Mijn top 4 leg press apparaten voor thuis

Leg press top 4

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op zoek naar een leg press apparaat voor thuis? Een goede leg press machine kan een fantastische aanvulling zijn op je thuistraining. Ik zie het vaak staan bij mensen die al een begin hebben van een thuisgym en bij mensen die aan het revalideren zijn. Ik heb voor jou mijn top 4 leg press apparaten op een rijtje gezet, zodat je goed kan kiezen en bepalen welke legpress het beste bij jou past.

Tip: Wil je eerst meer weten over het apparaat zelf? Lees dan mijn (zéér uitgebreide) artikel over de leg press.

Steelflex PlateLoad Leg Press Machine PLDP

Steelflex PlateLoad Leg Press Machine PLDP

Mijn persoonlijke favoriet voor algemeen gebruik en het goed trainen van de spieren

Als je op zoek bent naar een high-performance machine, is de Steelflex PLDP 45 graden leg press een uitstekende keuze. Het apparaat kan maar liefst 450 kg aan en laat je beide benen samen of afzonderlijk trainen. Daarnaast zorgt een verstelbaar rugkussen voor comfort. Het frame is gemaakt van staal en heeft elektrostatische poedercoating voor duurzaamheid. Het apparaat is gemakkelijk aan te passen dankzij industriële lagers en specifieke draaipunten. Met een vloeroppervlak van 283x142x149 cm en een productgewicht van 170 kg is dit een stevige optie. De garantie omvat 15 jaar op het frame, 2 jaar op lagers en 6 maanden op bekleding en handvatten.

Body Solid Pro Dual Line Legpress (DCLPSF)

Mijn persoonlijke favoriet voor mensen die revalideren of rustig willen opbouwen en trainen. Een fijne horizontale legpress. In de winkel zie je van dit merk veel meer soorten legpress-apparaten staan. Naar mijn mening echt een betrouwbaar merk op dit gebied.

De Body Solid Pro Dual Line Legpress (DCLPSF) is ideaal als je beperkte ruimte hebt, maar niet wilt inleveren op kwaliteit. De machine is geschikt voor zowel thuis als semiprofessioneel gebruik en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Met afmetingen van 199x104x196 cm is dit apparaat gemakkelijk te plaatsen. Het apparaat weegt 259 kg en heeft een gewichtstack van 95 kg die je kunt uitbreiden tot 135 kg. Een levenslange garantie bij thuis- of semiprofessioneel gebruik maakt dit een betrouwbare keuze.

Tuff Stuff krachtstation Apollo Series Legpress Station

Tuff Stuff krachtstation Apollo Series Legpress Station

De Tuff Stuff Apollo Series Legpress biedt de kwaliteit en veelzijdigheid die je van dit merk mag verwachten. De machine is geschikt voor zowel thuis als professioneel gebruik en beschikt over een ergonomisch vormgegeven voetplaat. Zes verschillende verstelmogelijkheden voor het zitvlak en een gewichtstapel van 90 kg met een 2:1 ratio (maximale weerstand van 180 kg) maken dit tot een zeer aanpasbare machine. De afmetingen zijn 185x147x193 cm en het verzendgewicht is 220 kg. De garantie varieert van levenslang op alle onderdelen voor thuisgebruik tot verschillende perioden voor professioneel gebruik.

TOORX HSX-3000 Professional Leg Press en Hack Squat

TOORX HSX-3000 Professional Leg Press en Hack Squat

De TOORX HSX-3000 is een multifunctioneel apparaat dat een leg press, hack squaw en calf press combineert. Dankzij het handige verstelmechanisme kun je snel omschakelen tussen de verschillende oefeningen. Het apparaat kan een totaalgewicht van 500 kg aan en is gemaakt van versterkt staal. De rugleuning is verstelbaar in acht verschillende posities en het apparaat heeft een anti-slip XXL voetplaat. De afmetingen zijn 2210x1070x1775 mm en het apparaat is geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik. Een extra dikke rugkussen en verschillende pegs voor het gebruik van weerstandsbanden maken dit een veelzijdig en compleet apparaat.

Welke leg press kiezen?

Weet je nog steeds niet precies welk model je moet kiezen? Dan heb ik hieronder een analyse gemaakt waarin ik je voorzie van extra advies en tips.

Verschillen

Functies en veelzijdigheid

De TOORX HSX-3000 springt eruit qua veelzijdigheid, omdat je met dit apparaat naast de leg press ook hack squats en calf presses kunt uitvoeren. De andere modellen zijn meer gefocust op de leg press zelf.

Ruimtevereisten

Als je beperkt bent in ruimte, is de Body Solid Pro Dual Line Legpress (DCLPSF) een goede optie. Dit model heeft de kleinste afmetingen en is dus het meest geschikt voor kleinere ruimtes.

Gewichtscapaciteit

De Steelflex PlateLoad Leg Press Machine PLDP heeft de hoogste gewichtscapaciteit van maar liefst 450 kg. Dit maakt dit model uitermate geschikt voor gevorderde sporters.

Garantie

De garantievoorwaarden variëren. De Body Solid Pro Dual Line Legpress biedt een levenslange garantie bij thuis- of semi-professioneel gebruik. De Steelflex heeft een garantie van 15 jaar op het frame. De Tuff Stuff en TOORX hebben verschillende garantieperioden, afhankelijk van thuis- of professioneel gebruik.

Overeenkomsten

Materiaal

Alle vier de modellen zijn gemaakt van stevige, duurzame materialen zoals versterkt staal. Dit garandeert een lange levensduur en een veilige training.

Verstelbaarheid

De verstelbaarheid van het zitvlak en de voetplaat is een gemeenschappelijke eigenschap bij alle vier de modellen. Dit zorgt ervoor dat je de machine kunt aanpassen aan je eigen lichaamsbouw en trainingsvoorkeuren.

Geschikt voor zowel thuis als professioneel gebruik

Alle vier de modellen zijn ontworpen om zowel thuis als in een professionele setting te worden gebruikt. Ze zijn dus veelzijdig en bieden een breed scala aan trainingsmogelijkheden.


Categorie: Fitnessapparaten

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.