Review: Senz Sports C7000 Crosstrainer

Crosstrainer Senz Sports C7000 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben je op zoek naar een iets meer hoogwaardige crosstrainer voor thuis? Dan kun je de Senz Sports C7000 zeker overwegen. De prijs valt in de middenklasse, maar de specificaties zijn erg veelbelovend. Hoewel het als high-end wordt aangeprezen, vind ik semiprofessioneel een betere benaming. Ideaal voor (zeer) intensief thuisgebruik. Minder voor de commerciële sportschool. In deze Senz Sports C7000 review lees je alles wat je moet weten over deze bijzondere crosstrainer, die vooraangedreven is.

Wat is de Senz Sports C7000 crosstrainer?

De Senz Sports C7000 crosstrainer is een semiprofessioneel fitnessapparaat dat ontworpen is voor intensief thuisgebruik. Het beschikt over een 7-inch TFT-touchscreen dat draait op een gesloten Android-systeem met voorgeïnstalleerde apps zoals Netflix en Spotify. Het apparaat heeft een 12 kilogram zwaar vliegwiel aan de voorkant voor een stabiele en natuurlijke beweging. Daarnaast zijn er 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een hartslagprogramma. De crosstrainer is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg.

Aanbiedingen en prijzen in de winkel bekijken

Wist je dat: Vooraangedreven refereert aan de plaatsing van het vliegwiel aan de voorkant van de crosstrainer. Dit heeft verschillende voordelen, zoals een meer natuurlijke beweging bij het trainen. Het gewicht aan de voorkant zorgt er ook voor dat het zwaartepunt van het apparaat aan de voorkant ligt, waardoor de crosstrainer stabieler is tijdens gebruik. Deze eigenschap wordt vaak als positief ervaren door zowel beginnende als ervaren sporters. In het Engels wordt dit Front-Driven genoemd.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Senz Sports C7000 heeft een strak en robuust ontwerp met een voornamelijk zwart kleurenschema. Het apparaat heeft een eigen gewicht van 85 kilogram. De materialen zijn van hoge kwaliteit, waardoor de crosstrainer geschikt is voor intensief gebruik. Het eigen gewicht is vrij hoog. Dit is voor mij altijd een indicatie dat de bouwkwaliteit in orde is.

Gebruiksgemak

Deze crosstrainer maakt het sporten aangenaam en gemakkelijk. Je hoeft je namelijk niet druk te maken over instabiliteit, dankzij het 12 kilogram zware vliegwiel aan de voorkant. Dit zorgt ook voor een vloeiende, natuurlijke beweging. De lengte van de pas is eveneens verstelbaar, waardoor je een langere of kortere pas kunt instellen.

Multimedia en scherm

Het 7-inch TFT-touchscreen is een van de hoogtepunten van dit apparaat. Dit scherm draait op een gesloten Android-besturingssysteem en komt met voorgeïnstalleerde apps zoals Netflix, Spotify en Google Maps. Zo kun je genieten van films, muziek of zelfs virtuele wandelingen tijdens je training.

Wist je dat: Een TFT-Touchscreen (Thin-Film Transistor) is een type LCD-scherm dat gebruikmaakt van dunne-filmtransistortechnologie om de beeldkwaliteit te verbeteren. Het 7-inch scherm op de Senz Sports C7000 is niet alleen groot, maar ook zeer responsief. Hierop kun je eenvoudig je trainingsgegevens bijhouden, trainingsprogramma’s selecteren en zelfs video’s kijken of muziek luisteren via de voorgeïnstalleerde apps. Het touchscreen draait op een gesloten Android-systeem, waardoor je altijd toegang hebt tot diverse functies zonder van het apparaat af te hoeven stappen.

Trainingsprogramma’s en hartslagmonitor

Je hebt de keuze uit 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die je gemakkelijk kunt selecteren via het touchscreen. Daarnaast beschikt de C7000 over een hartslagprogramma. Hiermee kun je trainen op een gewenste hartslag door de ingebouwde sensoren vast te pakken of door een aparte hartslagband te koppelen.

Extra functies en specificaties

 • Garantie: 2 jaar op onderdelen, levenslang op frame en laswerk
 • Aantal weerstanden: 16
 • Waterpas afstelbaar: Ja
 • Maximale gebruikersgewicht: 150 kg
 • Afmetingen: 130 x 95 x 170 cm

Conclusie: Mijn ervaring met de Senz Sports C7000 crosstrainer

Crosstrainer Senz Sports C7000

Naam product: Senz Sports C7000

Productbeschrijving: De Senz Sports C7000 crosstrainer is een semiprofessioneel fitnessapparaat dat ontworpen is voor intensief thuisgebruik. Het beschikt over een 7-inch TFT-touchscreen dat draait op een gesloten Android-systeem

Merk: Senz Sports

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na uitgebreid gebruik en onderzoek ben ik overtuigd van de kwaliteit die de Senz Sports C7000 in huis heeft. Het apparaat voelt robuust aan en is geschikt voor intensief thuisgebruik, hoewel het misschien niet de beste keuze is voor een commerciële sportschool. Het 7-inch TFT-touchscreen is voor mij een duidelijk pluspunt, omdat het de training niet alleen effectief maar ook plezierig maakt. Je kunt genieten van muziek, films of zelfs virtuele wandelingen, wat zorgt voor een motiverende workout.

Voordelen

 • Robuuste bouwkwaliteit
 • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een hartslagprogramma
 • Multimedia mogelijkheden dankzij het TFT-touchscreen
 • Geschikt voor gebruikers tot 150 kg
 • Verstelbare paslengte voor een comfortabele training

Nadelen

 • Minder geschikt voor commercieel gebruik
 • Het eigen gewicht van 85 kg kan een uitdaging zijn bij verplaatsen
 • Gesloten Android-systeem, dus je kunt geen eigen apps installeren

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik mijn eigen apps installeren op het TFT-touchscreen?

Nee, het touchscreen draait op een gesloten Android-systeem. Dit betekent dat je geen eigen apps kunt installeren, maar het apparaat komt wel met voorgeïnstalleerde apps zoals Netflix en Spotify.

Wat is het maximale gebruikersgewicht voor de Senz Sports C7000?

De crosstrainer kan een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg aan. Dit maakt het apparaat geschikt voor een breed scala aan gebruikers.

Hoeveel jaar garantie zit er op de Senz Sports C7000?

Er zit 2 jaar garantie op de onderdelen en een levenslange garantie op het frame en laswerk. Dit geeft je extra gemoedsrust bij je aankoop.

Is de paslengte van de crosstrainer aan te passen?

Ja, de lengtepas is verstelbaar. Dit maakt het mogelijk om de paslengte aan te passen aan je eigen lichaamslengte. Dit vind ik altijd erg een fijne eigenschap van een crosstrainer. Een groot pluspunt voor de Senz Sports C7000!

Een Nederlands merk

Senz Sports is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwikkelen van hoogwaardige fitnessapparatuur. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en duurzame materialen, waardoor de producten geschikt zijn voor zowel thuisgebruik als in professionele settings. De focus ligt op het bieden van een uitgebalanceerde combinatie van functionaliteit, gebruiksgemak en technologische innovatie,


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.