Een rackettas voor squashrackets kopen, waar let je op?

Squash rugzak

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je vaak de sport squash beoefent, in een competitie gaat squashen of ander soort wedstrijden gaat spelen, is het handig om een speciale tas te kopen waar je de squashrackets in kwijt kunt. Dit soort tassen worden onder volgende namen verkocht: tennistas, squashtas, wedstrijdtas, Dunlop backpack, racketrugzak en rackettas. Waarom is het handig om een speciale tas te kopen? Waar let je op als je een tas voor rackets aan gaat schaffen?

Squashen en de rackets

Bij de sport squashen maak je gebruik van en squashracket. Dit racket wijkt af van een tennis- of badmintonracket op meerdere gebieden. Zonder een juist racket mag je de baan niet op tijdens officiële wedstrijden of wedstrijden die in competitieverband tussen verenigingen worden gespeeld. Er staan (meestal) maximaal twee spelers op de baan die tegen elkaar een wedstrijd spelen. Zij slaan, na de service, om en om de bal via de voormuur terug het veld in. Ze mogen elkaar niet in de weg lopen tijdens het slaan. Als de bal meer dan één keer stuitert op de grond, verliest de speler die op dat moment aan de beurt is het punt.

Waarom een speciale tas kopen?

Als je een kijkje neemt bij een squashvereniging, struikel je soms over belachelijk grote tassen. Dit soort tassen zijn speciaal gemaakt om alle kleding, de squashbril en accessoires die je nodig hebt bij het squashen te vervoeren. Ook kun je hier zelfs één of meerdere rackets in kwijt. Op deze manier worden de rackets op een veilige manier van plek A naar plek B gebracht, zonder dat deze beschadigen door regen, stoten en vallen. Als je wedstrijden gaat spelen of vaker gaat squashen, kan het voorkomen dat jouw racket tijdens het spelen kapot gaat. Een reserveracket die in een rugzak zit is dan wel erg handig om bij je te hebben.

Rackettas, wedstrijdtas, tennistas of squashtas

Een tas waar je squashrackets gemakkelijk mee kunt vervoeren wordt onder verschillende namen verkocht. De bekendste zijn: tennistas, squashtas, wedstrijdtas, dunlop backpack, racketrugzak en rackettas. In al dit soort tassen past een squashracket prima. Wees dus niet bang om tas te kopen waar bij staat dat deze enkel voor tennisrackets geschikt is. Hier past een squashracket namelijk ook prima in. In dit soort tassen kun je vaak meerdere rackets kwijt. In sommige tassen past het gehele racket, maar bij de meeste (vaak goedkopere) tassen steekt er een deel uit. Dit deel kan worden voorzien van een speciale beschermhoes die in (of bij) de tas zit.

Waar let je op bij de aanschaf van een rugzak?

Speel je vaker squash en ga je zelfs competitie spelen? Dan is het handig om een tas te kopen voor jouw sportspullen en rackets. Dit soort tassen kun je bij sportspeciaalzaken kopen, maar ook via webwinkels. Let bij het kopen van een tas op de volgende zaken:

Materiaal

Kies niet voor de goedkoopste tas van kwalitatief minder goed materiaal. De tas krijgt namelijk veel te verduren. Je vervoert er grote objecten in, hij ligt in een auto onder andere grote en zware tassen en op de club struikelt er vast wel eens iemand over. Koop daarom een tas van een goed merk of van duurzaam materiaal.

Aantal rackets

Voor mensen die een paar keer per week met een vriend of aantal vrienden squashen, is een tas waar je maximaal twee rackets in kunt bewaren voldoende. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor een goedkope tas waarin je één racket kunt bewaren, maar dan heb je alsnog geen reserveracket als je hoofdracket stuk gaat tijdens een wedstrijd. Er zijn ook tassen waarbij je tot 4 squashrackets kunt opslaan. Deze zijn geschikt voor de meer professionele spelers die ook in een officiële competitie spelen bijvoorbeeld.

Grootte

Bedenk van tevoren goed hoeveel spullen je kwijt wilt in de tas. Neem je bijvoorbeeld naast de squashuitrusting ook spullen mee om te douchen na afloop? Kies dan voor een tas met meer inhoud. Let wel op dat je de tas ook vaak op de rug moet dragen. Voor kinderen kan er het beste gekozen worden voor een maatje kleiner.

Kleur

De speciale rugzakken zijn te koop in tientallen kleuren. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de eigen persoonlijke voorkeur. Koop in een winkel niet meteen het showmodel, maar vraag in wat voor kleuren een model beschikbaar is. Ook online kun je vaak kiezen uit meerdere kleuren.

Tip: Maak een tas persoonlijk!

Bij een squashvereniging lopen honderden mensen met een rackettas. Vaak is er naast een squashvereniging ook een tennisvereniging. Deze mensen hebben dezelfde soort tas. Zorg er voor dat als je jouw tas altijd terug kunt vinden, ook als deze op een berg met honderd andere tassen ligt. Versier je tas met een strik, stickers of andere zaken waarmee je de rugzak herkenbaar kunt maken.


Categorie: Squashen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.