Focus Fitness Row 6 review en mijn mening: is het wat?

Focus Fitness Row 6

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben je op zoek naar een roeitrainer die een natuurlijke roeiervaring, gebruiksgemak en technologische functionaliteit combineert? Dan is de Focus Fitness Row 6 wellicht de perfecte keuze voor jou. Deze roeitrainer onderscheidt zich door zijn stevige constructie, luchtweerstandsysteem met 10 weerstandsniveaus, Bluetooth-connectiviteit en ergonomisch design. In deze review bespreek ik de voordelen en nadelen van de Row 6, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en die van andere gebruikers. Ik bekijk de bouwkwaliteit, roeiervaring, technologische functies, gebruiksgemak, montage en onderhoud, en de ervaringen van andere gebruikers. Ik sluit af met mijn eindconclusie en beantwoorden veelgestelde vragen over de Focus Fitness Row 6.

Is de Row 6 geschikt voor jou? Lees verder om te ontdekken of deze roeitrainer aan je verwachtingen voldoet!

Wat is de Focuss Fitness Row 6 roeitrainer?

De Focus Fitness Row 6 is een roeitrainer die ontworpen is voor thuisgebruik, met een stevig frame dat tot 150 kg kan dragen en een eigen gewicht van 45 kg heeft. Het apparaat maakt gebruik van een luchtweerstandsysteem met 10 verschillende weerstandsniveaus, wat zorgt voor een natuurlijke roeiervaring. Het biedt technologische functies zoals Bluetooth-connectiviteit voor het koppelen aan apps en het volgen van trainingsgegevens. Met een ergonomisch zitvlak, soepele roeibeweging, en de mogelijkheid om het apparaat eenvoudig te verplaatsen en verticaal op te bergen, combineert de Focus Fitness Row 6 gebruiksgemak met kwaliteit en functionaliteit voor een effectieve thuisworkout.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Focus Fitness Row 6 valt direct op door zijn solide constructie en strak design. Het frame is robuust en kan een gewicht aan tot 150 kg, dit is voor mij altijd een hele goede indicatie van de stevigheid en duurzaamheid. Het apparaat zelf weegt 45 kg, wat minder is dan sommige topmodellen, maar dit doet tijdens mijn testen en naar mijn mening zeker geen afbreuk aan de stabiliteit tijdens het roeien.

Roeiervaring en weerstand

De roeiervaring op de Focus Fitness Row 6 is bijzonder prettig. Het luchtweerstandsysteem simuleert op een natuurlijke wijze de weerstand die je ook op het water zou voelen. Met 10 verschillende weerstandsniveaus kun je de training zo licht of intensief maken als je zelf wilt. Dit maakt de roeitrainer geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde sporters.

Technologische functies

Een opvallend pluspunt is de Bluetooth-functionaliteit, waarmee je de roeitrainer kunt koppelen aan verschillende apps. Dit maakt het eenvoudig om je trainingen bij te houden en te analyseren. De weergave van belangrijke trainingsgegevens zoals calorieverbruik, afstand, hartslag en snelheid is duidelijk en draagt bij aan een doelgerichte training.

Gebruiksgemak van de Focus Fitness Row 6 roeitrainer

Het kantelbare ontwerp en de transportwielen aan de achterzijde maken het verplaatsen en opbergen van de roeitrainer een fluitje van een cent. Het ergonomische zitvlak en de soepel bewegende roeigrepen zorgen voor een comfortabele training, ook bij langdurig gebruik.

Vergeleken met enkele voorgangers

Als je de Fitness Row 6 vergelijkt met de Row 2 en Row 3 dan merk ik direct dat het een veel betere roeimachine is. Dit merk je ook wel in de prijs. De Row 6 is het duurste model, maar in verhouding wel 10x beter dan de andere twee modellen. Het scherm is beter (LCD verlichting), het heeft meer trainingsprogramma’s en kan hartslag meten via Bluetooth. Het is de beste keuze voor een realistische roeiervaring.

Montage en onderhoud

Hoewel sommige gebruikers aangeven dat de montage en de handleiding beter kunnen, heb ik persoonlijk geen grote problemen ondervonden. Het is wel belangrijk om te weten dat je het apparaat zelf in elkaar moet zetten, wat enige tijd en aandacht vraagt.

Wat vinden andere gebruikers van de Focus Fitness Row 6 roeitrainer?

De ervaringen van andere gebruikers met de Focus Fitness Row 6 roeitrainer zijn overwegend positief, maar bevatten ook enkele kritiekpunten die het overwegen waard zijn. Veel gebruikers prijzen het apparaat om zijn stevige bouw en de natuurlijke roeiervaring die het biedt, vergelijkbaar met duurdere modellen. Het luchtweerstandsysteem wordt gewaardeerd voor de progressieve weerstand die het biedt, waardoor de trainingen uitdagend en effectief blijven naarmate je conditie verbetert.

Een punt van kritiek van sommige gebruikers betreft de montage en de bijgeleverde handleiding. Het in elkaar zetten van de roeitrainer blijkt voor sommigen een uitdaging te zijn, mede door instructies die als onduidelijk of onvolledig worden ervaren. Ook wordt het zelf monteren als een minpunt gezien, gezien de tijd en moeite die dit soms kost.

