Tafeltennistafel: Binnen en buiten tafeltennissen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je in of om huis wilt sporten kan je ook eens denken aan tafeltennissen. Wanneer het lekker weer is kan je ook buiten (bijvoorbeeld in de tuin) tafeltennissen. Met koud en regenachtig weer zet je de tafeltennistafel lekker binnen neer (uiteraard wanneer je daar de ruimte voor hebt). Maar waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je op zoek gaat naar een tafeltennistafel? Dat hebben wij uitgezocht!

Indoor of outdoor tafeltennistafels

Voordat je begint met het zoeken naar een geschikte tafel is het handig om te bedenken waar je de tafel neer wilt zetten en wilt gebruiken. Wanneer je de tafel voornamelijk buiten wilt gebruiken is het handig om te zoeken naar een tafel die tegen een stootje kan. Wanneer de tafel in de winter buiten staat in de wind, regen en hagel is het belangrijk dat de tafel gemaakt is van stevig materiaal. De tafels die binnen worden gebruikt worden vaak gemaakt van spaanplaat. Spaanplaat is een kwetsbaarder materiaal en dus niet geschikt voor buiten.

Tafeltennissen in je eentje

Wanneer je altijd wilt kunnen tafeltennissen, ook wanneer er geen familie of vrienden in de buurt zijn, is het handig om een tafeltennistafel aan te schaffen die ook geschikt is voor enkelspel. Enkelspel kan je vergelijken met squash, je speelt als het ware tegen een “muur”. Vaak zijn opklapbare tafeltennistafels geschikt voor enkelspel. Check voor de zekerheid of je één kant van de tafel kan opklappen.

Tip: Liever een snel tennisspel buiten spelen? Overweeg dan eens naar padel! Dit is een aantrekkelijke mix tussen squash en tennis, waardoor het spel ook de snelheid heeft van tafeltennis. Koop jouw padel racket alvast eenvoudig online.

Tafeltennisoefeningen

Je kan online veel verschillende tafeltennistrainingen en oefeningen vinden, zoals op deze website. Zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Deze tactische trainingen en coördinatie oefeningen kan je goed gebruiken om steeds beter te worden in het spel. Ook maken deze trainingen en oefeningen het tafeltennissen iedere keer weer anders. Bekijk ook het onderstaande filmpje voor beginnende tafeltennissers.

In hoogte verstelbaar

Wanneer je comfortabel wilt kunnen spelen is het belangrijk om de tafel op de juiste hoogte in te stellen. Niet alle tafels zijn helaas in hoogte verstelbaar. Ook wanneer de tafeltennistafel voornamelijk gebruikt wordt door kinderen is het belangrijk dat de tafel ook iets lager gezet kan worden.

De officiële afmetingen van een tafeltennistafel die gebruikt worden tijdens wedstrijden zijn 274 x 152,5 x 76 cm (lente x breedte x hoogte). Wanneer je wilt deelnemen aan een wedstrijd is het dus handig om een tafeltennistafel te kopen met deze afmetingen.

Om te kunnen tafeltennissen heb je verschillende accessoires nodig. Zo heb je een set nodig van 2 (of meer) batjes en meerdere pingpongballen. Heb je de keuze gemaakt voor een outdoor tafeltennistafel? Dan kan je ook een speciale beschermhoes kopen voor de tafel.

Er zijn verschillende tafeltennistafels verkrijgbaar met extra opbergruimte voor batjes en pingpongballen. Zo raak je ze niet snel kwijt en hoef je niet te zoeken voordat je gaat tafeltennissen. Wanneer je ook bij een vereniging traint is het handig om een speciale batjestas aan te schaffen.


Categorie: Algemeen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...