Review van de Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer

Tunturi Cardio Fit B35 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je zoekt naar een hometrainer die jouw dagelijkse beweging thuis gemakkelijk en plezierig maakt, kan de Cardio Fit B35 van Tunturi wellicht een interessante optie zijn. Ik heb deze hometrainer getest en deel graag mijn ervaringen met je.

Vooraf: ik heb een model getest dat al in elkaar was gezet. Ik kan dus helaas niets zeggen over de montage.

Wat is de Tunturi Cardio Fit B35

De Tunturi Cardio Fit B35 is een hometrainer ontworpen voor thuisgebruik, met een focus op stabiliteit en comfort door middel van een ergonomisch verstelbaar stuur en zadel, extra brede voetsteunen en een stevige constructie. Het toestel is voorzien van een eenvoudig te gebruiken monitor die snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag weergeeft, en biedt 8 verschillende weerstandsniveaus om de intensiteit van de training aan te passen. Het heeft een roterende massa van 7 kg, kan een maximaal gewicht van 110 kg dragen en is uitgerust met een handmatig te bedienen magneetrem voor weerstand, een tablethouder en transportwielen voor eenvoudige verplaatsing.

In de winkel bekijken

Hieronder zie je diverse, bij ons aangesloten, winkels waar je deze goedkope hometrainer kan kopen.

Goed om te weten: Ben je langer dan 1.80m? Dan is deze hometrainer niet geschikt voor je. De beweging is dan te klein en het geheel zit wat oncomfortabel. Ik kon er met mijn 1.92m niet normaal op trainen.

Stabiliteit en comfort

Een van de eerste dingen die me opviel, is de stabiliteit van de B35. Dankzij de brede voetsteunen en de robuuste constructie, voelde ik me zeer zeker tijdens het fietsen. Het zadel en het stuur zijn verstelbaar, wat bijdraagt aan een ergonomische trainingspositie. Zelfs bij het verplaatsen bewijzen de transportwielen hun nut. Voor mensen die graag in comfort trainen, is dit een groot pluspunt.

Trainingsniveaus en weerstand

Met een roterende massa van 7 kg en 8 weerstandsniveaus heb je genoeg opties om de training aan te passen. Het aanpassen van de weerstand ging tijdens mijn test best soepel. Ik kon gemakkelijk de intensiteit veranderen.

Monitoring van prestaties

Het lcd-display is eenvoudig en toont alle noodzakelijke informatie zoals snelheid, tijd, afstand en calorieverbruik. Ook is er een hartslagsensor aanwezig. Een leuk detail is de houder voor een tablet of smartphone, zodat je tijdens het fietsen entertainment binnen handbereik hebt. Voor langere trainingen vind ik het zelf prettig om een serie aan te zetten op Netflix. Dankzij de tablethouder, die bij de Tunturi B30 hometrainer werd geïntroduceerd

Specificaties onder de loep

De B35 is compact en met een maximaal belastbaar gewicht van 110 kg lijkt het apparaat geschikt voor de gemiddelde gebruiker. Echter, als recensent merk ik op dat het gewichtslimiet wellicht een indicatie is van de bouwkwaliteit en intensiteit van de training die je ermee kunt uitvoeren.

Persoonlijke mening op de B35

Ik maak tijdens het testen altijd direct aantekeningen op mijn telefoon. Normaal verwerk ik dit uitgebreid in de tekst

 • Voor personen boven de 1,80 meter is de B35 helaas niet geschikt. Het apparaat biedt onvoldoende ruimte voor een comfortabele houding.
 • De hometrainer is zeer stabiel, wat vertrouwen geeft tijdens het trainen.
 • Voor intensief trainen is deze hometrainer minder geschikt. Het lijkt meer gericht op rustige trainingen en bijvoorbeeld revalidatie.
 • Het scherm en de functies zijn basic, maar dat maakt het apparaat wel gebruiksvriendelijk.
 • De Nederlandse handleiding is duidelijk en gebruiksvriendelijk, wat zeker een voordeel is.
 • Gezien het maximale gewicht en de eenvoud van het apparaat, zou ik het vooral aanraden voor mensen die thuis rustig willen bewegen.

Eindconclusie Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer

Naam product: Tunturi Cardio Fit B35

Productbeschrijving: De Tunturi Cardio Fit B35 is een hometrainer ontworpen voor thuisgebruik, met een focus op stabiliteit en comfort door middel van een ergonomisch verstelbaar stuur en zadel, extra brede voetsteunen en een stevige constructie.

Merk: Tunturi

 • Totaalscore
3

Samenvatting mijn mening

Na een grondige beoordeling van de Tunturi Cardio Fit B35 hometrainer, komt naar voren dat dit toestel prima past bij mensen die op zoek zijn naar een stabiele, comfortabele en gebruiksvriendelijke hometrainer voor thuisgebruik. Het biedt voldoende functies voor een gematigde training, waarbij het gemakkelijk aan te passen weerstandsniveau en de heldere monitor pluspunten zijn. Het toestel is minder geschikt voor zeer lange mensen of voor hen die een intensievere training wensen. Hieronder volgt een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen

 • Hoge stabiliteit en stevige constructie
 • Verstelbaar zadel en stuur voor ergonomische zithouding
 • Eenvoudige bediening en duidelijk leesbaar LCD-scherm
 • Inclusief tablethouder voor entertainment tijdens het trainen
 • Transportwielen voor het gemakkelijk verplaatsen van het apparaat
 • Eenvoudige montage met behulp van de Nederlandse handleiding

Nadelen

 • Niet geschikt voor mensen langer dan 1,80 meter
 • Niet bedoeld voor intensieve trainingen
 • Maximaal gebruikersgewicht is 110 kg, wat minder is dan sommige andere modellen
 • Basisfunctionaliteiten, wellicht te eenvoudig voor de gevorderde sporter

Veelgestelde vragen over de Tunturi Cardio Fit B35

Is de Tunturi Cardio Fit B35 geschikt voor alle lichaamslengtes?

Nee, deze hometrainer is minder geschikt voor mensen langer dan 1,80 meter. Als je groter bent, kun je beter kijken naar modellen met een groter bereik in zadel- en stuurverstelling.

Hoe stabiel is de Tunturi Cardio Fit B35 tijdens het trainen?

De Tunturi Cardio Fit B35 staat bekend om zijn stabiliteit, dankzij de brede voetsteunen, voetriemen en een solide constructie. Hierdoor blijft de hometrainer goed op zijn plaats tijdens het trainen.

Kan ik intensieve trainingen uitvoeren op deze hometrainer?

Deze hometrainer is vooral ontworpen voor gematigde trainingen en is daardoor uitstekend geschikt voor rustige trainingen of revalidatie, maar minder voor intensieve workouts. Voor commerciële sportscholen is het apparaat naar mijn mening zeker niet geschikt.

Welke functies kan ik op de monitor volgen?

Je kunt op de monitor van de B35 je snelheid, afstand, calorieverbruik, tijd en hartslag bijhouden. Het eenvoudige LCD-scherm geeft deze informatie duidelijk weer, zodat je je voortgang gemakkelijk kunt volgen.

Is de Tunturi Cardio Fit B35 eenvoudig te monteren en te verplaatsen?

Ja, deze hometrainer werkt op batterijen en is dus niet afhankelijk van een stopcontact. Met de bijgeleverde Nederlandse handleiding is het montageproces doorgaans eenvoudig. Daarnaast maakt de aanwezigheid van transportwielen het gemakkelijk om de hometrainer te verplaatsen.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.