Home » Blog » Voordelen en nadelen van trainen op een loopband

Voordelen en nadelen van trainen op een loopband

Een loopband is enorm populair tegenwoordig. Vroeger was het vooral een apparaat wat je in de sportschool tegenkwam. Tegenwoordig horen wij van steeds meer mensen dat zij een loopband gekocht hebben voor in huis. Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld de winter gewoon door blijven trainen in ideale omstandigheden of goed revalideren. Trainen op een loopband heeft enorm veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. In dit artikel bekijken we de voordelen en nadelen van trainingen op een loopband.

Voordelen van een loopband

Een training uitvoeren op een loopband heeft enorm veel voordelen. Hieronder zie je een aantal voordelen op een rij:

  • Het is een erg eenvoudig apparaat om te gebruiken. Bij de meeste apparaten zitten er prachtige trainingsprogramma’s op, die je met één druk op de knop kan starten.
  • Het is een ideaal apparaat om te gebruiken om te revalideren, of als je wat ouder bent. Buiten moet je veel obstakels overwinnen, zoals een stoep en andere dingen die in de weg kunnen liggen. Dat heb je op een loopband niet.
  • Een loopband kan aan de gebruiker worden aangepast. Zo kun je bij de meeste moderne modellen dingen zoals helling, opwarmperiode en energieverbruik instellen.
  • Het is een apparaat dat door iedereen in het huishouden gebruikt kan worden.
  • Meerdere gebruikers kunnen meerdere sportprofielen gebruiken. Zo kun je het apparaat instellen voor iedereen persoonlijk.
  • Je kan in een gecontroleerde omgeving een training uitvoeren. Vaak kun je ook direct je hartslag, verbande calorieën en andere leuke sportstatistieken bekijken.

Nadelen van training op een loopband

Er zijn enorm veel voordelen, maar waar voordelen zijn, zijn er ook nadelen. Dit is bij een loopband ook het geval. Wij zijn natuurlijk fan van dit apparaat, anders waren we deze website niet begonnen ?.

  • Een goede loopband is vaak vrij prijzig. Het is dan ook echt een flinke uitgave
  • Een loopband van hoge kwaliteit neemt veel ruimte in. Er zijn een aantal modellen die je in kan klappen, maar deze voldoen vaak niet aan de eisen die wij stellen aan loopbanden.
nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *