Kettler Omnium 500 crosstrainer: een uitgebreide review

OMNIUM 500 crosstrainer review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben je op zoek naar een bijna professionele crosstrainer voor thuis, die je heel intensief kan gebruiken? Dan is de Omnium 500 het overwegen waard. Het apparaat is voorzien met alles wat je nodig hebt. Leuk vind ik dat je er met bluetooth en ZWIFT connectie mee kan maken. Zo kun je dus een hartslagband koppelen (ik gebruik deze) en virtuele routes bewandelen met de crosstrainer via ZWIFT. In deze uitgebreide Omnium 500 review bekijk ik alles wat je wil weten van deze crosstrainer.

Wat is de Omnium 500 voor een crosstrainer?

De Omnium 500 is een crosstrainer die is ontworpen voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Het apparaat is uitgerust met diverse trainingsprogramma’s en heeft een geavanceerd inductieremsysteem voor een soepele en effectieve training. Met verstelbare pedalen en handvatten zorgt het voor een ergonomische beweging die meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Het heeft ook een ingebouwd display dat essentiële statistieken zoals tijd, afstand en calorieverbruik weergeeft.

Aanbiedingen in de winkel bekijken

Het gave weerstandssysteem van deze crosstrainer uitgelegd

De Omnium 500 maakt gebruik van een speciaal weerstandssysteem. Ik denk dat veel mensen dit systeem niet kennen. Vandaar een korte uitleg: Dit systeem maakt gebruik van elektromagnetische inductie om de weerstand te veranderen, wat resulteert in een soepelere, stillere en meer responsieve ervaring tijdens het sporten. Het inductieremsysteem maakt het ook mogelijk om de weerstandsniveaus nauwkeurig af te stellen, wat leidt tot een efficiëntere en effectievere training.

Leuk om te weten: Een crosstrainer met ZWIFT-connectie is een fitnessapparaat dat je kunt koppelen aan de ZWIFT-software, waardoor je virtuele trainingen en routes kunt volgen. Door deze connectie krijg je toegang tot interactieve workouts en kun je in real-time concurreren of samenwerken met andere gebruikers over de hele wereld. Het display van de crosstrainer toont dan de virtuele omgeving.

Algemene kenmerken van de Omnium 500 crosstrainer

Deze crosstrainer weet meteen indruk te maken door zijn piekvermogen van 400 watt, instelbaar in stappen van 5 watt dankzij het inductieremsysteem. Met een vliegwielmassa van 18 kg ben je verzekerd van een vlotte, soepele beweging. Dit apparaat heeft 10 verschillende trainingsprogramma’s en heeft zelfs de mogelijkheid om je eigen programma’s te maken. Via Bluetooth kun je ook verbinding maken met een HF borstband om je hartslag te meten. Dit is meteen de meest betrouwbare manier om zelf je hartslag te kunnen volgen tijdens een training.

Gebruiksvriendelijkheid en connectiviteit

Een van de pluspunten van deze crosstrainer vind ik de gebruikersinterface. Je navigeert gemakkelijk door het menu met behulp van de ‘Advanced Cockpit’. Deze bedien je met een praktische joystick. Je kan tot vier gebruikersprofielen opslaan. Er is ook een mogelijkheid om een gastaccount te maken. Een erg handige functie, waarvan het gemak vaak over het hoofd wordt gezien. Je wilt namelijk niet dat iemand anders op jouw profiel gaat trainen. Dit maakt de OMNIUM 500 ideaal voor gezinnen en huishoudens waar meerdere mensen willen trainen op het apparaat.

Comfort en ergonomie van de Omnium 500

De elliptische beweging van de OMNIUM 500 is ontzettend vriendelijk voor de gewrichten. De afstand tussen de pedalen, ook wel de Q-factor, is met 10 cm aan de kleine kant, wat zorgt voor minder belasting op de knieën. Het apparaat heeft hoogwaardige dubbele kogellagers en de treden zijn bedekt met schuimrubber voor extra comfort.

Trainingsopties

Je krijgt toegang tot 10 voorgeprogrammeerde trainingen, waaronder opties gericht op je hartslag. Dit is naar mijn mening altijd de beste manier om te trainen op een crosstrainer. De real-time weergave van prestatie-indicatoren houd je steeds op de hoogte van je prestaties. Het scherm is duidelijk en helder en kan je ook tijdens intensieve trainingen goed bekijken. Bij sommige duurdere crosstrainers heb ik  hier wel eens wat moeite mee gehad.

OMNIUM 500 crosstrainer

Kwaliteit en duurzaamheid

De OMNIUM 500 heeft een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg. Een prima specificatie, waardoor het goed geschikt is voor intensief gebruik voor de meeste mensen. Voor hoogwaardig commercieel gebruik, in bijvoorbeeld de sportschool, is het net even wat aan de lage kan naar mijn mening.

Conclusie: Mijn ervaring met de Omnium 500

OMNIUM 500 crosstrainer review

Naam product: Kettler Omnium 500

Productbeschrijving: De Omnium 500 is een crosstrainer die is ontworpen voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Het apparaat is uitgerust met diverse trainingsprogramma's en heeft een geavanceerd inductieremsysteem voor een soepele en effectieve training

Merk: Kettler

  • Totaalscore
4

Samenvatting mijn mening

Na het uitvoerig testen van de Omnium 500 crosstrainer, kan ik zeggen dat dit een zeer indrukwekkend apparaat is voor iedereen die op zoek is naar een bijna professionele crosstrainer voor thuis. Met een scala aan trainingsprogramma’s, een gebruiksvriendelijke interface en een hoogwaardig inductieremsysteem, is het een van de beste keuzes op de markt voor intensief gebruik. En dankzij de ZWIFT-connectiviteit wordt je training nog leuker en interactiever.

Voordelen

  • Uitgebreide trainingsprogramma’s en aanpasbare opties
  • Inductieremsysteem voor een soepele en nauwkeurige weerstandsverstelling
  • Zeer gebruiksvriendelijk met een handige navigatiejoystick
  • ZWIFT-compatibel, wat je trainingen interactief en boeiend maakt
  • Mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen op te slaan, ideaal voor gezinnen
  • Ergonomisch ontwerp dat minder belastend is voor de gewrichten

Nadelen

  • Hoewel het apparaat een maximale gebruikersgewicht van 130 kg heeft, kan het voor commercieel gebruik in sportscholen net wat te licht zijn
  • Abonnement nodig voor interactiviteit

Veelgestelde vragen over de OMNIUM 500

Kan ik mijn eigen trainingsprogramma maken?

Ja, naast de 10 voorgeprogrammeerde opties kun je ook je eigen programma’s instellen.

Hoeveel mensen kunnen een profiel aanmaken?

Er kunnen maximaal vier profielen worden opgeslagen, plus een gastaccount.

Is het apparaat geschikt voor langere mensen?

De OMNIUM 500 is geschikt voor personen met een lichaamslengte tussen 1,55m en 1,95m.

Is hartslagmeting mogelijk?

Ja, je kunt de crosstrainer via Bluetooth koppelen aan een HF borstband voor hartslagmeting.

Wat is het maximale gebruikersgewicht?

Het maximale gebruikersgewicht voor de OMNIUM 500 is 130 kg.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.