Op het gebied van gebruiksgemak worden de Bluetooth-functionaliteit en de mogelijkheid om de roeitrainer te koppelen aan apps positief ontvangen. Dit stelt gebruikers in staat hun voortgang te monitoren en trainingen op maat te maken. Toch zijn er opmerkingen over de interface van de ingebouwde computer, die door sommigen als ongebruiksvriendelijk wordt beschouwd.

Een ander punt dat aandacht krijgt, is het comfort van het zitje en de voetsteunen. Terwijl de meeste gebruikers tevreden zijn met het comfortniveau, melden enkelen ongemak na langere roeisessies. Dit kan echter variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en lichaamsbouw.

Tot slot is er lof voor de stabiliteit van het apparaat tijdens het roeien, ook bij intensievere trainingen. De mogelijkheid om de roeitrainer eenvoudig te verplaatsen en verticaal op te bergen wordt ook als een groot voordeel gezien, vooral voor gebruikers met beperkte ruimte thuis.

Samenvattend zijn de ervaringen van andere gebruikers met de Focus Fitness Row 6 grotendeels positief, met waardering voor de bouwkwaliteit, de roeiervaring en de technologische functies. De kritiekpunten richten zich voornamelijk op de montage, de handleiding, en in mindere mate op het comfort en de gebruikersinterface.

Mijn eindconclusie van de Focuss Fitness Row 6 review

Naam product: Focus Fitness Row 6

Productbeschrijving: De Focus Fitness Row 6 is een roeitrainer die ontworpen is voor thuisgebruik, met een stevig frame dat tot 150 kg kan dragen en een eigen gewicht van 45 kg heeft.

Merk: Focus Fitness

 • Totaalscore
5

Samenvatting mijn mening

Na een grondige evaluatie van de Focus Fitness Row 6, inclusief mijn eigen ervaringen en die van andere gebruikers, kan ik concluderen dat deze roeitrainer een uitstekende keuze is voor zowel beginners als meer ervaren roeiers die thuis willen trainen. Het toestel biedt een solide bouwkwaliteit, een realistische roeiervaring dankzij het luchtweerstandssysteem, en handige technologische extra’s zoals Bluetooth-connectiviteit. Hoewel de montage en de handleiding verbeterpunten zijn, wegen deze nadelen niet op tegen de vele voordelen die de Row 6 te bieden heeft. Qua prijs/kwaliteit zeker een van mijn favoriete roeitrainers.

Voordelen

 • Stevige en duurzame constructie, geschikt voor intensief thuisgebruik.
 • Natuurlijke roeiervaring door het luchtweerstandssysteem.
 • 10 weerstandsniveaus, waardoor het apparaat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers.
 • Bluetooth-functionaliteit voor het koppelen aan apps en het volgen van trainingsgegevens.
 • Ergonomisch zitvlak en soepele roeibeweging voor comfort tijdens langere trainingssessies.
 • Eenvoudig te verplaatsen en verticaal op te bergen, wat ruimtebesparend werkt.
 • Een goedkoop alternatief op de Concept2 roeitrainer.

Nadelen

 • Montage kan uitdagend zijn door de soms onduidelijke handleiding.
 • De interface van de ingebouwde computer kan als ongebruiksvriendelijk worden ervaren.
 • Enkele gebruikers melden ongemak bij langdurig gebruik, wat wijst op mogelijke verbeterpunten voor het zitje of de voetsteunen.

Veelgestelde vragen over de Focus Fitness Row 6 Roeitrainer

Is de Focus Fitness Row 6 geschikt voor lange mensen?

Ja, de Focus Fitness Row 6 heeft een lengte van 244 cm en is daardoor geschikt voor gebruikers van verschillende lengtes, inclusief langere personen. Het ontwerp en de verstelbaarheid van de roeitrainer zorgen ervoor dat ook zij comfortabel kunnen trainen.

Kan ik mijn trainingsgegevens bijhouden met de Row 6?

Ja, de Row 6 beschikt over Bluetooth-connectiviteit waarmee je de roeitrainer kunt koppelen aan diverse fitnessapps op je smartphone of tablet. Hierdoor kun je eenvoudig je trainingsgegevens bijhouden en analyseren.

Wat voor weerstandssysteem gebruikt de Row 6?

De Focus Fitness Row 6 maakt gebruik van een luchtweerstandssysteem. Dit systeem zorgt voor weerstand door een draaiend vliegwiel dat lucht verplaatst, wat resulteert in een natuurlijke en vloeiende roeiervaring.

Is de roeitrainer eenvoudig op te bergen?

Ja, de Row 6 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en ruimtebesparing. Dankzij de kantelbare constructie en transportwielen aan de achterzijde is het apparaat eenvoudig te verplaatsen en verticaal op te bergen.

Wat is de maximale belastbaarheid van de Row 6?

De Focus Fitness Row 6 kan een gewicht aan tot 200 kg. Dit hoge maximale belastbare gewicht onderstreept de stevigheid en duurzaamheid van de roeitrainer, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan gebruikers.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.