Capital Sports fitness apparatuur

Capital Sports fitness apparatuur

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In dit artikel bekijken we het complete assortiment Capital Sports fitness apparatuur. Dit Duitse merk heeft een zeer uiteenlopende product portfolio. Alle producten hebben te maken met bewegen en fit en gezond te blijven. Het gaat daarbij om cardio apparaten, apparatuur voor krachttraining tot helmen en zelfs een timer-klok voor bijvoorbeeld Tabata training.

Capital Sports fitness apparatuur – categorieën

Gezien de enorme portfolio proberen we eerst maar eens een overzichtelijke indeling te maken in de verschillende soorten producten, we onderscheiden daarbij de volgende categorieën:

 • Cardio apparatuur
 • Hulpmiddelen voor krachttraining
 • Watersport artikelen
 • Overige producten

Capital Sports Fitness – Cardio apparatuur

Cardio apparatuur is ideaal om thuis aan je conditie te werken. Er zijn veel verschillende soorten cardio apparaten en Capital Sports heeft een breed aanbod

Capital Sports loopband – de collectie

De collectie Capital Sports loopbanden bestaat uit een tiental verschillende loopbanden die zijn bedoeld om thuis te gebruiken. We leggen hieronder uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende loopbanden en voor wie ze bedoeld zijn.

Capital Sports roeitrainer – het aanbod

Het aanbod aan Capital Sports roeitrainers bestaat uit roeitrainers met verschillende soorten weerstand. Iedere weerstand heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Wel is het zo dat hoe meer geld je voor een roeitrainer neerlegt, hoe beter en natuurlijker de weerstand aan zal voelen.

Capital Sports Stringmaster roeitrainer

De Capital Sports Stringmaster roeitrainer is het instapmodel. Deze roeitrainer is in 2 kleuren verkrijgbaar (zwart/blauw en wit/zilver) en heeft een elastische weerstand. Deze elastische weerstand is de meest eenvoudige manier om weerstand op te bouwen. Verwacht hierbij niet dat je een realistische roei weerstand hebt, ook kan je hier niet heel veel kracht op kwijt.

Afhankelijk van hoeveel kracht je hebt, kan het toch zijn dat de Capital Sports Stringmaster een goede keuze is. Met name voor mensen die niet veel kracht hebben kan je hier fijn op trainen en de investering is erg laag.

Capital Sports Stream roeitrainer

De Capita Sports Stream roeitrainer is er in 2 uitvoeringen. De Capital Sports Stream M1 en de Capital Sports Stream M2. Beide uitvoeringen verschillen behoorlijk van elkaar. Waar de Stream M1 alleen een magnetisch weerstand heeft, is bij de Stream M2 deze magnetische weerstand gecombineerd met een luchtweerstand.

Capital Sports watersport artikelen

Capital Sports heeft ook watersport artikelen waaronder een grote collectie Capital Sports Sup Boards. Maar ook functionele sportkleding waaronder compressie shirts.

Over Capital Sports

Capital Sports is een Duits merk wat gespecialiseerd is in fitness artikelen. Je moet dan denken aan cardio apparatuur, zoals bijvoorbeeld loopbanden, hometrainers en roeitrainers. Maar ook verkopen ze helmen, kleding en sup boards.

Het merk Capital Sports is onderdeel van de Berlin Brands Group. Dat is een bedrijf wat volgens het D2C (Direct to consumer) model werkt. Zij zijn daar al mee gestart in 2005 en waren toen één van de pioniers. Inmiddels is de Berlin Brands Group uitgegroeid tot een enorm groot internationaal opererend bedrijf met meer dan 1000 medewerkers. Ze hebben meer dan 45 merken (waaronder Capital Sports er dus één is) en meer dan 3700 producten in de portfolio.

Het D2C model betekent dat de producten rechtstreeks van de producent via webwinkels naar de consument gaat. Ze hebben dus geen winkels. Dat laatste is een nadeel, maar het grote voordeel is dat de producten tegen een zeer concurrerende prijs in de markt gezet kunnen worden. De prijs/kwaliteit verhouding is dus meestal zeer goed.

Qua garantie afhandeling hoef je je geen zorgen te maken, want deze wordt door de Berlin Brands Group verzorgd en deze heeft een naam hoog te houden.

Capital Sports fitness apparatuur – meer informatie

Voordat je fitnessapparatuur gaat kopen kan het nooit kwaad om je te oriënteren wat er nog meer op de markt is aan producten.


Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.

1 gedachte over “Capital Sports fitness apparatuur”

 1. Ik heb op 1 mei jl een hometrainer gekocht bij hun online.
  De levering duurde langer dan wat ze hadden aangegeven, heb ze een e-mail gestuurd en daar heb ik geen reactie op gekregen. Ik heb ze proberen te bellen en krijg een bandje. Product geleverd en het blijkt niet compleet te zijn, ook zat er al een retour papier in van de vorige besteller met de zelfde klachten. De hometrainer is van hun rechtstreeks naar mij toe gestuurd.
  Zelf de hometrainer weer retour gestuurd A €12,- verzendkosten en een tracker gevolgd zodat ik zeker weet dat hij aankomt in Duitsland.
  Melding gekregen en dat staat er op hun site dat het geld wordt teruggestort binnen 5 a 10 werkdagen. Het is 3 weken geleden dat ze het pakketje hebben ontvangen en nog steeds niets terug gestort.
  Op hun site ook een vraag uitgezet en daarop is ook niets geen reactie op gekomen.
  Hoe kan z’n bedrijf blijven bestaan. Nu blijkt ook dat Bol.com een samenwerking heeft met dit bedrijf. Onbegrijpelijk.
  Ik ben bang dat ik naar mijn geld kan fluiten 🤬🤬🤬🤬

Reacties zijn gesloten.