Zeemeerminstaart kopen: best getest, kinderen en monovin!

Zeemeerminstaart kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op sociale media, in films, of misschien wel tijdens een vakantie: mensen die sierlijk door het water zwemmen met een zeemeerminstaart of die een gave fotoshoot aan het houden zijn met een zeemeerminnenstaart om. Het klinkt als iets uit een sprookje, toch? Nou, enige tijd geleden stond ik voor de uitdaging om een leuk cadeau te vinden voor de dochter van een goede vriend. En je raadt het al… ik kwam uit bij zo’n fascinerende zeemeerminstaart. Ik ben in de wereld van zeemeerminnen, monovin voor kinderen én volwassenen gedoken! Lees mijn bevindingen in deze uitgebreide gids.

Wat is een zeemeerminstaart eigenlijk?

Een zeemeerminstaart, in zijn meest eenvoudige vorm, is een soort kledingstuk of kostuum dat mensen over hun benen dragen om de illusie te geven dat ze de onderste helft van een zeemeermin hebben. Het begint meestal vanaf de taille en bedekt de gehele benen, eindigend in een vin aan de voeten. De staart is niet alleen een mode- of kostuumaccessoire; het is ook functioneel voor degenen die ermee willen zwemmen. Daarom is het materiaal waarvan de staart is gemaakt en de toevoeging van een monovin erg belangrijk als je er mee wilt zwemmen. Voor een leuke fotoshoot is dit natuurlijk niet nodig!

De beste zeemeerminstaarten op een rij

Hieronder zie je mijn twee favoriete zeemeerminstaarten. De eerste is mijn nummer 1 keuze voor kinderen, de tweede is perfect voor volwassenen.

Delphi zeemeerminstaart


Delphi Zeemeerminstaart

voor kinderen
 • Beschikbaar in 10 kleuren
 • Eenvoudig de maat bepalen aan de hand van de broekmaat
 • Met prachtige monovin
 • Uitstekende kwaliteit
Finfun zeemeerminstaart


Finfun Zeemeerminstaart

voor volwassenen
 • In veel maten beschikbaar
 • Ideaal voor fotoshoots
 • Ook geschikt voor in het water
 • Met prachtige monovin

Leuke kleuren en soorten zeemeerminstaarten op een rij

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van zeemeerminstaarten van hoge kwaliteit en met leuke kleuren. Als je op het plaatje of de button klikt, ga je direct naar de webwinkel toe waar je de zeemeerminstaart kan kopen. Welke kleur kies jij?

Tip: De zeemeerminstaart is ook een geweldig cadeau voor je kind of kleinkind. Mijn favoriet (dit model) is niet duur en valt gegarandeerd in de smaak. Leuk op vakantie in het zwembad!  

Een stukje achtergrond van de zeemeerminnen

Zeemeerminnen zijn altijd een bron van fascinatie geweest. Deze half mens, half vis wezens zijn in talloze culturen en legendes over de hele wereld te vinden. Van de betoverende sirenen uit de Griekse mythologie tot de speelse ‘merfolk’ uit Caribische verhalen; ze hebben veel mensen geïnspireerd om er over te vertellen en te schrijven Wie herinnert zich niet de charmante Ariel uit ‘De Kleine Zeemeermin’? Of de Meermensen (Merpeople) in de boekenserie Harry Potter van J.K. Rowling. Zeemeerminnen staan symbool voor mysterie, vrijheid en, op een bepaalde manier, de connectie tussen de mens en de onbekende diepten van de oceaan.

Van mythe naar werkelijkheid

Je vraagt je misschien af hoe een mythisch wezen een bron van recreatie en plezier is geworden voor jong en oud?. Ergens in de afgelopen decennia ontstond er een trend waarbij mensen zeemeerminstaarten begonnen te dragen om het zwemmen leuker en fantasierijker te maken. Vooral voor kinderen is het een magische ervaring om even een ‘echte’ zeemeermin te zijn. En ja, volwassenen doen ook mee! Overal ter wereld zijn er nu zelfs scholen waar je kunt leren zwemmen als een zeemeermin. Hoe cool is dat? Je hebt zelfs hele shows waarin mannen en vrouwen met een zeemeerminstaart het publiek vermaken, zoals je hieronder kan zien:

Wat is een monovin?

