Soorten kniebraces en patellabandjes

Patellabandje

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Kniebraces zijn ondersteuningen die worden gedragen wanneer je pijn in de knie hebt. Sommige mensen gebruiken ze om knieblessures tijdens het sporten te voorkomen. Andere mensen dragen ze juist omdat zij te maken hebben zmet een vervelende blessures. Kniebraces en patellebandjes zijn gemaakt van combinaties van metaal, schuim, plastic of elastisch materiaal en riemen. Ze zijn er in vele maten, kleuren en designs.

Tegen kniepijn en arts raadplegen

Sommige artsen zullen aanbevelen om een ​​beugel of kniebrace te dragen voor kniepijn. Andere artsen vinden het geen goed idee. Ze zeggen dat het meer kwaad dan goed doet. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook geen duidelijk antwoord gegeven. Raadpleeg altijd uw arts om te zien wat voor u het beste werkt.

Soorten kniebraces en patellabandjes

Er zijn verschillende soorten kniebraces. Elk wordt om verschillende redenen gebruikt.

Functionele braces

Deze geven steun aan knieën die in het verleden geblesseerd zijn geraakt. Atleten dragen ze vaak nadat een ernstig letsel is genezen. Ze stabiliseren de knie en controleren de beweging om een ​​nieuwe blessure te voorkomen.

Revalidatiebrace

Deze worden meestal gedurende een periode van weken gebruikt direct na een blessure of operatie. Ze houden de knie stabiel, maar laten nog steeds beperkte beweging toe terwijl deze geneest. Sommige artsen hebben geen voordeel gezien van deze beugels en bevelen ze niet langer aan.

Unloader-accolades

Deze zijn ontworpen om pijn te verlichten bij mensen met artritis in hun knieën. Ze verplaatsen het gewicht (‘ontladen’ het) van het beschadigde gebied van de knie naar een sterker gebied.

Profylactische beugels

Deze zijn ontworpen om knieën te beschermen tegen blessures tijdens contactsporten zoals voetbal. Ze zijn populair geworden onder atleten. Onderzoek heeft niet bewezen dat ze werken, maar er zijn onderzoeken gaande.

Knie braces en patellabandjes

Dit zijn technisch gezien geen beugels, maar het is het meest voorkomende type knieondersteuning. Ze zijn ontworpen om compressie rond het kniegewricht te bieden. Dit helpt de knie te ondersteunen en kan pijn en zwelling onder controle houden.


Categorie: Patellabandje

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.