Last van pijn in de voorkant van de knie?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Hardlopers, basketballers en volleyballers maken een verhoogde kans op kniepijn. Vaak bevindt de pijn zich aan de voorkant van de knie. Dit is geen pijn die ondragelijk is, maar het wordt wel als zeer hinderlijk gezien. In sommige gevallen kan het zelfs de sportprestaties negatief beïnvloeden. De pijn bevindt zich bij de patella (knieschijf). De patellapees verbind de knieschijf met het scheenbeen. Wanneer de spieren in het kniegewricht zwak of te strak worden, kan er (scherpe) pijn in de voorkant van de knie ontstaan. Je kan zelf meerdere stappen ondernemen om deze pijn te verlichten. Echter, stap 1 is altijd: laat een arts of medisch specialist er naar kijken. Blijf niet te lang rondlopen met pijn in de voorkant van de knie. In dit artikel bespreken we overige opties, nadat je de arts hebt bezocht.

Wat kan je doen bij dit soort pijn?

Deze vervelende pijn beïnvloed sportprestaties en het dagelijks leven. Nadat je een arts of specialist hebt bezocht, kun je zelf ook een aantal stappen ondernemen. De arts kan de diagnose patellapeesontsteking of last van patellapees/knieschijf eenvoudig vaststellen. Hij of zij zal je ook op weg helpen met bijvoorbeeld ibuprofen en eventueel medische hulpmiddelen. Zelf zou je nog het volgende kunnen uitproberen, natuurlijk nadat je advies hebt ingewonnen bij een arts:

  • Steunzolen gebruiken in de schoenen
  • Letten op de houding. Hier kan een fysiotherapeut goed bij helpen
  • Investeren in goede hardloopschoenen en/of sportschoenen
  • Als je overgewicht hebt, afvallen. Zo hoeven de knieën minder gewicht te dragen
  • Strek uw quadriceps, kuiten en hamstrings voordat u gaat hardlopen of sporten. Doe altijd een goede warming-up
  • Een knieband (patellabandje/patellabrace dragen)

Patellabandje of patellabrace bij pijn in de voorkant van de knie

Een verstelbare patellaband kan je helpen om de pijn aan de knie te verlichten. Wil je een patellabrace kopen? Bekijk dan onze top 10 favoriete patellabandjes!


Categorie: Patellabandje

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.