Home » Blog » Soorten kniebraces en patellabandjes

Soorten kniebraces en patellabandjes

Kniebraces zijn ondersteuningen die worden gedragen wanneer je pijn in de knie hebt. Sommige mensen gebruiken ze om knieblessures tijdens het sporten te voorkomen. Andere mensen dragen ze juist omdat zij te maken hebben zmet een vervelende blessures. Kniebraces en patellebandjes zijn gemaakt van combinaties van metaal, schuim, plastic of elastisch materiaal en riemen. Ze zijn er in vele maten, kleuren en designs.

Tegen kniepijn en arts raadplegen

Sommige artsen zullen aanbevelen om een ​​beugel of kniebrace te dragen voor kniepijn. Andere artsen vinden het geen goed idee. Ze zeggen dat het meer kwaad dan goed doet. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook geen duidelijk antwoord gegeven. Raadpleeg altijd uw arts om te zien wat voor u het beste werkt.

Soorten kniebraces en patellabandjes

Er zijn verschillende soorten kniebraces. Elk wordt om verschillende redenen gebruikt.

Functionele braces

Deze geven steun aan knieën die in het verleden geblesseerd zijn geraakt. Atleten dragen ze vaak nadat een ernstig letsel is genezen. Ze stabiliseren de knie en controleren de beweging om een ​​nieuwe blessure te voorkomen.

Revalidatiebrace

Deze worden meestal gedurende een periode van weken gebruikt direct na een blessure of operatie. Ze houden de knie stabiel, maar laten nog steeds beperkte beweging toe terwijl deze geneest. Sommige artsen hebben geen voordeel gezien van deze beugels en bevelen ze niet langer aan.

Unloader-accolades

Deze zijn ontworpen om pijn te verlichten bij mensen met artritis in hun knieën. Ze verplaatsen het gewicht (‘ontladen’ het) van het beschadigde gebied van de knie naar een sterker gebied.

Profylactische beugels

Deze zijn ontworpen om knieën te beschermen tegen blessures tijdens contactsporten zoals voetbal. Ze zijn populair geworden onder atleten. Onderzoek heeft niet bewezen dat ze werken, maar er zijn onderzoeken gaande.

Knie braces en patellabandjes

Dit zijn technisch gezien geen beugels, maar het is het meest voorkomende type knieondersteuning. Ze zijn ontworpen om compressie rond het kniegewricht te bieden. Dit helpt de knie te ondersteunen en kan pijn en zwelling onder controle houden.

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *