Loopbanden met gebruikersgewicht boven de 100 kilo

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bij het kopen van een loopband moet je goed lette op het gebruikersgewicht. Loopbanden, waar je ook op kan gaan hardlopen, zijn door de fabrikant uitgebreid getest op meerdere punten. Eén daarvan is het maximale gewicht van de persoon op de loopband. Als een loopband, zoals bijvoorbeeld de Tunturi FitRun 30 en 40i, geschikt is voor maximaal 100kg, is het echt heel verstandig om je hier ook aan te houden. Er zijn gelukkig loopbanden in alle segmenten (van beginner tot professioneel) die geschikt zijn voor gebruikers boven de 100kg. In deze blog lees je over een aantal van deze loopbanden in meerdere prijsklassen en segmenten.

Beste loopbanden voor mensen met hoog gewicht

Beste keuze

Gymost Turbo X1

Maximale gebruikersgewicht: 160kg

De Gymost Turbo Xi is uitgerust met een 6 PK sterke motor. Verkozen tot de beste keuze voor mensen met een hoger gewicht en uitermate geschikt voor professionele doeleinden.

Instapmodel

Tunturi FitRun 50i

Maximale gebruikersgewicht: 125 kg

De Tunturi FitRun 50i heeft een hoog gebruiksgewicht, een vriendelijke prijs en beschikt over ruim 40 trainingsprogramma’s. Heeft zelfs een hellingshoek van 12%.

Topsegment

Gymost Freelander

Maximale gebruikersgewicht: 150 kg

Eén van de nieuwste modellen van het merk Gymnost. Een prachtige professionele loopband voor elk gebruik geschikt. Wellicht voor de meesten iets té professioneel.

Klopt de maximale belastbaarheid van een loopband?

De fabrikant test de producten uitvoerig. Het is daarom zeker verstandig om je te houden aan het maximale gewicht wat vermeldt staat bij de loopband. Weeg je bijvoorbeeld 98 kilo, dan is het zelfs verstandig om te kijken naar een loopband met een maximale belastbaarheid van bijvoorbeeld 120 kilo. Een loopband kan zeker wel tegen een stootje. Toch wil je niet dat de loopband snel kapot gaat of dat je jezelf bezeerd.

Is een loopband goed om mee af te vallen?

Beginnen met wandelen is een prima manier om af te vallen. Als je thuis een loopband hebt, kan dit motiveren om er even snel een wandeling op te maken. Je hoeft er je huis immers niet voor uit! Een loopband is daarom voor mensen met overgewicht een goede aankoop. Toch blijkt het in de praktijk soms lastig om de motivatie te vinden om te wandelen en om te letten op voeding. Een loopband kan je zeker helpen met een afvaldoel, maar moet wel als ondersteuning gezien worden.

Loopbanden in dit artikel

Bekijk de live prijzen (van laag naar hoog) voor alle loopbanden in dit artikel:


Categorie: Fitnessapparaten

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...