Tunturi FitCycle 20 hometrainer review: mijn eerlijke mening

Tunturi FitCycle 20 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je zoekt naar een toegankelijke en goedkope manier om thuis je conditie te verbeteren, dan lijkt de Tunturi FitCycle 20 hometrainer een interessante optie. De 8 manueel verstelbare weerstanden geven je de mogelijkheid om je training aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Deze goedkope hometrainer is ideaal voor rustige trainingen en revalidatiedoeleinden. Voor super-intensieve trainingen raad ik dit model niet aan. Dan zou ik eerder een stapje hoger gaan, naar bijvoorbeeld de FitBike Ride 5.

Wat is de Tunturi FitCycle 20 hometrainer?

De Tunturi FitCycle 20 Hometrainer is een toegankelijke, gebruiksvriendelijke fiets die ontworpen is om thuis je conditie te verbeteren, met acht handmatig instelbare weerstanden voor verschillende intensiteitsniveaus. Het toestel heeft een verstelbaar zadel en stuur voor een optimale houding, een LCD monitor die belangrijke trainingsgegevens bijhoudt, en extra’s zoals een tablethouder en bidonhouder voor vermaak en hydratatie tijdens het trainen. Met een solide vliegwiel van 5 kg en een maximale gebruikersgewicht van 100 kg is het een apparaat geschikt voor de af en toe training thuis of voor revalidatie.  

Gebruiksvriendelijkheid en comfort

De Tunturi FitCycle 20 valt op door zijn gebruiksvriendelijkheid. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar, wat zorgt voor een optimale zithouding. Dit, samen met de multigrip stuur, maakt dat je comfortabel kunt fietsen. Ik merkte wel met mijn lengte (1.91m) dat ik er zelf niet heel comfortabel op kon fietsen. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je zelf deze fiets gaat kopen. De toevoeging van een tablethouder en bidonhouder draagt bij aan het gemak. Zo kun je jouw favoriete shows kijken en gehydrateerd blijven zonder je training te onderbreken.

Hartslag en progressie monitoren

Met geïntegreerde hartslagsensoren houd je eenvoudig je hartslag in de gaten tijdens je workout. De hartslag werd snel opgepikt, sneller dan bij veel andere goedkope hometrainers. Toch vertrouw ik zelf liever op mijn horloge. De eenvoudige LCD monitor geef je naar mijn mening alle noodzakelijke gegevens, zoals tijd, afstand, snelheid en calorieverbruik. Dit zie ik eigenlijk altijd bij basismodellen hometrainers. Ik heb hier verder niets op aan te merken.

Ontwerp en opslag

De hometrainer heeft een compact ontwerp, wat het een goede keuze maakt voor kleinere ruimtes. Het toestel zelf weegt 21 kg en beschikt over transportwielen. Het verplaatsen gaat hierdoor wel eenvoudig.

Duurzaamheid en belastbaarheid

De FitCycle 20 heeft een vliegwiel van 5kg. Dit is wat aan de lage kant, maar dat verklaart ook de prijs.  De maximale belastbaarheid is vastgesteld op 100 kg, waardoor het apparaat geschikt is voor een breed publiek, maar ik vind dit toch wat aan de lage kant. Ook al valt dit wel in lijn met de prijsklasse van deze hometrainer.

Wat vinden andere gebruikers van de hometrainer?

Naast mijn eigen mening, ga ik ook altijd bij mijn reviews op zoek naar de meningen van andere gebruikers. Deze meningen verzamel ik bij diverse webwinkels, maar ook in de sportschool en bij mensen die ik spreek. Hieronder heb ik de meningen van gebruikers van de FitCycle 20 voor je samengevat in handige tussenkopjes.

Montage-uitdagingen

Veel gebruikers zijn het erover eens dat de hometrainer een solide apparaat is nadat je het in elkaar hebt gezet. Echter, de handleiding brengt sommigen in de war. Een gebruiker deelt handige tips, zoals het omdraaien van een snoertje en het juist positioneren van de weerstandsknop. Een ander meldt dat je tegen de logica in het snoer naar boven moet leiden tijdens montage.

Algemene tevredenheid

Ondanks enkele montageperikelen is er een breed gedragen tevredenheid over het toestel. Men prijst de goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat het apparaat voldoet aan de verwachtingen. Het wordt beschreven als een fantastische hometrainer met verschillende programma’s die voor een afwisselende training zorgen.

Gebruiksvriendelijkheid

De hometrainer wordt als handig in gebruik en gemakkelijk instelbaar omschreven. De display is duidelijk en zelfs als meerdere personen het apparaat gebruiken, zijn aanpassingen snel gedaan.

