Review: Schwinn 130i hometrainer [getest]

Schwinn hometrainer 130i review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik zal mijn ervaring en kennis over de Schwinn 130i hometrainer delen om je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten. Ik heb dit apparaat mogen testen in de winkel. Gezien mijn ervaring met het testen van fitnessapparatuur is dit voldoend om er een goede review over te kunnen schrijven. Ik heb helaas alleen geen kennis van het monteren van de Schwinn hometrainer 130i, al lijkt het mij – gezien het model – niet heel lastig. Hieronder lees je mijn bevindingen met deze hometrainer.

Wat is de Schwinn hometrainer 130i?

De Schwinn Hometrainer 130i is een instapmodel fitnessapparaat ontworpen voor thuisgebruik, voorzien van een DualTrack LCD-display, 22 voorgeprogrammeerde trainingen en 20 weerstandsniveaus. Het heefteen stabiele en duurzame basis. De hometrainer is geschikt voor gebruikers met een maximaal gewicht van 135 kilogram. Daarnaast heeft het verstelbare onderdelen voor comfort en extra’s zoals een ingebouwde ventilator, bidonhouder en transportwielen.

In de winkel bekijken

Deze hometrainer is op het moment slecht te verkrijgen, vandaar dat ik twee van mijn favoriete alternatieven hieronder benoem.

Eerste indrukken

De Schwinn 130i presenteert zich – naar mijn mening – als een instapmodel hometrainer. Het valt op door zijn eenvoudige maar functionele ontwerp. Het ingebouwde scherm, hoewel standaard, geeft je een schat aan informatie om je training te volgen. Met een breed scala aan functies lijkt de console aanvankelijk misschien ingewikkeld, maar na wat gewenning is het eenvoudig te bedienen. Ik vind het hierdoor wel wat minder geschikt voor de oudere doelgroep.

Stabiliteit en duurzaamheid

De hometrainer voelt stabiel en robuust aan. Met een solide frame en kwalitatieve materialen, lijkt het apparaat gemaakt voor langdurig thuisgebruik. Het is duidelijk dat de 130i niet bedoeld is voor commercieel gebruik, maar voor de gemiddelde thuisgebruiker biedt het meer dan genoeg stabiliteit en duurzaamheid.

Gebruiksgemak van de Schwinn 130i

De hometrainer is ontworpen met het oog op gebruikerscomfort. Het verstelbare stuur en het gevoerde zadel zorgen voor een comfortabele rit, terwijl de versterkte pedaalriemen zorgen voor veiligheid en duurzaamheid. De DualTrack lcd-schermen vind ik een mooie extra, waardoor je gemakkelijk je voortgang kunt volgen, zelfs als je een tablet of boek op de houder plaatst.

Technische specificaties

 • Afmetingen: 105 x 55 x 142 cm, wat een redelijk compact formaat is voor thuisgebruik.
 • Maximaal gebruikersgewicht: 135 kilogram, wat het toegankelijk maakt voor een breed scala aan gebruikers.
 • Weerstandssysteem: Magneet remsysteem met 20 niveaus, biedt een soepele en aanpasbare training.
 • Display: Schwinn DualTrack dubbel LCD scherm, biedt alle nodige informatie.
 • Extra’s: Ingebouwde ventilator, bidonhouder, transportwielen voor gemakkelijke verplaatsing.

Eindoordeel Schwinn DualTrack 130i review

Schwinn hometrainer 130i review

Naam product: Schwinn Hometrainer 130i

Productbeschrijving: De Schwinn Hometrainer 130i is een instapmodel fitnessapparaat ontworpen voor thuisgebruik, voorzien van een DualTrack LCD-display, 22 voorgeprogrammeerde trainingen en 20 weerstandsniveaus.

Merk: Schwinn

 • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Na het zorgvuldig testen en analyseren van de Schwinn Hometrainer 130i, kan ik concluderen dat het een solide en betrouwbare keuze is voor als je een kwalitatieve hometrainer voor thuisgebruik zoeken. Het heeft veel functies en instellingen die geschikt zijn voor een divers publiek, van beginners tot meer gevorderde gebruikers. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste voordelen en nadelen die ik heb ervaren tijdens mijn test. Ik zou wel willen benoemen dat ik wellicht de FitBike 5 of FitBike Senator betere alternatieven vind qua prijs/kwaliteit.

Voordelen

 • Compact ontwerp: Met afmetingen van 105 x 55 x 142 cm is de 130i een compacte hometrainer die in de meeste ruimtes past.
 • Gebruikerscomfort: Het verstelbare stuur en gevoerde zadel zorgen voor een comfortabele ervaring, terwijl de ergonomisch geplaatste contactsensoren en ingebouwde ventilator extra gemak bieden.
 • Trainingsmogelijkheden: Met 20 weerstandsniveaus en 22 voorgeprogrammeerde trainingen kunnen gebruikers hun trainingen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur en fitnessniveau.
 • Duidelijke display: Het DualTrack LCD-display geeft je alle nodige informatie om je voortgang bij te houden.
 • Stabiliteit en duurzaamheid: Het solide frame en de kwalitatieve materialen maken dit apparaat geschikt voor langdurig thuisgebruik.

Nadelen

 • Complexiteit voor sommige gebruikers: Voor oudere gebruikers of diegenen die niet technisch onderlegd zijn, kan de veelheid aan functies aanvankelijk overweldigend zijn.
 • Niet voor commercieel gebruik: De 130i is specifiek ontworpen voor thuisgebruik, wat betekent dat het mogelijk niet voldoet aan de eisen van een commerciële omgeving.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Wat zijn de afmetingen van het apparaat?

De afmetingen van de Schwinn Hometrainer 130i zijn 105 x 55 x 142 cm, waardoor het een compacte keuze is voor thuisgebruik.

Hoeveel weerstandsniveaus heeft deze hometrainer?

De Schwinn 130i heeft 20 verschillende weerstandsniveaus. Dit is naar mijn mening voldoende.

Kan ik mijn voortgang bijhouden op de Schwinn 130i?

Ja, de Schwinn 130i heeft een DualTrack LCD-display waarmee gebruikers belangrijke trainingsstatistieken zoals tijd, afstand, calorieverbruik, en hartslag kunnen volgen.

Wat is het maximale gebruikersgewicht voor de Schwinn 130i?

Het maximale gebruikersgewicht voor de Schwinn 130i is 135 kilogram, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan gebruikers.

Zijn er extra functies op de Schwinn 130i voor comfort tijdens het trainen?

Ja, de 130i heeft verschillende gave functies die het comfort verhogen voor tijdens een training, waaronder een zadel met extra padding, een verstelbaar stuur, en ergonomisch geplaatste contactsensoren voor hartslagmeting. Daarnaast is er een ingebouwde ventilator en een bidonhouder voor extra gemak tijdens langere trainingssessies.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.