Kettler Optima 800 review: topmodel in de Optima-serie

Kettler Optima 800 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de showroom heb ik alle modellen in de Optima-serie kunnen testen. Ik was vooral erg benieuwd naar de Optima 600 en het absolute topmodel de Optima 800. In deze review bekijk ik alles wat je moet weten over dit topmodel van Kettler. Eén van de grootste voordelen vind ik de vernieuwde EXT-technologie. Deze leg ik natuurlijk uitgebreid uit!

Wat is de Kettler Optima 800 crosstrainer?

De Kettler Optima 800 is een topmodel crosstrainer uit de Optima serie. Het apparaat beschikt over Extended-Motion technologie voor een soepele, gewrichtsvriendelijke beweging. Met een kwalitatief inductiesysteem en een vliegwielmassa van 22 kg biedt het tot 400 watt aan piekvermogen. De crosstrainer heeft zowel automatische als manuele trainingsmodi, 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een configurator voor extra aanpassingen. Een groot kleurenscherm toont de belangrijkste prestatieparameters, en het apparaat is compatibel met de Kinomap-app (Android / iOS) via Bluetooth. De crosstrainer is ontworpen voor gebruikers met een lichaamslengte tussen 1,55m en 1,95m en kan een gewicht van maximaal 150 kg dragen.

Hoogwaardige technologie voor een soepele training

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Optima 800 is de Extended-Motion-technologie, oftewel de EXT-technologie. Deze zorgt ervoor dat elke beweging uiterst soepel en gewrichtsvriendelijk verloopt. Met een vliegwielmassa van 22 kg en een piekvermogen van 400 watt kun je echt flink intensief trainen op deze crosstrainer. Dit voel je ook direct als je op het apparaat staat. Het voelt stevig en stabiel aan. Een wereld van verschil met bijvoorbeeld de Optima 100 uit dezelfde serie. Maar dit is ook weer logisch als je naar het prijskaartje kijkt..

Trainingsmodi en -programma’s

Het apparaat heeft twee trainingsmodi: automatisch en handmatig. In de automatische modus blijft de weerstand constant, ongeacht hoe snel je trapt. Daarnaast zijn er 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een configurator voor maatwerk. Of je nu voor High-Intensity Interval Training (HIT) gaat of een hartslaggerichte workout, je kan het eenvoudig selecteren via het display.

Gebruiksvriendelijk display en connectiviteit

De Optima 800 heeft een groot, hoogwaardig kleurendisplay waarop de zeven belangrijkste prestatiewaarden getoond worden. Je kunt deze waarden zelfs opslaan in een persoonlijk profiel. Het apparaat beschikt over Bluetooth en is compatibel met apps zoals Kinomap. Je kan de training daardoor ook goed interactief maken. Het scherm ziet er strak en modern uit. Dit is echt heel anders dan bij veel andere crosstrainers. Erg fijn dat Kettler wel durft te innoveren op dit gebied.

Extra’s en garantie

De Optima 800 komt met een scala aan extra’s zoals hartslagmeting via handsensoren of een optionele borstband. De garantie is ook indrukwekkend: 2 jaar op onderdelen, 2 jaar huis-aan-huis-service, 10 jaar op het frame en 5 jaar op de magneetstang. Prima voorwaarden. Al zou ik misschien het liefste wel een levenslange garantie willen zien, zoals veel andere merken wel hebben.

Meer over de EXT-motion technologie

De Extended Motion-technologie van de Kettler Optima 800 maakt een lange en vlakke elliptische beweging mogelijk, die een authentieke loopbeweging nabootst. Ook ideaal voor mensen die speciaal trainen op een crosstrainer, omdat ze met knieklachten te maken hebben. Deze technologie is ergonomisch geoptimaliseerd om de bewegingen zo natuurlijk mogelijk te maken. Het resultaat is een verminderde belasting op de gewrichten, waardoor je comfortabeler en langer kunt trainen. Deze combinatie van eigenschappen maakt de Extended Motion-technologie tot een waardevolle toevoeging.

Eindoordeel Kettler Optima 800 review

Kettler Optima 800 review

Naam product: Kettler Optima 800

Productbeschrijving: De Kettler Optima 800 is een topmodel crosstrainer uit de Optima serie. Het apparaat beschikt over Extended-Motion technologie voor een soepele, gewrichtsvriendelijke beweging. Met een kwalitatief inductiesysteem en een vliegwielmassa van 22 kg biedt het tot 400 watt aan piekvermogen

Merk: Kettler

  • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na het testen en vergelijken ben ik erg onder de indruk van de Kettler Optima 800. Deze crosstrainer is duidelijk een topmodel in de Optima-serie. Een belangrijkpunt voor mij is de EXT-technologie. Dit zorgt voor een comfortabele, gewrichtsvriendelijke ervaring. Daarnaast is het apparaat veelzijdig met automatische en handmatige trainingsmodi, en het heeft een breed scala aan voorgeprogrammeerde programma’s. De connectiviteit via Bluetooth en het gebruiksvriendelijke display maken de training interactief en gemakkelijk te volgen. Echter, ondanks de prima garantievoorwaarden, had een levenslange garantieoptie het plaatje compleet gemaakt.

Voordelen

  • Gewrichtsvriendelijke EXT-technologie
  • Veelzijdige trainingsmodi en -programma’s
  • Hoogwaardig, gebruiksvriendelijk display
  • Goede connectiviteit met apps
  • Stevig en stabiel

Nadelen

  • Geen levenslange garantie op het frame en laswerk zoals bij sommige andere merken
  • Hoger prijskaartje, maar je krijgt er kwaliteit voor terug

Veelgestelde vragen over deze crosstrainer

Heeft de Optima 800 een stroomaansluiting nodig?

Ja, de Kettler Optima 800 heeft een netaansluiting van 230 V nodig voor zijn stroomvoorziening.

Kan ik mijn eigen trainingsprogramma’s aanmaken?

Ja, je kunt je eigen trainingsprogramma’s creëren. Naast de 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kun je individuele programma’s uitbreiden met behulp van de configurator.

Met welke apps is de Optima 800 compatibel?

De crosstrainer heeft een Bluetooth-interface, waardoor je verbinding kunt maken met apps zoals Kinomap en Zwift.

Is het mogelijk om een borstband aan te sluiten voor hartslagmeting?

Ja, de Optima 800 beschikt over Bluetooth en is dus compatibel met een borstband voor hartslagmeting.

Wat is de Extended-Motion (EXT) technologie?

De Extended-Motion technologie in de Optima 800 zorgt voor een bijzonder ergonomische en gewrichtsvriendelijke bewegingssequentie. Het maakt een langere, vlakkere stap mogelijk en draagt bij aan een soepele en comfortabele training.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.