Tunturi FitCycle 20 review en mening

Het hart van Tunturi

Het verhaal achter Tunturi draagt bij aan de charme van dit product. Als Nederlands bedrijf met Finse wortels heeft Tunturi een lange geschiedenis in het ondersteunen van een gezonde levensstijl. De betrokkenheid bij stichting Fitkids laat zien dat Tunturi niet alleen oog heeft voor de gebruiker, maar ook voor de gemeenschap.

Conclusie: Tunturi FitCycle 20 Hometrainer

Tunturi FitCycle 20 review

Naam product: Tunturi FitCycle 20

Productbeschrijving: De Tunturi FitCycle 20 Hometrainer is een toegankelijke, gebruiksvriendelijke fiets die ontworpen is om thuis je conditie te verbeteren, met acht handmatig instelbare weerstanden voor verschillende intensiteitsniveaus.

Merk: Tunturi

 • Totaalscore
3

Samenvatting mijn mening

De Tunturi FitCycle 20 een solide keuze voor de gemiddelde gebruiker die thuis aan zijn conditie wil werken en niet teveel geld wilt betalen voor een hometrainer. Dit apparaat zal zeker aan de verwachtingen voldoen voor wie lichte tot gemiddelde intensiteit workouts wil uitvoeren en geen behoefte heeft aan geavanceerde trainingsprogramma’s. Ook kan ik deze hometrainer aanraden voor mensen die revalideren en rustig moeten bewegen (op advies van een deskundige). Vergeet niet dat als je langer bent, het aan te raden is om het apparaat eerst zelf uit te proberen. Voor intensieve trainingen, regelmatige trainingen en commercieel gebruik is deze hometrainer natuurlijk niet geschikt.

Voordelen

 • Betaalbaarheid: Het apparaat is een goede keus voor mensen met een kleiner budget.
 • Aanpasbaarheid: De weerstanden zijn eenvoudig handmatig in te stellen, waardoor je je training kunt personaliseren.
 • Gebruiksgemak: Door de verstelbare zadel en stuur kun je een comfortabele houding vinden tijdens het trainen.
 • Extra functies: Voorzieningen zoals een tablethouder en bidonhouder maken de training aangenamer.
 • Compactheid: Het ontwerp is ruimtebesparend, ideaal voor kleinere woningen.
 • Hartslagmeting: De ingebouwde hartslagsensoren zijn responsief en bieden een goede indicatie van je hartslag.
 • Verplaatsbaarheid: Dankzij de transportwielen is het apparaat eenvoudig te verplaatsen.

Nadelen

 • Intensiteit: Niet geschikt voor zeer intensieve trainingen; daarvoor zijn robuustere modellen nodig.
 • Comfort voor langere mensen: Met mijn lengte van 1,91m vond ik het apparaat minder comfortabel.
 • Maximale belastbaarheid: Een maximum van 100 kg kan beperkend zijn voor sommige gebruikers.
 • Vliegwiel: Het lichtere vliegwiel kan een minder soepele ervaring geven vergeleken met zwaardere alternatieven.
 • Trainingsprogramma’s: Het apparaat beschikt over slechts één basisprogramma en geen geavanceerde functies voor het volgen van de progressie.

Veelgestelde vragen over de Tunturi FitCycle 20 Hometrainer

Kan ik de weerstand van de Tunturi FitCycle 20 gemakkelijk aanpassen tijdens het trainen?

Ja, je kunt de weerstand van de Tunturi FitCycle 20 heel eenvoudig aanpassen met de manuele draaiknop. Er zijn acht niveaus beschikbaar, zodat je tijdens het trainen de intensiteit kunt verhogen of verlagen.

Is de Tunturi FitCycle 20 geschikt voor lange mensen?

Volgens de specificaties is deze hometrainer geschikt voor mensen tot 200cm. Ik vond mijn fietsrit wel wat oncomfortabel met mijn lengte van 1,91m. Ben je wat langer en wil je deze hometrainer kopen? Dan is het goed om echt eerst even ergens een testritje te maken.

Hoe nauwkeurig zijn de hartslagsensoren van de Tunturi FitCycle 20?

De hartslagsensoren zijn ontworpen om je hartslag tijdens het trainen te meten. Voor de meeste gebruikers bieden deze sensoren een goede indicatie van de hartslag, hoewel externe factoren zoals positie en beweging de nauwkeurigheid kunnen beïnvloeden.

Heeft de Tunturi FitCycle 20 een ingebouwd programma om mijn trainingsvoortgang bij te houden?

De hometrainer beschikt over een LCD monitor die basis trainingsgegevens weergeeft zoals tijd, afstand, snelheid, calorieverbruik en hartslag.

Is de Tunturi FitCycle 20 makkelijk te verplaatsen in huis?

Ja, de hometrainer is uitgerust met transportwieltjes, wat het makkelijk maakt om hem te verplaatsen. Met een gewicht van 21 kg is het apparaat stevig maar toch verplaatsbaar.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.