Home » Blog » Loopband kopen tot €1000

Loopband kopen tot €1000

Ben jij op zoek naar een loopband tot 1000 euro? Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van loopbanden met een prijs tot 1000 euro. Vaak zijn de meest goedkope loopbanden alleen geschikt om rustig op hard te lopen en heb je voor echte wandeltrainingen of snelle intervallen een betere en duurdere loopband nodig. Op deze pagina geven wij aan wat onze favoriete loopbanden zijn met een prijs tot 1000 euro.

Beste keuze: Wij raden in de categorie loopbanden tot 1000 euro de Focus Fitness Jet 5 aan – bekijk deze loopband. Voor €699,- krijg je een loopband met 12 verschillende levels waarop je de hellingshoek in kan stellen. Met de 2pk-motor kan je van 1 tot 16 km p/u trainen. De loopband heeft een loopvlak van 130 cm lang en 45 cm breed en een maximaal gebruiksgewicht van 120 kg. Het gewicht van de band is 66kg.

Loopband voor wandelen en/of hardlopen

De meest voordelige loopbanden zijn vaak alleen geschikt om op hard te lopen op een rustig tempo. Wanneer je op de maximale snelheid gaat lopen die het apparaat aan kan zal je merken dat er veel geluidsoverlast ontstaat. Vaak zijn de meest goedkope loopbanden (van rond de 500 euro) alleen geschikt om rustig op hard te lopen. Wanneer je een loopband aan wilt schaffen om op te wandelen of om snelle intervallen op te lopen is het belangrijk om een goede loopband te kopen met een zware motor. Een wandelpas geeft de draaiende loopband namelijk maar weinig snelheid. De snelheid moet dus van de motor komen. Bij snelle intervaltrainingen moet de loopband die snelheid wel aan kunnen zonder “herrie” te maken.

Loopbanden tot 500 euro

Er zijn meerdere loopbanden verkrijgbaar met prijzen onder de 500 euro. Deze loopbanden zijn vaak niet geschikt voor intensief (dagelijks) gebruik. Hiervoor kan je beter voor een band kiezen met minimaal een 4 pk motor. De bij ons bekende loopbanden met een prijs tot 500 euro hebben vaak maximaal een 1,75 pk motor. Dit betekent dat deze fitnessapparaten iets minder geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Door de minder krachtige motor is de maximale snelheid die je kan behalen op het apparaat iets minder hoog.

Loopbanden van 500 tot 1000 euro

Voor een prijs net onder de 1000 euro zijn er loopbanden verkrijgbaar met een sterke motor van 3 pk. Eén van de meest bekende en best beoordeelde merken onder fitnessapparaten is het merk NordicTrack. Wil je trainen op een loopband die je kan koppelen aan trainingsprogramma’s zoals Zwift? Dan is het slim om te kijken naar een loopband die je kan koppelen aan een tablet. Ook kunnen er verschillen zijn in het belastbaar gewicht van het fitnessapparaat.

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *