Sole Fitness E95s review: hoogwaardige crosstrainer

Sole Fitness E95S crosstrainer

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Je hebt net besloten om serieus aan de slag te gaan met fitness, maar je wilt niet elke dag naar de sportschool? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige crosstrainer, waar je alles op kan doen, dan is de de Sole Fitness E95s crosstrainer is een uitstekende keuze voor zowel beginners, gevorderden en zelfs professionals. Deze crosstrainer heeft een heleboel specificaties die je helpen om jouw fitnessdoelen te behalen. De E95s is niet alleen robuust maar ook veelzijdig. Met een maximale belastbaarheid van 180 kg en een eigen gewicht van 107 kg, is deze crosstrainer een betrouwbaar en stabiel apparaat. Lees mijn uitgebreide Sole Fitness E95 review.

Goed om te weten: Ik ben dit apparaat regelmatig tegen gekomen bij mensen in de home gym, maar ook in de wat duurdere sportscholen. Mijn vaste sportschool in Spanje (waar ik een paar jaar heb vertoefd in de wintermaanden) had twee van deze modellen staan!

Wat is de Sole Fitness E95s crosstrainer?

De Sole Fitness E95s crosstrainer is een semi-professioneel fitnessapparaat voor thuisgebruik. Het apparaat heeft een eigen gewicht van 107 kg en is maximaal belastbaar tot 180 kg. Uitgerust met 10 verschillende trainingsprogramma’s, inclusief hartslagprogramma’s, biedt het toestel variatie in je workout. De E95s heeft een elektronisch verstelbare lengtepas van 48 cm tot 61 cm, verstelbare pedalen en een magnetisch weerstandssysteem met 20 weerstandsniveaus.

Verder is het voorzien van een geavanceerd LCD-scherm waarop diverse trainingsdata af te lezen zijn. Hoewel het apparaat niet direct te koppelen is met andere apps, heeft de Sole Fitness App wel mogelijkheden om je trainingsgegevens te volgen. Het apparaat komt met 3 jaar garantie op de onderdelen en levenslange garantie op het frame en laswerk. Hier zie ik al direct aan dat het om kwaliteit gaat.

Sole Fitness E95s in de winkel bekijken

Trainingsprogramma’s en functies

Je hoeft je niet te vervelen tijdens het trainen met de Sole Fitness E95s. Deze crosstrainer beschikt over 10 verschillende programma’s, inclusief twee gebruikersprogramma’s en hartslagprogramma’s. Daarbovenop komt de mogelijkheid om je hartslag te meten met een bijgeleverde hartslagband. De computer past automatisch de weerstand aan, zodat je in de juiste hartslagzone blijft. Geen zorgen dus als je niet precies weet op welke hartslag je moet trainen; het apparaat berekent dit voor je.

Wat ik fijn vind: Ik ben zelf erg fan van trainen op hartslag. Als je een training om de crosstrainer serieus neemt, dan raad ik dit ook echt aan. De Sole Fitness E95 heeft een uitstekende manier om dit te trainen. Erg fijn.

Het display van de Sole Fitness E95s

Het LCD-scherm vind ik echt prachtig. Hiermee houd je jouw prestaties zoals snelheid, tijd, afstand en calorieverbruik nauwlettend in de gaten. De informatie is goed af te lezen, ook als je jezelf flink in het zweet aan het werken bent

Sole Fitness E95S elliptical crosstrainer

Extraatjes en accessoires bij de Sole Fitness E95s

Wat dacht je van pedalen die je naar wens kunt verstellen? Of de mogelijkheid om de lengtepas elektronisch aan te passen van 48 cm tot 61 cm? Dit zijn slechts een paar van de vele extra’s waarmee deze crosstrainer is uitgerust. Een ander pluspunt is de tablethouder. Zo kun je tijdens het trainen genieten van je favoriete serie of workoutvideo.

