Home » Blog » Pijn aan de voorkant van je knie?

Pijn aan de voorkant van je knie?

Als je een hardloper bent of basketbal of volleybal speelt, is de kans groot dat je pijn aan de voorkant van je knie hebt ervaren rond je knieschijf (knieschijf). Het is misschien geen ondraaglijke pijn, maar het is al erg genoeg om de prestaties op te merken en te beïnvloeden. De patellapees verbindt de knieschijf met het scheenbeen en peesontsteking kan ontstaan ​​wanneer de spieren die het kniegewricht ondersteunen zwak of strak worden.

Arts raadplegen voordat je gaat behandelen

Laat uw arts of trainer een kijkje nemen voordat u met een behandelingsregime begint, om precies te weten wat het probleem kan zijn. Tijdens een lichamelijk onderzoek kunnen ze patellaire peesontsteking diagnosticeren. Voor atleten die patellaire peesontsteking ontwikkelen, is het slim om uit te rusten van activiteiten of sporten die de pijn verergeren. Wat betreft andere gewrichtsblessures, wordt de RICE-methode aanbevolen: rust, ijs het getroffen gebied, voeg compressie toe met een elastisch verband en verhoog om de druk op het gewricht te verminderen. Rek- en versterkingsoefeningen zijn meestal de aanbevolen behandeling na de acute fase.

Ontstekingsremmers en algemene tips

Uw arts kan een regime van OTC-ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals ibuprofen voorschrijven om pijn te verlichten, en er zijn een paar andere stappen die u kunt nemen om uzelf beter te voelen

 • Gebruik orthesen of inserts in uw schoenen om de ondersteuning van de voetboog te verbeteren
 • Laat uw arts of trainer uw houding en gang controleren om er zeker van te zijn dat u goed beweegt en de ene spiergroep niet overmatig belast boven de andere
 • Investeer in hardloop- of sportschoenen van betere kwaliteit als u van plan bent zeer actief te zijn
 • Afvallen als je te zwaar bent
 • Strek uw quadriceps, kuiten en hamstrings voordat u gaat hardlopen of sporten
 • Draag een knieband tijdens het hardlopen, sporten of andere oefeningen

Leer voor de beste resultaten de juiste manier om een ​​patellapeesband te gebruiken

Lees ook: Wat is een patellaband?

 1. Zoek naar een verstelbare patellapeesband om ervoor te zorgen dat u de juiste druk krijgt.
 2. Schuif de ronde riem over je voet en trek tot kniehoogte.
 3. Het voorste midden van de riem moet zich direct onder de knieschijf bevinden, met het kussen of het luchtkussen bovenop de plaats waar de patellapees zich aan de patella hecht.
 4. Trek de riem strak genoeg om een ​​gelijkmatige druk op de pees uit te oefenen. Buig je knieën of hurk om te bepalen of de riem strak genoeg is en goed is geplaatst.
 5. De riem moet aanvoelen alsof hij je knie ondersteunt. Raadpleeg uw arts of trainer als u twijfelt over het dragen van de riem. Draai niet te strak aan. Verwijder de riem als u gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in het been ontwikkelt.
 6. Zoals bij elk gewrichts- of peesprobleem, geef de blessure de tijd om te genezen, begin langzaam wanneer je weer begint met trainen, rek je uit voordat je gaat trainen of rennen, en zorg ervoor dat je altijd werkt om de spieren te versterken die de spieren omringen en ondersteunen knie om toekomstige problemen te voorkomen.
nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *