Sole Fitness E35 uitgebreid bekeken + tips

Sole Fitness E35

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Sole Fitness E35 elliptical crosstrainer is een interessante optie als je op zoek bent naar een hoogwaardige semiprofessionele crosstrainer voor thuis. Niet alleen is dit model uitgerust met een scala aan functies, het heeft ook een robuuste bouwkwaliteit die het geschikt maakt voor intensief gebruik. Dit merk je echter ook wel aan de prijs. In deze review beschrijf ik uitgebreid deze crosstrainer en lees je alles wat je moet weten over de Sole Fitness E35 crosstrainer. Daarnaast leg ik zoveel mogelijk de moeilijke begrippen uit.

Wat is de Sole Fitness E35 crosstrainer?

De Sole Fitness E35 crosstrainer is een veelzijdig en robuust fitnessapparaat met een totaalgewicht van 111 kg. Het is geschikt voor semiprofessioneel gebruik. Het toestel is uitgerust met een incline functie voor heuveltraining, meerdere trainingsprogramma’s en een overzichtelijk Lcd-display. De E35 heeft extra grote en verstelbare pedalen voor meer comfort en ergonomie. Daarnaast biedt het diverse connectiviteitsopties, waaronder Bluetooth voor koppeling met de Sole Fitness App. Het apparaat is makkelijk verplaatsbaar dankzij ingebouwde transportwieltjes en heeft extra functionaliteiten zoals een tablethouder, Bluetooth speakers en een ingebouwde ventilator.

In de winkel bekijken: aanbiedingen en beste prijs

Goed om te weten: Elliptical is een term die vaak wordt gebruikt om een bepaald soort fitnessapparaat te beschrijven, namelijk de crosstrainer. Dit apparaat simuleert bewegingen zoals lopen, joggen of traplopen, maar dan zonder de gewrichten te belasten. De beweging is elliptisch, wat betekent dat je voeten een ovale route afleggen tijdens het trainen. Dit is ook een van de redenen waarom je bij de fysiotherapteut op een crosstrainer zal moeten oefenen bij knieklachten.

In een video bekijken

Kwaliteit en bouw

De E35 weegt maar liefst 111 kg. Dat is te danken aan het extra zware en dikke frame en een industrieel lagerwerk. Dit toestel is dus niet zomaar een lichtgewicht crosstrainer voor thuis. Je kunt er gerust op zijn dat het toestel stevig staat tijdens je training. Ik heb regelmatig gehad dat bij goedkopere crosstrainers het wel erg wiebelig aanvoelde. Dat is bij de Sole Fitness E35 zeker niet zo.

Verplaatsbaarheid en opslag

Ondanks het zware gewicht kun je de E35 toch makkelijk verplaatsen. Dit komt door de handige transportwieltjes die onder het toestel zitten. Ik moet er wel bij zeggen dat het wel wat kracht vereist, dus niet iedereen kan dit apparaat eenvoudig verplaatsen. Ik raad het zelf wel aan om de crosstrainer gewoon op één plek te laten staan.

Uitgebreide trainingsmogelijkheden

Wat erg uniek is aan de Sole Fitness E35, is de incline functie. Hiermee kun je simuleren alsof je een heuvel op loopt. Naast deze optie heb je de beschikking over een breed scala aan trainingsprogramma’s. Deze zijn op verschillende niveaus in te stellen, zodat je altijd een training kan kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Goed om te weten: De incline functie op een crosstrainer maakt het mogelijk om de hoek van het loopvlak te veranderen, alsof je een heuvel oploopt. Door deze functie kun je de intensiteit van je workout aanpassen en verschillende spiergroepen in je benen en billen meer of minder belasten. Het voegt een extra dimensie toe aan je training, waardoor deze veelzijdiger wordt. Je kunt meestal kiezen uit verschillende niveaus van incline om de moeilijkheidsgraad van je workout te variëren.

Comfort en ergonomie

De E35 beschikt over extra grote pedalen die je in 3 verschillende posities kunt verstellen. Zo voorkom je blessures en zorg je voor een betere bloedcirculatie. Hoewel dit bij de meeste webwinkels alleen bij de specificaties wordt genoemd, vind ik dit juist heel erg belangrijk. Hoe meer je een crosstrainer aan kan passen naar jouw lichaam, des te fijner een training aan zal voelen. Hier voldoet de Sole Fitness E35 zeker aan.

Extra functionaliteiten

Naast de basisfuncties zijn er ook nog een hoop extra’s. Denk aan een tablethouder, Bluetooth speakers, en een USB-aansluiting. Er is zelfs een ingebouwde ventilator voor wat verkoeling tijdens je workout. Verwacht echter niet een dat je een mega grote ventilator krijgt. Het is een heel licht briesje. Ik heb dit meestal uit staan.

Mijn mening over de Sole Fitness E35

Sole Fitness E35

Naam product: Sole Fitness E35

Productbeschrijving: De Sole Fitness E35 crosstrainer is een veelzijdig en robuust fitnessapparaat met een totaalgewicht van 111 kg. Het is geschikt voor semiprofessioneel gebruik.

Merk: Sole Fitness

  • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

De Sole Fitness E35 is een indrukwekkende crosstrainer die veel te bieden heeft voor zowel beginnende als ervaren sporters. De stevige bouw, geavanceerde trainingsprogramma’s en extra functies zoals een ingebouwde ventilator en Bluetooth-connectiviteit maken het een uitstekende keuze voor iedereen die serieus aan zijn of haar conditie wil werken. Echter merk je dit ook zeker terug in de prijs. Ik vind zelf de incline functie erg fijn. Zo kan je de training makkelijk zwaarder maken.

Voordelen

  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Uitgebreide trainingsmogelijkheden, inclusief incline functie
  • Goede ergonomie en comfort
  • Handige extra’s zoals tablethouder en Bluetooth speakers

Nadelen

  • Relatief hoge prijs
  • Ingebouwde ventilator biedt slechts een lichte bries.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Is de Sole Fitness E35 geschikt voor zowel beginners als gevorderden?

Ja, de Sole Fitness E35 is voorzien van diverse trainingsprogramma’s en 20 weerstandsniveaus, wat het apparaat geschikt maakt voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Kan ik mijn smartphone of tablet koppelen aan het apparaat?

Ja, je kunt je smartphone of tablet via Bluetooth verbinden met de Sole Fitness E35. Dit geeft je de mogelijkheid om je trainingsgegevens te volgen en op te slaan via de Sole Fitness App.

Wat zijn de afmetingen van het apparaat?

De Sole Fitness E35 heeft de afmetingen 209 x 55 x 171 cm (lxbxh).

Zijn de pedalen verstelbaar?

Ja, de pedalen zijn extra groot en verstelbaar in 3 verschillende posities. Dit verbetert de bloedcirculatie en vermindert het risico op blessures.

Is er een hartslagmonitor inbegrepen?

Het apparaat wordt – bij de meeste aanbieders – geleverd met een borstband voor hartslagmeting. Je kunt ook de ingebouwde handsensoren gebruiken om je hartslag te meten tijdens het trainen.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.