Review Senz Sports S2000

Senz-sports-s5000-2

Ben jij op zoek naar een zeer betaalbare indoor fiets? Met de Senz Sports S2000 kan je ook in de lockdown-periode – wanneer de sportscholen dicht zijn – binnen blijven trainen op een kwalitatief goede indoor fiets. Wij hebben deze indoor fiets in huis gehaald en in deze review van de Senz Sports S2000 vind je onze ervaringen. De indoor fiets hebben we besteld bij Betersport.nl en hoewel er bij stond 2-3 dagen levertijd hadden we de indoor fiets de volgende dag al binnen! Wij waren dus erg tevreden over de service! Wel goed om te weten: Het transportbedrijf brengt – wanneer je in een flat woont – de indoor fiets niet naar boven. Je moet de fiets dus beneden ophalen. Tillen lukt dan vaak niet alleen.. ?

Onze keuze voor de Senz Sports S2000

Omdat de sportscholen sowieso nog een aantal weken gesloten blijven zochten wij naar een manier om ook thuis fit te blijven. In huis hadden wij al een ELITE fietstrainer staan. We misten echter de afwisselende trainingen op de indoor fiets. Doordat wij van tevoren eigenlijk niet van plan waren om een indoor fiets aan te schaffen zochten wij naar een betaalbare variant waar wel verschillende handige “snufjes” op zaten. Een indoor fiets die geruisloos en onderhoudsvrij is. Dat werd dus de Senz Sports S2000. Deze indoor fiets is ook nog eens een stuk compacter dan de fiets met fietstrainer. Hij neemt een stuk minder ruimte in beslag.

De Senz Sports S2000 kopen

Senz Sports is een Nederlands merk met meerdere sportapparaten in de collectie. Naast indoor fietsen hebben ze ook trampolines, loopbanden, roeitrainers, crosstrainers, accessoires en zelfs sportvoeding. Deze indoor fietsen kan je kopen in de Betersport webwinkel.

Senz Sports S2000 - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Zwift - Exercise Bike voor thuis

★★★★★
349,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 11 maart 2023 08:18

S2000: V-belt en magnetische weerstand

Eigenlijk zijn er meerdere punten waar wij enthousiast over waren en waardoor onze keuze viel op de Senz Sports S2000. Ten eerste wordt de weerstand bepaald door middel van een magneet. Een indoor fiets met magnetische weerstand vergt veel minder onderhoud dan die met viltblokjes. Deze viltblokjes moeten namelijk eens in de zoveel tijd worden vervangen. Ook wordt de S2000 aangedreven met een V-Belt in plaats van een ketting. Hierdoor is de indoor fiets stiller in het gebruik en vergt het minder onderhoud. In deze prijsklasse vind je eigenlijk bijna geen fietsen met een magnetische weerstand én een V-Belt!

Opbouwen van de Senz Sports S2000

Het opbouwen van de Senz Sports S2000 is erg eenvoudig, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Bij de indoor fiets wordt een handleiding meegeleverd en een tasje met al het gereedschap wat je nodig hebt bij het opbouwen van de fiets. In deze handleiding lees je precies hoe je de indoor fiets in elkaar zet. Je haalt het frame en de onderdelen uit de doos en daarna kan je beginnen. Je hoeft dan alleen de stuurpen, het stuur, de stuurcomputer, de zadelpen en het zadel en het onderstel te bevestigen aan de indoor fiets. Het zadel zet je vast door de boutjes aan de zijkanten van het zadel aan te draaien. Je kan de indoor fiets makkelijk alleen opbouwen. Het is alleen wel handig om met twee personen de indoor fiets uit de doos te tillen zodat de doos heel blijft.

Instellen van de indoor fiets

De Senz Sports S2000 is geschikt voor gebruikers met een maximale lengte van 1.85 m en een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Mijn vriend is echter 1.90 m en hij fietst ook regelmatig op deze indoor fiets. Het stuur is horizontaal verstelbaar en het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Door de cijfers aan de zijkant van de stuurpen en de zadelpen kan je makkelijk onthouden wat de juiste stand is voor jou. Tijdens de eerste rit zal je in het begin misschien een aantal keer op en af stappen om jouw fietshouding steeds iets aan te passen tot hij perfect is. Bij de fiets worden pedalen met toe clips geleverd. Je kan uiteraard ook zelf klikpedalen kopen om deze op de indoor fiets te zetten.

De eerste fietsrit: Geruisloos en trainingscomputer

Tijdens de eerste fietsrit viel ons meteen op hoe geruisloos de fiets is tijdens het fietsen. Dit komt doordat de indoor fiets beschikt over magnetische weerstand en over een V-Belt. Hierdoor is de indoor fiets veel stiller dan een fiets met ketting en viltblokjes die de weerstand regelen. Op de trainingscomputer zie je de trainingstijd, snelheid, afstand,  de totale afstand afgelegd op het apparaat, huidige verbrande calorieën en de huidige hartslag. De huidige hartslag krijg je te zien wanneer je jouw handen op de zilveren knoppen houdt op het stuur. Je kan de computer resetten door de druktoets ingedrukt te houden. Wanneer het apparaat enkele minuten geen signaal krijgt schakelt hij uit en worden de waarden (met uitzondering van de totale afstand) gewist. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er een doortrapsysteem op de fiets zit. Wanneer jij stopt met trappen blijven de pedalen nog even doordraaien.

Onze ervaringen

Wij waren echt positief verrast hoe weinig geluid de indoor fiets maakt tijdens het fietsen. Eigenlijk is de indoor fiets geruisloos en hoor je hem niet. Meestal vind je alleen bij duurdere indoor fietsen een V-belt én een magnetisch weerstandsysteem. Toch zijn er wel een aantal punten waaraan je merkt dat dit géén topklasse indoor fiets is. Wij hebben de indoor fiets op dezelfde manier gebruikt als de indoor fiets op de sportschool en dan merk je een aantal verschillen. Je kan de weerstand niet zo zwaar zetten als op de sportschool. Op een gegeven moment hoor je een gek geluid en kan je de weerstand niet verder aandraaien. Staand sprinten in het zadel lukt wel, je kan alleen niet makkelijk staan – zitten en dan meteen weer staan. Je merkt dat de stabiliteit van de indoor fiets dan iets minder is dan die van een topklasse indoor fiets. De stabiliteit en de weerstand van de indoor fiets hebben te maken met het gewicht van het product (28 kg) en het gewicht van het vliegwiel (6 kg). Bij duurdere indoor fietsen ligt het gewicht van het vliegwiel en het product (een stuk) hoger. Wij vonden het zeker niet storend. Je zal misschien iets anders moeten fietsen dan hoe je fietst op de sportschool. Soms kan je niet voluit.

Koppeling via Bluetooth (Zwift)

Via Bluetooth kan je de indoor fiets koppelen met een smartphone of tablet. Zo kan je trainen met een app zoals het populaire Zwift. Wij hebben zelf deze functie nog niet uitgeprobeerd omdat we ook graag online indoor cycling lesen volgen, fietsen terwijl we naar onze favoriete series kijken en zelf op muziek trainen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.