Fitnessapparatuur thuis – jouw eigen thuisgym

fitnessapparatuur

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn veel soorten fitnessapparatuur, de sportscholen staat er vol mee. Wij maken het onderscheid tussen krachtapparatuur en cardio apparatuur. In dit artikel leggen we uit welke fitnessapparatuur allemaal op de markt is en waar je deze apparatuur voor kunt gebruiken. Op de sportschool staat natuurlijk bijna alle fitnessapparatuur die je kunt bedenken.
Wil je echter thuis sporten dan zijn er maar weinig mensen die een thuis een ruimte in kunnen richten met zo veel verschillende fitnessapparatuur. De meeste mensen moeten keuzes maken en zijn al blij met 1 of twee fitness apparaten.
Fitnessapparatuur thuis; Wij richten ons met name op fitness apparaten voor thuis en zullen je helpen met te kiezen welke fitnessapparatuur jij het beste voor thuis aan kunt schaffen. We doen dit door de onderlinge verschillen te bespreken en te verwijzen naar reviews van populaire fitness apparaten.

hometrainers | crosstrainers | loopbanden | roeitrainers | spinningfietsen | krachtapparatuur

Fitnessapparatuur – meest recente reviews

Bekijk onze meest recente reviews. Of lees eerst verder en kom meer te weten over de verschillende soorten fitness apparatuur.

[products category=”fitnessapparatuur” limit=”100″ columns=”4″ orderby=”rating”]

Fitness apparatuur – voor cardio

Cardio apparatuur is er op je gericht jouw cardiovasculaire systeem te oefenen. Dat betekent dat het hele systeem wat bedoeld is om je spieren langdurig aan het werk te houden, dus je hart, longen en bloedsomloop beter gaat functioneren.
Uiteraard worden daarbij ook je spieren getraind, maar niet zoals bij het gebruik van krachtapparatuur, je traint geen ‘brute’ kracht.

Er zijn veel verschillende soorten cardio apparatuur. Want er zijn immers veel verschillende manieren waarop je kunt bewegen. Ieder type cardio apparaat heeft zijn specifieke eigenschappen. Weet je nog niet welk cardio apparaat het beste bij jou past, dan staat hieronder uitgelegd per type fitness apparaat wat het is en hoe je het kunt genbruiken.

Roeitrainer

Een roeitrainer is het cardio apparaat waarbij je de meeste spiergroepen traint. Doordat je zoveel spiergroepen gebruikt moet je cardiovasculair systeem flink zijn best doen, al deze spieren moeten namelijk van brandstof en zuurstof worden voorzien.
Je kan op ieder niveau roeien, dus iedereen beginner of ervaren sporter kan een roeitrainer gebruiken om fitter te worden. Het is een laagdrempelige manier van sporten, het is wel belangrijk dat je in het begin de juiste houding en techniek aan leert.

Ondanks dat je veel spiergroepen traint is de kans op blessures heel klein omdat er geen schokbelasting op treed zoals bij bijvoorbeeld hardlopen. Wel is het verstandig de omvang van de training geleidelijk op te bouwen en zoals eerder gezegd de juiste houding en techniek toe te passen.

Een roeitrainer is zeer geschikt als je wat ouder bent en fit wil blijven. Ook is het een goed apparaat voor beginners omdat je heel rustig kunt beginnen en toch een full body workout doet, zonder een grote kans op blessures.
Voor ervaren (duur)sporters is het een geweldige manier om afwisseling in je trainingen aan te brengen. Zo kan je de roeitrainer gebruiken als wielrenner of hardloper om in de winter eens een andere trainingsvorm uit te voeren die aanvullend zijn op je ‘eigen’ sport. Wij geloven dat afwisseling en ‘kruisbestuiving’ motiverend kan werken.

Spinningfietsen

Er zijn verschillende manieren om thuis cardio training te doen waarbij de fietsbeweging de basis is. Een spinningfiets is daar één van, andere opties zijn het gebruik van een hometrainer, fietstrainer of een smartbike.
In het kort leggen we even de verschillen uit:

  • Een hometainer is te vergelijken met fietsen op een stadsfiets
  • Een fietstrainer is een apparaat waarop je je eigen racefiets, tijdrit fiets of mountainbike gebruikt
  • De spinningfiets is te gebruiken voor intensieve trainingen waarbij je een ‘sportieve zit’ zoals bij een racefiets hebt
  • Een smart bike is een soort spinning++ fiets en heeft nog veel meer mogelijkheden om serieuze trainingen te doen. Daarbij wordt de fiets work-out steeds realistischer door allerlei extra mogelijkheden.

De spinningfiets is dus bedoeld voor intensieve workouts en daarom minder geschikt voor ouderen die niet gewend zijn te sporten, daarvoor is een hometrainer een betere optie.

Fitnessapparatuur – Krachtapparatuur

Krachtapparatuur is bedoeld om jouw spierkracht te trainen. Er is een enorme keuze aan toestellen waarmee je kracht kunt trainen. Je hebt immers heel veel spiergroepen en nog meer spieren in je lichaam. Je hebt dus heel veel verschillende apparaten om deze verschillende spieren te trainen. Maar ook bestaan er krachtstations die het mogelijk maken meerdere spiergroepen te trainen.

Merken fitness apparatuur

Recente berichten over fitness apparatuur


Categorie: Algemeen

Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.