Koppeling met apps

De Sole Fitness App (Android / iOS) slaat al je gegevens op en kan deze zelfs delen met andere apps zoals Fitbit en HealthKitApp. Je kan met deze app eenvoudig verbinding maken via bluetooth met de crosstrainer. Of dit helemaal goed werkt kan ik je helaas niet zeggen, omdat ik deze functie niet hebt gebruikt in de sportschool. Ik houd mijn voortgang eigenlijk altijd bij via Garmin Connect en/of Strava. De reviews over deze app zijn overigens niet echt positief. Iets om rekening mee te houden als je connectiviteit erg belangrijk vind. Je kan in dat geval beter kiezen voor de Focus Fitness 5 iPlus-versie.

Eindconclusie Sole Fitness E9s crosstrainer

Sole Fitness E95S crosstrainer

Naam product: Sole Fitness E95s crosstrainer

Productbeschrijving: De Sole Fitness E95s crosstrainer is een semi-professioneel fitnessapparaat voor thuisgebruik. Het apparaat heeft een eigen gewicht van 107 kg en is maximaal belastbaar tot 180 kg. Uitgerust met 10 verschillende trainingsprogramma's, inclusief hartslagprogramma's, biedt het toestel variatie in je workout. De E95s heeft een elektronisch verstelbare lengtepas van 48 cm tot 61 cm, verstelbare pedalen en een magnetisch weerstandssysteem met 20 weerstandsniveaus.

Merk: Sole Fitness

  • Totaalscore
4

Samenvatting mijn mening

De Sole Fitness E95s crosstrainer is een uitmuntende keuze voor iedereen die serieus aan de slag wil met fitness. Het apparaat is stevig, veelzijdig en geschikt voor zowel thuis als in de professionele sportschool. De verschillende trainingsprogramma’s, aanpasbare pedalen en de uitgebreide data op het LCD-scherm maken je training compleet en doelgericht. Hoewel het niet direct te koppelen is met andere apps, biedt de Sole Fitness App toch mogelijkheden om je prestaties bij te houden. Het toestel is niet goedkoop, maar de investering is het waard als je kijkt naar de bouwkwaliteit en de mogelijkheden.

Voordelen

  • Stevig en robuust ontwerp
  • Geschikt voor verschillende lichaamslengtes
  • Veelzijdige trainingsprogramma’s
  • Duidelijk en informatief LCD-scherm
  • Goede garantievoorwaarden

Nadelen

  • Hoge prijs

Veelgestelde vragen en antwoorden over de E95 Sole Fitness crosstrainer

Is de Sole Fitness E95s geschikt voor langere mensen?

Ja, dankzij de elektronisch verstelbare lengtepas van 48 cm tot 61 cm kunnen mensen van verschillende lengtes comfortabel trainen op dit apparaat.

Is de crosstrainer makkelijk te verplaatsen?

Ondanks het eigen gewicht van 107 kg is de E95s redelijk eenvoudig te verplaatsen. Het apparaat heeft handige transportwieltjes.

Kan ik mijn trainingssessies koppelen aan apps zoals Fitbit of Strava?

Hoewel de E95s niet direct te koppelen is met andere fitnessapps, kun je je trainingsgegevens wel volgen via de Sole Fitness App. Deze app kan vervolgens je gegevens delen met apps zoals Fitbit, Strava en HealthKitApp.

Wat voor soort garantie krijg ik bij de aankoop van dit toestel?

Je krijgt 3 jaar garantie op de onderdelen en een levenslange garantie op het frame en laswerk. Voor zakelijk gebruik is er 1 jaar garantie.

Is de crosstrainer ook geschikt voor intensieve trainingen?

Ja, de E95s is een semiprofessioneel apparaat dat sterk en stabiel genoeg is voor intensieve trainingen. Het heeft een magnetisch weerstandssysteem met 20 weerstandsniveaus en verschillende trainingsprogramma’s, waaronder hartslagprogramma’s.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.