Iemand een massage geven met de massage gun: Een uitgebreide handleiding

Massage geven met massage gun

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het gebruik van een massage gun is een effectieve manier om spierspanning te verminderen, spierknopen te masseren of een ontspannende massage te geven aan iemand. Of je nu een sporter bent of iemand die langdurig achter een bureau zit, een goede massage kan wonderen doen. In dit artikel geef ik je een full-body massage die je aan iemand anders kan geven m.b.v. een massage gun

Voorbereidingen massage geven met een massage gun

Voordat je begint, is het belangrijk om een geschikte plek te vinden waar de persoon ontspannen kan liggen. Maak je massage gun klaar en zorg ervoor dat alle opzetstukjes binnen handbereik zijn. Hierbij kun je denken aan een bolvormig opzetstuk voor grote spiergroepen, een vlak opzetstuk voor kleinere gebieden en een kegelvormig opzetstuk voor gerichte, diepe massage.

De juiste massage gun

Ik kan de onderstaande drie massage guns van harte aanraden. De Sanbo Massage Gun Pro heb ik zelf thuis ook liggen. Het voordeel is dat je hier 6 opzetstukjes bij krijgt, waarmee je de full-body massage goed uit kan voeren. De mini massage gun is ook fijn, maar iets minder krachtig. Ideaal voor een ontspannen massage of het wegmasseren van lichte spierknopen. De Theragun, van het merk Therabody is van professionele kwaliteit (dit merk je ook aan de prijs 😉).

Starten met de rug

Begin bij de rug. Dit is de plek waar veel mensen last hebben van spanning, spierknopen en stijfheid.

 • Hoe lang: Besteed hier ongeveer 5 minuten aan.
 • Opzetstukjes: Een bolvormig of vlak opzetstuk is hier het meest geschikt.
 • Stand: Gebruik een middelmatige tot hoge stand voor een effectieve, diepe massage.

Over naar de benen

Verplaats je vervolgens naar de benen, te beginnen bij de bovenbenen en vervolgens naar de kuiten en de enkels.

 • Hoe lang: Geef elk been minimaal 3 minuten aandacht. Masseer je iemand voor het eerst? Dan is drie minuten per been vaak lang zat. Doe je dit vaker bij iemand, dan kan je dit rustig opbouwen naar 5 tot 10 minuten per been.
 • Opzetstukjes: Gebruik het bolvormig opzetstuk voor de bovenbenen en het kegelvormig opzetstuk voor de kuiten en enkels.
 • Stand: Een lage tot middelmatige stand is hier vaak voldoende.

Armen en schouders

Richt je daarna op de armen en schouders.

 • Hoe lang: Minimaal 2 minuten per arm en 3 minuten voor de schouders.
 • Opzetstukjes: Een vlak of bolvormig opzetstuk werkt hier goed.
 • Stand: Voor de armen is een lage stand vaak al genoeg. Voor de schouders kun je een middelmatige stand gebruiken.

Nek en hoofd

Massage geven massage gun

Eindig met de nek en eventueel het hoofd.

 • Hoe lang: Besteed hier ongeveer 3 minuten aan.
 • Opzetstukjes: Het kegelvormig opzetstuk is het meest geschikt voor deze gebieden.
 • Stand: Gebruik een lage stand om te voorkomen dat het ongemakkelijk of pijnlijk wordt.

Afronden

Een goede massage met een massage gun duurt minimaal 20 minuten, maar je kunt natuurlijk langer doorgaan als de de persoon het goed volhoudt. Het is belangrijk om tijdens de massage te vragen hoe het voelt en of de druk niet te hoog of te laag is. Bouw het bij nieuwe personen rustig op en begin niet in een te hogen stand.


Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.