Home » Blog » Last van pijn in de voorkant van de knie?

Last van pijn in de voorkant van de knie?

Hardlopers, basketballers en volleyballers maken een verhoogde kans op kniepijn. Vaak bevindt de pijn zich aan de voorkant van de knie. Dit is geen pijn die ondragelijk is, maar het wordt wel als zeer hinderlijk gezien. In sommige gevallen kan het zelfs de sportprestaties negatief beïnvloeden. De pijn bevindt zich bij de patella (knieschijf). De patellapees verbind de knieschijf met het scheenbeen. Wanneer de spieren in het kniegewricht zwak of te strak worden, kan er (scherpe) pijn in de voorkant van de knie ontstaan. Je kan zelf meerdere stappen ondernemen om deze pijn te verlichten. Echter, stap 1 is altijd: laat een arts of medisch specialist er naar kijken. Blijf niet te lang rondlopen met pijn in de voorkant van de knie. In dit artikel bespreken we overige opties, nadat je de arts hebt bezocht.

Wat kan je doen bij dit soort pijn?

Deze vervelende pijn beïnvloed sportprestaties en het dagelijks leven. Nadat je een arts of specialist hebt bezocht, kun je zelf ook een aantal stappen ondernemen. De arts kan de diagnose patellapeesontsteking of last van patellapees/knieschijf eenvoudig vaststellen. Hij of zij zal je ook op weg helpen met bijvoorbeeld ibuprofen en eventueel medische hulpmiddelen. Zelf zou je nog het volgende kunnen uitproberen, natuurlijk nadat je advies hebt ingewonnen bij een arts:

  • Steunzolen gebruiken in de schoenen
  • Letten op de houding. Hier kan een fysiotherapeut goed bij helpen
  • Investeren in goede hardloopschoenen en/of sportschoenen
  • Als je overgewicht hebt, afvallen. Zo hoeven de knieën minder gewicht te dragen
  • Strek uw quadriceps, kuiten en hamstrings voordat u gaat hardlopen of sporten. Doe altijd een goede warming-up
  • Een knieband (patellabandje/patellabrace dragen)

Patellabandje of patellabrace bij pijn in de voorkant van de knie

Een verstelbare patellaband kan je helpen om de pijn aan de knie te verlichten. Wil je een patellabrace kopen? Bekijk dan onze top 10 favoriete patellabandjes!

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *