Home » Blog » Goedkope spinningfiets tot €450: overzicht

Goedkope spinningfiets tot €450: overzicht

goedkope spinningfiets

Ben jij op zoek naar een goedkope spinningfiets? Dan kan je eens kijken naar de spinning fietsen tot 450 euro. Wij hebben de goedkope indoor fietsen op deze pagina voor het gemak onderverdeeld in verschillende prijscategorieën. Alle fitness bikes op deze pagina kosten minder dan €450,-. Ook benoemen we waar je op moet letten wanneer je een goede budget indoor fiets aan wilt schaffen. Als je een indoor fiets goedkoop wilt kopen zul je namelijk op sommige kenmerken iets in moeten leveren. Het is dan extra belangrijk om op de juiste punten iets in te leveren.

Indoor fietsen tot €300

Wanneer je op zoek bent naar een echte budget indoor fiets om thuis de winter door te kunnen trainen kan je eens kijken naar de indoor fietsen tot €300. Wij hebben de goedkope indoor fietsen tot €300 bij verschillende webwinkels verzameld en voor jou op een rijtje gezet. Ook benoemen we enkele kenmerken van deze verschillende fitness bikes.

FitBike Race 3

De FitBike Race 3 is een goed instapmodel indoor fiets. Deze indoor fiets weegt 42 kg en heeft een weerstandswiel van 18 kg. Dit wil zeggen dat de indoor fiets stabiel staat, ook wanneer je staand in het zadel gaat “klimmen”. Door het zware vliegwiel kan je de weerstand ook zwaar instellen als je dat wilt. Het stuur en zadel zijn beiden in hoogte verstelbaar. Daarnaast kan je het zadel ook nog horizontaal per mm verstellen. Op de trainingscomputer kan je informatie aflezen zoals tijd, afstand, snelheid en calorieverbruik. Bij de aanschaf van de fitness bike krijg je pedalen met toe clips. Deze pedalen kan je echter vervangen door combi pedalen zodat je ook kan fietsen met SPD-pedalen. Klinkt als een super goede indoor fiets voor dit bedrag! Wat is het verschil met een duurdere variant? Het verschil is dat de weerstand geregeld wordt met een vilt blokje. Dit maakt iets meer geluid dan een magnetisch weerstandsysteem. Ook moet je het blokje eens per half jaar vervangen en onderhouden. Verder zit er op de indoor fiets een ketting die je ook regelmatig moet inspuiten met speciale siliconen olie. Deze ketting maakt iets meer geluid dan een V-Belt. Reviews zijn zeer positief.

Inmiddels is de onderstaande FitBike Race 4 op de markt gekomen. Nog steeds ligt de prijs ruim onder de €300.

FitBike Race 4

★★★★★
299,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 29 november 2022 16:22

Indoor fietsen tot €450

Wanneer je kijkt naar de indoor fietsen tussen de €300 en €450 zie je al snel dat er steeds meer kenmerken terug komen die je ook bij de echte topklasse indoor fietsen ziet. Denk hierbij aan een weerstandsysteem met magneten en aan een V-Belt in plaats van een ketting als aandrijving.

Senz Sports S2000

Bij deze goedkope spinningfiets is er gebruik gemaakt van zowel een magnetisch weerstandsysteem als een V-belt in plaats van een ketting. Deze twee kenmerken zorgen ervoor dat de indoor fiets bijna geen onderhoud nodig heeft. Ook is deze indoor fiets geruisloos in het gebruik. Zelf hebben wij deze indoor fiets ook aangeschaft in de lockdown periode. De Senz Sports S2000 is betaalbaar en kwalitatief zeer goed.

Senz Sports S2000

★★★★★
349,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 29 november 2022 16:22

FitBike Race 8

Voor zo’n 100 euro meer dan de FitBike Race 3 koop je de FitBike Race 8. Eén van de verschillen tussen deze indoor fietsen is dat deze indoor fiets aangedreven wordt met een V-Belt. Deze aandrijving is een stuk stiller. Ook vergt de V-belt bijna geen onderhoud vergeleken met de ketting. Het is uniek dat je in deze prijsklasse een indoor fiets vindt met een V-Belt in plaats van een ketting. De stelpootjes op de indoor fiets maken dat je hem ook op een ongelijke vloer stevig neer kan zetten. Bij deze fitness bike wordt er ook gebruik gemaakt van een weerstandsysteem met vilt remblokjes.

FitBike Race Magnetic Home - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike

★★★★★
449,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 29 november 2022 16:22

FitBike Race Magnetic Basic

Voor 50 euro meer dan de FitBike Race 8 koop je een goedkope spinningfiets, namelijk de FitBike Race Magnetic Basic. Het vliegwiel hiervan is net wat zwaarder dan het vliegwiel van de twee andere FitBike fietsen. In plaats van 18 kg is hij bij deze fiets 20 kg. Het grote voordeel is dat de weerstand bij deze indoor fiets wordt geregeld met een magnetisch weerstandsysteem. Omdat de magneten niet in aanraking komen met het vliegwiel zullen ze niet verslijten en hebben ze geen onderhoud nodig. Ook deze indoor fiets beschikt weer over een V-Belt. Je kan het zadel horizontaal en verticaal verstellen, dit kan per cm. Het stuur kan je verticaal verstellen per cm. Op de bijgeleverde trainingscomputer zie je ook de totale afstand en het aantal rotaties van de benen per minuut. Je ziet dat je bij deze indoor fiets eigenlijk al heel veel kenmerken terug ziet van de duurdere indoor fietsen.

FitBike Race Magnetic Basic - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor thuis

★★★★★
349,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 29 november 2022 16:22

Nog een goedkope spinningfiets voor onder de €450

Ben je benieuwd welke goedkope spinningfiets er nog meer te koop staat bij de verschillende aanbieders? Wij hebben een lijst gemaakt van de verschillende webwinkels waar fitness bikes onder de €450 te koop staan. Bekijk ook de duurdere spinningfietsen van 450 tot 800 euro.

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.