Review: De Nautilus E626 Crosstrainer

Review De Nautilus E626 Crosstrainer

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Nautilus E626 crosstrainer is een front driven crosstrainer van hoge kwaliteit. Je kan deze crosstrainer goed gebruiken voor zeer intensieve trainingen thuis. Ik deze review bekijk ik deze crosstrainer uitgebreid en leg ik je uit waarom het wel of niet een goede aanschaf is voor je.

Wat is de Nautilus E626 crosstrainer?

De Nautilus E626 crosstrainer is een geavanceerde crosstrainer ontworpen voor semiprofessioneel thuisgebruik. Het apparaat beschikt over 29 verschillende trainingsprogramma’s, 25 EMS-weerstandsniveaus en een reeks connectiviteitsopties via Bluetooth. Hiermee kun je je fitnessdata synchroniseren met diverse apps zoals Explore the World en RunSocial. Het heeft een aandrijfsysteem met hoge snelheid en hoge inertie, wat zorgt voor een soepele en stabiele training. De crosstrainer is uitgerust met verschillende multimedia-opties, zoals DualTrack LCD-schermen en ingebouwde luidsprekers

Functionaliteiten en programma’s

De E626 heeft maar liefst 29 programma’s waaronder profielen, hartslagcontrole en maatwerkopties. Wat opvalt, is de variëteit aan keuzes. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde sporter, er is voor ieder wat wils.

EMS-weerstandniveaus

Deze crosstrainer heeft 25 EMS-weerstandsniveaus. Hiermee kun je de intensiteit van je training gemakkelijk aanpassen. Je kan dit zelf eenvoudig met een druk op de knop aanpassen. Op het uitgebreide display (waar ik overigens best enthousiast over ben) kun je aan de linkerkant de weerstand aanpassen. Dit kan in stappen van 1, maar ook direct in grotere stappen (er zijn knoppen voor 1, 5, 10, 18 en 25)

Goed om te weten: EMS-weerstand staat voor Elektromagnetische Weerstand. In fitnessapparaten zoals crosstrainers regelt dit systeem de weerstand zonder fysiek contact tussen bewegende delen. Hierdoor is de weerstand niet alleen nauwkeuriger te regelen, maar is het apparaat ook stiller en slijt het minder snel.

Aandrijfsysteem en stabiliteit

Het apparaat maakt gebruik van een aandrijfsysteem met hoge snelheid en hoge inertie, inclusief een vliegwiel voor een evenwichtige gewichtsverdeling. Dit zorgt voor een vlotte en consistente training. De dubbele Stride-rails van 50,8 cm voegen extra stabiliteit toe gebalanceerde rit hebt. Voor als je het niet weet: Dubbele Stride-rails zijn twee parallelle rails waarop de voetpedalen van een crosstrainer bewegen. Dit zorgt voor extra stabiliteit en een soepelere beweging tijdens het trainen, waardoor het naar mijn mening apparaat prettiger en veiliger in gebruik is.

Goed om te weten: Hoge inertie in de context van een fitnessapparaat zoals een crosstrainer betekent dat het vliegwiel van het apparaat een grote massa heeft. Dit zorgt voor een soepelere en meer stabiele beweging tijdens het trainen. Met hoge inertie komt de beweging minder abrupt tot stilstand en start het ook vloeiender. Dit maakt de training comfortabeler en vermindert de kans op blessures.

Belangrijkste specificaties

 • Afmetingen: 182 x 68 x 161 cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg
 • Vliegwiel: 4,5 kg Hybride HIIT systeem
 • Weerstandssysteem: Magneet remsysteem
 • Stroomvoorziening: 220 Volt
 • Garantie: 3 jaar, on site

Wat is de Explore the World™-app?

