Xterra FS3.5 crosstrainer: uitgebreide analyse en mijn mening

Xterra FS3.5 crosstrainer kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tijdens mijn zoektocht naar alle crosstrainers die in Nederland en België te koop zijn, stuitte ik op de Xterra FS3.5. Een merk dat voor mij tot dan nog redelijk onbekend was. Ik ben me meteen gaan verdiepen in het merk en de crosstrainer zelf. De Xterra FS3.5 komt van het merk Xterra Fitness. Een grote speler in het buitenland. In Nederland zie ik ook steeds meer fitnessapparaten van dit merk voorbij komen. In deze Xterra FS3.5 review lees je mijn ervaring met het apparaat en het merk. Ik geef je tevens uitgebreid mijn mening over deze crosstrainer, dat zich qua prijs in het middensegment bevind.

Wat is de Xterra FS3.5?

De Xterra FS3.5 is een crosstrainer ontworpen voor intensief thuisgebruik. Het apparaat is voorzien van een front drive design en heeft een stevig frame dat tot 125 kg kan dragen. Met een vliegwiel van 7 kg, een lengtepas van 43 cm en 24 magnetische weerstandsniveaus heeft het veel opties voor een gevarieerde training. Het beschikt ook over 24 ingebouwde trainingsprogramma’s, inclusief manuele instellingen, hartslagprogramma’s en gebruikersprogramma’s. De crosstrainer heeft een 12,7 cm LCD Display waarop diverse trainingsgegevens kunnen worden afgelezen. Extra functies zoals ingebouwde speakers zijn ook aanwezig. Het apparaat is niet opklapbaar maar wel waterpas af te stellen voor extra stabiliteit.

Trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus

Je hebt de keuze uit 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze variëren van handmatige instellingen en vijf hartslagprogramma’s tot vier gebruikersprogramma’s en 14 presets. Daar komt nog eens bij dat je ook uit 24 magnetische weerstandsniveaus kunt kiezen, waardoor je training altijd op jouw behoeften is afgestemd. Deze programma’s zijn ontworpen om verschillende aspecten van je conditie aan te pakken, van uithoudingsvermogen tot kracht. Je kunt kiezen uit manuele instellingen, hartslagprogramma’s en nog veel meer. Zo is er altijd wel een programma dat past bij jouw fitnessdoelen van dat moment

Display en extra functies

De Xterra FS3.5 beschikt over een 12,7 cm LCD Display waarop alle essentiële traininginformatie te zien is, van hartslag en calorieverbruik tot tijd en snelheid. Het is zelfs mogelijk om deze gegevens in grafiekvorm te zien. Een ander leuk detail is dat je je telefoon of mp3-speler kunt aansluiten om muziek af te spelen via de ingebouwde speakers.

Comfort en gebruiksgemak

Dankzij de oversized pedalen kun je je voeten altijd goed positioneren. Het apparaat is bovendien geruisloos en zeer stabiel. Hier ben ik wel positief over!

Wat ik niet zo leuk vind aan de Xterra FS3

Het maximale gebruikersgewicht vind ik wat aan de lage kant. Bij andere modellen in dezelfde prijsklasse of net iets hoger ligt dit vaak tussen de 140 en 150 kg. Het vliegwiel is ook wat aan de lichte kant, als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met alternatieven zoals de Kettler Elipso P en de Kettler Optima 600. Deze raad ik dan ook eerder aan. Toch vind ik het front drive design wel erg mooi, waardoor het ook voor lange mensen een fijne crosstrainer is.  

Over het merk XTERRA Fitness

XTERRA Fitness (website) is een toonaangevend merk in de wereld van cardio-fitnessapparatuur, gevestigd in Jonesboro, Arkansas. Het merk heeft als missie om fitness toegankelijk te maken en het gevoel van avontuur en prestatie naar je huiskamer te brengen. Of je nu een beginner bent of een competitieve sporter, XTERRA Fitness heeft een breed scala aan producten. Van betaalbare, compacte cardio-apparaten tot high-performance trainers; er is voor elk wat wils.

Wat alle producten gemeen hebben, is de focus op kwaliteitsconstructie en een premium prestatie-ervaring. Daarom zijn de apparaten ook uitgebreid gedekt door garanties, zodat je vertrouwen kunt hebben in je aankoop. Wat XTERRA Fitness extra onderscheidend maakt, is hun klantenservice. Het volledig in de VS gevestigde team staat altijd klaar om je te helpen, van aankoop tot installatie en eventuele probleemoplossing. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd van een uitstekend apparaat, maar ook van een uitmuntende service.

Leuk om te weten: Als je naar de website gaat van dit merk zie je echt onwijs veel gave fitnessapparaten. Bijna jaloersmakend zoveel leuke dingen hebben zij in het assortiment. Helaas heb ik nog geen (goede) webwinkel gevonden waar ik het hele assortiment kan kopen in Nederland!

Conclusie Xterra FS3.5 crosstrainer

Xterra FS3.5 crosstrainer kopen

Naam product: Xterra FS3.5

Productbeschrijving: De Xterra FS3.5 is een crosstrainer ontworpen voor intensief thuisgebruik. Het apparaat is voorzien van een front drive design en heeft een stevig frame dat tot 125 kg kan dragen. Met een vliegwiel van 7 kg, een lengtepas van 43 cm en 24 magnetische weerstandsniveaus heeft het veel opties voor een gevarieerde training.

Merk: Xterra

  • Totaalscore
3

Samenvatting mijn mening

Na een uitgebreide kennismaking met de Xterra FS3.5 crosstrainer ben ik gematigd tevreden. Het apparaat heeft veel te bieden als het gaat om trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus. Dat maakt het geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. De bouwkwaliteit en het ontwerp zijn ook pluspunten. Maar het maximale gebruikersgewicht en het lichte vliegwiel laten wat te wensen over. Alles bij elkaar geef ik deze crosstrainer 3 van de 5 sterren.

Voordelen

  • Veelzijdige trainingsprogramma’s
  • 24 weerstandsniveaus voor gevarieerd trainen
  • Stil en stabiel tijdens gebruik
  • Ingebouwde speakers voor muzikaal genot

Nadelen

  • Maximale gebruikersgewicht aan de lage kant
  • Licht vliegwiel vergeleken met alternatieven in dezelfde prijsklasse
  • Niet opklapbaar, neemt dus permanent ruimte in

Veelgestelde vragen en antwoorden over deze crosstrainer op een rij

Wat is het maximale gebruikersgewicht van de Xterra FS3.5?

Het maximale gebruikersgewicht van deze crosstrainer is 125 kg.

Hoeveel trainingsprogramma’s zijn beschikbaar op de Xterra FS3.5?

Je kunt kiezen uit 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze variëren van manuele instellingen tot hartslagprogramma’s en gebruikersprogramma’s.

Is de Xterra FS3.5 opklapbaar voor opslag?

Nee, deze crosstrainer is niet opklapbaar. Je zult dus permanente ruimte moeten hebben om het apparaat te plaatsen.

Wat is het gewicht van het vliegwiel van de Xterra FS3.5?

Het vliegwiel weegt 7 kg, wat iets aan de lichte kant is vergeleken met andere modellen in dezelfde prijsklasse.

Heeft de Xterra FS3.5 ingebouwde speakers?

Ja, deze crosstrainer beschikt over ingebouwde speakers. Je kunt je telefoon of mp3-speler aansluiten om tijdens je workout naar je favoriete muziek te luisteren.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...