Loopband kopen van €1000 – €1500

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wil jij een loopband van 1000 tot 1500 euro aanschaffen? Dan vind je op deze pagina alles wat je moet weten. Wij hebben op deze pagina meerdere loopbanden met een prijs tussen de 1000 en 1500 euro bekeken en vergeleken. Veel loopbanden die vallen binnen deze prijscategorie zijn geschikt om intensief (dagelijks) te gebruiken. Vergeleken met de loopbanden met een prijs tot 1000 euro merk je dat deze fitnessapparaten een krachtigere motor hebben, stiller zijn en meer variatie in hellingshoeken hebben. Ongeveer de helft van de apparaten in deze prijscategorie zijn ook geschikt om te koppelen aan een tablet.

Beste keuze: Wij raden de NordicTrack S40 aan als beste keuze loopband tussen de 1000 en 1500 euro. Deze loopband heeft een breed loopvlak, een goede demping en je kan hem gebruiken met de iFit applicatie. Bekijk deze loopband hier.

Loopband van 1000 tot 1500 euro

Je kan de loopbanden van 1000 tot 1500 op verschillende punten met elkaar vergelijken. Het liefst kies je voor een loopband met een motor met een vermogen van 4 pk. Al hebben de meeste loopbanden in deze prijscategorie een lager vermogen. Het is ook slim om aandacht te besteden aan de maximale snelheid en het continu vermogen van het fitnessapparaat. Wanneer deze kenmerken weinig van elkaar verschillen kan je uiteraard ook de prijzen met elkaar vergelijken. In webwinkels zoals Betersport kan je makkelijk loopbanden selecteren op verschillende kenmerken. Wanneer je van tevoren goed bedenkt wat jij belangrijk vindt in een loopband kan je makkelijker een onderscheid maken en makkelijker beslissen welke loopband bij jou past.

Type motor: AC- motor en DC-motor

Bij deze prijscategorie zie je voor het eerst een onderscheid tussen de verschillende type motors die zijn gebruikt. Zo bestaat er een AC-motor en een DC-motor. AC-motoren worden aangedreven door wisselstroom en DC-motoren door gelijkstroom. DC-motoren komen vaak het meest voor maar zijn minder duurzaam qua levensduur. Ook is de snelheid bij deze motor vaak meer beperkt. AC-motoren kunnen snelheidswisselingen beter aan. In tegenstelling tot DC-motoren zijn AC-motoren motoren zonder borstels. Het type motor is ook een indicatie van de kwaliteit van de loopband.


Categorie: Fitnessapparaten

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.