Spirit Fitness XBR25 vs. Tunturi E50r: verschillen en overeenkomsten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe ligfiets ben je vast en zeker de merken Spirit Fitness en Tunturi tegengekomen. Je bent dan op zoek gegaan naar een recumbent bike in de middenklasse tot topklasse. Hoewel beiden fietsen zeker een prima keuze zijn, zitten er toch een aantal belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen de twee modellen ligfietsen. In dit artikel bekijken we de overeenkomsten en verschillen tussen de Spirit Fitness XBR25 vs. Tunturi E50r. Beiden prima indoor recumbent bikes, met een aantal verschillen.

Verschillen en overeenkomsten tussen Spirit Fitness XBR25 vs. Tunturi E50r

We beginnen hieronder meteen met de vergelijking tussen de twee modellen. Deze vergelijking maken we op basis van de specificaties en onze eigen testen van deze twee ligfietsen. Daaronder staat een overzicht met de overeenkomsten. We sluiten dit artikel – zoals je van ons bent gewend – af met een duidelijk aankoopadvies.

De twee producten bekijken en vergelijken

Wij hebben voor elk product een uitgebreide informatiepagina geschreven met per ligfiets een eigen review. Hieronder zie je de twee producten staan. Wil je alleen de specificaties vergelijken? Dan kan dat op deze pagina. Je kan via de tekstlink Toon alleen verschillen in één oogopzicht de verschillen met elkaar vergelijken.

[products ids=”316, 311″]

Adviesprijs

Qua adviesprijs ligt de XBR25 hoger. Deze heeft namelijk een adviesprijs van €1295,00. De Tunturi is iets goedkoper. Deze koop je al vanaf €1109,00. Een flink verschil. Helemaal als je naar de verdere specificaties kijkt.

Winnaar: Tunturi Performance E50R

Garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden van de Spirit XBR25 recumbent bike zijn uitstekend. Je krijgt hier namelijk een levenslange garantie op het frame en laswerk. Op de rest van de ligfiets krijg je 2 jaar garantie. Tunturi pakt het anders aan. Hier krijg je op alles 2 jaar garantie. Wij hebben in de praktijk wel gemerkt dat Tunturi ook na 2 jaar voor je klaar staat op wat problemen op te lossen en mee te denken met je.

Winnaar: Spirit Fitness XBR25

Weerstanden

Tijdens een training op de recumbent bike wil je natuurlijk deze zoveel mogelijk naar wens in kunnen stellen. Helemaal als het gaat om de zwaarte van de training. Dit doe je bij de beiden modellen met een magnetische weerstand. Bij de XBR25 stel je deze in 20 standen in. De E50R doet het beter. Deze kan je in 32 standen instellen. Zo train je echt optimaal en verbrand je veel calorieën op de ligfiets!

Winnaar: Tunturi Performance E50R

Bouwkwaliteit

De Spirit Fitness XBR25 is net iets zwaarder en steviger dan de recumbent bike van Tunturi. Dit merk je aan het totale gewicht (61,7kg vs 55,4kg) en ook aan de maximale belastbaarheid. De XBR25 kan mensen tot 150kg aan, waar de E50R mensen tot 135kg van een training kan voorzien.

Winnaar: Spirit Fitness XBR25

Trainingsprogramma’s

Met een trainingsprogramma kan je een vastgelegd parcours afleggen qua weerstand. Zo simuleer je bijvoorbeeld de bergen, waar je in een dal licht trapt, maar bergop zwaar moet trappen. De Tunturi is voorzien van 24 trainingsprogramma’s, waar de Spirit Fitness XBR25 slechts 6 profielen heeft.

Winnaar: Tunturi Performance E50R

Connectiviteit

Hier stelt de duurdere XBR25 ons flink teleur. Deze heeft namelijk geen bluetooth mogelijkheden. De Tunturi E50R heeft dit wel. Je kan hier dan ook (in combinatie met een tablet of smartphone) via ZWIFT of Tunturi routes een live virutele route mee fietsen en een hartslagband / sporthorloge aan koppelen. Dit geeft veel mogelijkheden voor tijdens een training.

Winnaar: Tunturi Performance E50R

Aankoopadvies en conclusie Spirit Fitness XBR25 vs. Tunturi E50r

De bovenstaande vergelijking is wel erg duidelijk. Voor ons wint de Tunturi E50r het op de meeste belangrijke punten. De connectiviteit en adviesprijs zijn wat ons betreft doorslaggevend. Pas bij een gebruiksgewicht tussen de 135 en 150kg zouden we een andere afweging maken. Anders is het aankoopadvies duidelijk. De Tunturi Performance E50R is de betere van de twee.


Categorie: Stoelfietsen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.