Toen ik voor het eerst hoorde over de term ‘monovin’, dacht ik: “Mono-wat?” Maar na wat zoekwerk en het bekijken van meerdere video’s, begon ik het goed te begrijpen.

Een monovin is in feite een soort zwemvin, maar in plaats van twee afzonderlijke vinnen voor elke voet, verbindt de monovin beide voeten. Het heeft een flexibel blad dat zich uitstrekt in een vinachtige vorm, wat je helpt om krachtige en sierlijke bewegingen in het water te maken, net als een zeemeermin. Vaak zijn ze gemaakt van lichtgewicht, duurzaam materiaal zoals kunststof of glasvezel.

De functie van een monovin bij een zeemeerminstaart

De monovin is de ‘motor’ achter de zeemeerminstaart. Het geeft niet alleen die authentieke uitstraling aan de staart, maar zorgt er ook voor dat je je efficiënt door het water kunt bewegen. Stel je voor dat je je als een sierlijke dolfijn door het water beweegt, dat is de ervaring die een monovin je geeft als je in het water bent. En voor iedereen die zich zorgen maakt over de veiligheid: Vrijwel alle monovinnen kunnen eenvoudig worden verwijderd uit de staart, zodat je in geval van nood snel je voeten vrij hebt.

Voordelen van het gebruik van een Monovin

Zoals je al waarschijnlijk wel kan begrijpen is het gebruik van een monovin erg handig als ook wilt zwemmen. Hieronder heb ik de voordelen voor je opgesomd:

 • Efficiëntie: Door het ontwerp van de monovin kan je  snellere en krachtigere slagen maken. Hierdoor beweeg je efficiënter en sneller door het water.
 • Realistische zeemeermin-ervaring: Wil je echt het gevoel hebben dat je door het water beweegt als zeemeermin of zeemeerman, dan kies je voor een zeemeerminstaart met monovin. b
 • Spiertraining: Het gebruik van een monovin kan helpen bij het versterken van de kernspieren en de beenspieren. Een hele leuke manier om aan lichaamsbeweging te doen al zeg ik het zelf!
 • Uniformiteit: Voor zeemeerminzwemlessen of -shows waar synchronisatie belangrijk is, zorgt een monovin voor een uniforme beweging onder de danseressen in het water.

Wanneer kies je wel of niet voor een monivin aan de zeemeerminstaart?

In sommige situaties is een normale staart meer dan voldoende. Ik heb hieronder drie situaties bekeken.

Professioneel zeemeermin-zwemmen

Wanneer je denkt aan professioneel zeemeerminzwemmen, zoals adembenemende optredens in aquaria of georganiseerde zeemeerminzwemlessen, dan is een monovin vaak onmisbaar. Waarom? Dit heeft te maken met snelheid, kracht en esthetiek. De monovin levert die gracieuze, golvende beweging die toeschouwers verwachten te zien. De zeemeerminnen kunnen zich snel en efficiënt te bewegen. Dit vind ik persoonlijk zeker essentieel in deze situaties.

Fotoshoot zeemeerminstaart

Fotoshoot met zeemeerminstaart

De setting van een fotoshoot kan sterk variëren en daarmee ook de keuze voor een zeemeerminstaart met of zonder monovin. Voor die magische onderwaterfoto’s waarbij je de zeemeermin sierlijk door het water ziet zwemmen, staat een monovin centraal. Het zorgt voor die prachtige, golvende staartbeweging die je wilt vastleggen. Maar als je gaat voor strandfoto’s, zonsondergangen of close-ups waarbij de focus misschien meer op de bovenkant ligt, dan kan een staart zonder monovin perfect zijn.

Twijfel je? Overleg het dan met de fotograaf!

Recreatief zwemmen

Voor die zonnige dagen aan het zwembad, waar het meer gaat om plezier en ontspanning, vooral als kinderen betrokken zijn, kan een staart zonder monovin de voorkeur hebben. Waarom? Het biedt gemak bij het aan- en uittrekken en voegt een extra laagje veiligheid toe doordat de voeten vrij zijn. Hierdoor kun je genieten van het plezier van het ‘zeemeermin-zijn’ zonder de extra uitdaging die de monovin met zich meebrengt.er je voor welke staart wilt kiezen.

