness Row 3 review - eindconclusie

Focus-Fitness-Row-3-review-en-ervaringen

Naam product: Focus Fitness Row 3

Merk: Focus Fitness

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

De Focus Fitness Row 3 is een uitstekende keuze voor thuisgebruik. Het is een budgetvriendelijke roeitrainer met magnetische weerstand, geschikt voor gebruikers die geen professionele prestaties verwachten. De roeitrainer is compact, stil en biedt voldoende trainingsmogelijkheden. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, zoals onverstelbare voetsteunen en soms lastige bediening van de boordcomputer, biedt de Row 3 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Als je realistische verwachtingen hebt, past de Focus Fitness Row 3 perfect bij jouw behoeften voor thuisfitness. Met zijn stabiliteit en veelzijdigheid is het een geweldige aanvulling op je trainingsschema.

Voordelen

 • Budgetvriendelijk
 • Compact en stil
 • Veel trainingsmogelijkheden
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Voetsteunen niet verstelbaar
 • Beperkte stabiliteit bij hoge intensiteit

Focus Fitness Row 3 review – alternatieve opties

Ben je er toch nog niet helemaal uit of de Focus Fitness Row 3 de juiste roeitrainer voor jou is? Dan noem ik in deze paragraaf wat alternatieve opties die je kan bekijken en ik geef daarbij ook aan wat de belangrijkste verschillen zijn.

Is de Focus Fitness Row 3 net even boven jouw budget, dan is de Focus Fitness Row 2 een mogelijk alternatief. Lees onze Focus Fitness Row 2 review en/of onze blog Focus Fitness Row 3 vs Row 2 waarin we de twee roeitrainers met elkaar vergelijken.

In dezelfde prijsklasse zijn de Virtufit Row 450 (lees onze Virtufit Row 450 review) en de Tunturi Cardio Fit R30 vergelijkbare roeitrainers.

Zoek je naar iets beters dan kom je al snel terecht bij roeitrainers met luchtweerstand. Van deze roeitrainers is de Senz Sports een betaalbare en goede roeitrainer. De progressieve weerstand zorgt er voor dat je intensieve trainingen kunt doen.

Focus Fitness Row 3 review – veel gestelde vragen

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 geschikt?

De Focus Fitness Row 3 is geschikt voor mensen die niet op competitief niveau thuis willen bewegen, niet langer zijn dan 1,90 meter, en een roeitrainer zoeken die weinig geluid maakt en makkelijk op te bergen is.

Wat zijn eventuele alternatieven voor de Fitness Row 3?

Een goed alternatief is de Tunturi Cardio Fit R30, die vaak met korting verkrijgbaar is.

Ik zoek een betere roeitrainer dan de Fitness Row 3. Wat raad je aan?

Misschien moet je kijken naar roeitrainers in de middenklasse voor betere prestaties.

Hoe begin ik met trainen op de Focus Fitness Row 3?

Als beginner is het belangrijk om de juiste houding en beweging te oefenen. Hiermee voorkom je blessures. Ook is het verstandig je trainingen verstandig en geleidelijk op te bouwen, Zowel wat betreft duur als intensiteit. Er zijn online schema’s beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.