De Explore the World-app is een virtuele trainingsapp die compatibel is met Bluetooth-geschikte fitnessapparatuur van Schwinn, Bowflex en Nautilus, zoals de Nautilus E626 crosstrainer. Deze app laat je virtuele routes afleggen op diverse wereldbestemmingen. De app synchroniseert in realtime met je crosstrainer, waardoor de snelheid van de getoonde video zich aanpast aan je eigen bewegingstempo. Je kunt je voortgang bijhouden, waaronder tijd, afstand, snelheid, calorieën en hartslag. Een abonnement is nodig om toegang te krijgen tot alle beschikbare routes. Er zijn jaarlijkse en maandelijkse abonnementsopties. De app krijgt overigens vrij lage beoordelingen, mede omdat de connectie niet altijd even goed wordt gemaakt en er maar beperkt data wordt gedeeld met andere apps, zoals Garmin Connect en Strava. Iets om rekening mee te houden en voor mij wel een minpunt.

Conclusie Nautilus E626 review

Review De Nautilus E626 Crosstrainer

Naam product: Nautilus E626

Productbeschrijving: De Nautilus E626 crosstrainer is een geavanceerde crosstrainer ontworpen voor semiprofessioneel thuisgebruik. Het apparaat beschikt over 29 verschillende trainingsprogramma's, 25 EMS-weerstandsniveaus en een reeks connectiviteitsopties via Bluetooth.

Merk: Nautilus

 • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Na het grondig testen en evalueren van de Nautilus E626 crosstrainer, kan ik zeggen dat dit een solide keuze is voor mensen die thuis intensief willen trainen. Het apparaat schiet op sommige punten misschien tekort, maar over het algemeen zijn de functionaliteiten zeker indrukwekkend te noemen.

Voordelen

 • Breed scala aan programma’s: Met 29 verschillende trainingsprogramma’s en 25 EMS-weerstandsniveaus heeft dit apparaat veel te bieden aan zowel beginners als gevorderde sporters.
 • Hoge kwaliteit en duurzaamheid: Door het gebruik van elektromagnetische weerstand en een aandrijfsysteem met hoge inertie biedt de crosstrainer een stille, soepele en duurzame ervaring.
 • Gebruiksvriendelijk: De interface is makkelijk te gebruiken en het display is duidelijk en informatief.
 • Stabiliteit: Dankzij het ontwerp met dubbele Stride-rails en een aandrijfsysteem met hoge inertie is het apparaat erg stabiel, wat zorgt voor een veilige en comfortabele training.

Nadelen

 • Beperkte connectiviteit met andere apps: Hoewel de crosstrainer compatibel is met de Explore the World-app, is de uitwisseling van data met andere populaire apps zoals Garmin Connect en Strava niet optimaal.
 • Prijs van de Explore the World-app: Voor toegang tot alle routes is een abonnement nodig, wat een extra kostenpost kan zijn. Bovendien zijn er klachten over de connectiviteit van deze app.
 • Afmetingen: Met zijn afmetingen van 182 x 68 x 161 cm neemt het apparaat aardig wat ruimte in beslag, wat lastig kan zijn voor kleinere woonruimtes.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is de Nautilus E626 crosstrainer geschikt voor beginners?

Ja, deze crosstrainer is zeer gebruiksvriendelijk en heeft 29 verschillende trainingsprogramma’s. Dit maakt het geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Wat is het maximale gebruikersgewicht voor deze crosstrainer?

Het maximale gebruikersgewicht voor de Nautilus E626 crosstrainer is 135 kg.

Is een abonnement nodig voor de Explore the World-app?

Ja, om toegang te krijgen tot alle routes in de Explore the World-app is een abonnement nodig. Er zijn zowel jaarlijkse als maandelijkse abonnementsopties.

Hoe groot is het vliegwiel van de Nautilus E626 crosstrainer?

Het vliegwiel van dit apparaat is 4,5 kg en maakt gebruik van een Hybride HIIT systeem.

Wat is de garantieperiode voor deze crosstrainer?

De Nautilus E626 crosstrainer komt met een garantie van 3 jaar, on site. Dat betekent dat als er iets mis is met het apparaat, een technicus naar je huis komt om het probleem te verhelpen. Informeer wel even bij de verkoper als je dit belangrijk vindt. Bij sommige webwinkels wordt deze service namelijk niet geboden weet ik uit eigen ervaring.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.