Zeemeerminstaart voor kinderen

Voor veel kinderen is het idee om een zeemeermin te zijn niet alleen spannend, maar ook een droom die uitkomt. Het transformeert zwemmen van een (al hele) leuke activiteit naar een fantasierijk avontuur.

Bij het kiezen van een zeemeerminstaart voor kinderen is veiligheid van het grootste belang. Kies voor modellen met een makkelijk los te maken vin, zodat kinderen in geval van nood hun benen snel vrij kunnen maken. Kies voor een staart gemaakt van zacht en flexibel materiaal dat zowel comfortabel is als bestand tegen het enthousiaste spelen van kinderen.

Ik raad ook zeker aan om kinderen altijd onder toezicht te laten zwemmen met hun staart.

Overweeg zwemlessen specifiek gericht op het zwemmen met een zeemeerminstaart. Dit kan kinderen helpen om veilig en met zelfvertrouwen te zwemmen.

MerPeople: serie op Netflix over zeemeerminnen en zeemeerminstaarten

Duik mee in de wereld van “MerPeople”, een nieuwe Netflix-serie die een verbluffende inkijk biedt in de bloeiende industrie van professionele zeemeerminnen, nu gewaardeerd op een indrukwekkende half miljard dollar. Het is een rijke, kleurrijke wereld, waar liefhebbers van zeemeermin-zijn hun passie voor zwemmen met vinnen omtoveren tot adembenemende onderwateroptredens.

Het meeslepende verhaal, vastgelegd door de bekroonde regisseur Cynthia Wade, laat ons kennismaken met unieke personages, zoals ‘Splish-Splash on ‘em: The Blixunami’ en de charmant onzekere Brittany Sparkles. Centraal in de serie staat het opleidingscentrum Mertailor, de plek waar aspirant-zeemeerminnen en -mannen leren hoe ze hun dromen onder water kunnen waarmaken. Maar dat is niet alles: we worden ook meegenomen naar spannende talentenjachten en zelfs naar een groot zeemeermincongres, waar deelnemers schitteren in enkele van de meest verbluffende zeemeerminkostuums die je ooit zult zien.

Hoewel de serie vaak een festijn van kleur en plezier is, begeeft “MerPeople” zich verrassend genoeg ook in de donkerdere kanten van deze wereld

Veelgestelde vragen over de zeemeerminstaart

Hoe zwem je met een zeemeerminstaart?

Zwemmen met een zeemeerminstaart is een unieke ervaring die enige oefening vereist. Het belangrijkste aspect is het beheersen van de dolfijnslag. Deze zwemtechniek houdt in dat je je hele lichaam, van hoofd tot staart, in een golvende beweging beweegt. Begin met het oefenen van de dolfijnslag zonder de staart, en zodra je je comfortabel voelt, kun je de staart aantrekken. Zorg altijd voor veiligheid, dus zwem in het begin onder begeleiding of in ondiep water.

Is het veilig voor kinderen om een zeemeerminstaart te gebruiken?

Ja, mits onder toezicht en met de juiste voorzorgsmaatregelen. Zorg ervoor dat kinderen eerst leren zwemmen zonder de staart en dat ze bekend zijn met de dolfijnslag. Bovendien is het raadzaam om te kiezen voor zeemeerminstaarten met een gemakkelijk verwijderbare monovin, zodat ze bij nood snel uit de staart kunnen komen.

Hoe onderhoud je een zeemeerminstaart?

Na elk gebruik moet de zeemeerminstaart worden gespoeld met koud, zoet water om chloor en zout te verwijderen. Laat het daarna natuurlijk drogen, niet in direct zonlicht. Bewaar de staart uitgestrekt om kreukels te voorkomen. Regelmatig controleren op tekenen van slijtage is ook essentieel voor de veiligheid.

Kan ik met een zeemeerminstaart in zout water zwemmen?

Er zijn verschillende gespecialiseerde winkels en online platforms waar je zeemeerminstaarten van hoge kwaliteit kunt kopen. Lees altijd de recensies, onderzoek het merk en zorg ervoor dat je een staart kiest die zowel mooi als functioneel is voor jouw specifieke behoeften.

Heeft Decathlon een Zeemeerminnenstaart Decathlon in het assortiment?

Nee, helaas niet. Wel vreemd, omdat er verschrikkelijk veel vraag naar is!


Categorie: Algemeen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.