Practics Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus (Bol.com) – Review en eerlijke mening

Practics Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus (Bol.com) – Review en eerlijke mening

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op zoek bent naar een manier om thuis aan je conditie te werken, heb je misschien de Practics Roeitrainer overwogen. Deze roeitrainer wordt o.a. bij Bol.com verkocht door NL Trading Services onder de naam: Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus – Roeimachine Inklapbaar – Roeiapparaat Met Trainingscomputer. Ik heb deze roeitrainer grondig onderzocht en zal je hier een uitgebreide review geven, inclusief de informatie van de fabrikant en mijn persoonlijke (ongezouten) mening.

Wat is de Practics Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus (Bol.com)?

De Practics Roeitrainer met 8 Weerstandsniveaus, die op Bol.com wordt verkocht, is een inklapbare roeimachine ontworpen voor thuisgebruik, met een focus op gebruiksgemak en efficiëntie. Dit apparaat beschikt over een ergonomisch ontwerp, acht instelbare weerstandsniveaus om de intensiteit van de training aan te passen, en een grote LCD-monitor die belangrijke trainingsgegevens bijhoudt zoals trainingsduur, afstand, slagen en verbrande calorieën. Het toestel is makkelijk op te bergen dankzij het opvouwbare ontwerp en de transportwieltjes.

Wat de fabrikant zegt

Volgens de fabrikant is de Practics Roeitrainer het ideale apparaat om fit te worden of te blijven. Het apparaat belooft een workout waarbij bijna alle spieren in het lichaam worden getraind en veel calorieën worden verbrand. Hier zijn de belangrijkste kenmerken zoals opgegeven door de fabrikant:

 • 8 weerstandsniveaus: Hiermee kun je de intensiteit van je workout aanpassen.
 • Ideale workout: De roeitrainer zou je moeten helpen om vet te verbranden en je spieren te stimuleren.
 • Ergonomisch ontwerp: Het apparaat is ontworpen met het oog op toegankelijkheid, functionaliteit en efficiëntie.
 • Grote LCD monitor: Voor het bijhouden van je fitnessgegevens.
 • Opvouwbaar ontwerp: Handig voor opslag na gebruik.

Mijn eerlijke mening

Hoewel de Practics Roeitrainer op het eerste gezicht veelbelovend lijkt, zijn er enkele punten die je moet overwegen voordat je tot aankoop overgaat. Het is belangrijk om te weten dat dit een merkloos product is dat wordt verkocht onder de naam Practics door NL Trading Services. Het apparaat komt rechtstreeks van Alibaba* (Aliexpress voor bedrijven), wat op zich niet altijd een probleem hoeft te zijn, maar in dit geval zijn er betere alternatieven beschikbaar voor een vergelijkbare prijs.

Te klein: Als je op de link achter rechtstreek van Alibaba hierboven klikt, zie je een filmpje. In dit filmpje zie je direct wat ik bedoel met de verkeerde houding. Ter vergelijking: De Concept2 PM5 (industriestandaard) is 244cm lang. Deze lengte heb je dan ook vaak nodig als je de juiste techniek aan wilt houden. De Practics Roeitrainer van NL Trading Services is 143cm. Dit is echt te kort. Zelfs voor mensen met een lager budget, die nooit hebben gesport en klein zijn, is het niet de juiste roeitrainer voor deze adviesprijs. Heb je te weinig ruimte thuis voor een langere roeitrainer? Dan zou ik eerder een ander fitnessapparaat aanraden i.p.v. deze roeitrainer.

*het model achter de link is niet exact het model dat door NL Trading Services is ingevoerd, maar een soortgelijk.

Kwaliteit en prijs

De kwaliteit van de Practics Roeitrainer laat te wensen over, vooral als je kijkt naar de adviesprijs. Het apparaat is vrij klein en voelt niet erg robuust aan, wat twijfels oproept over de duurzaamheid op lange termijn. Op alle video’s is ook goed te zien dat het echt een te klein apparaat is waar je geen goede houding en roeitrainer techniek aan kan houden.

Alternatieven

Er zijn diverse alternatieven op de markt die een betere waarde voor je geld kunnen bieden, zoals de VirtuFit Row 450, Focus Fitness Row 2, Focus Fitness Row 3 en de Senz Sports R4000. Deze modellen zijn vaak beter gebouwd en bieden een meer solide roei-ervaring. Qua prijs zijn ze gelijk of net ietsjes duurder, maar het scheelt niet veel. De kwaliteit is wel velen malen beter. Je kan op deze modellen wel een normale roeibeweging maken. Deze zie je hieronder in de prijswidget.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Is de Practics Roeitrainer geschikt voor beginners?

Ja, de Practics Roeitrainer is wegens het formaat (te klein) maar voor een hele kleine doelgroep. Ook voor beginners zou ik het niet aanraden, omdat je er echt geen goede roeibeweging op kan maken.

Kan ik de roeitrainer makkelijk opbergen?

Zeker, het apparaat is ontworpen met een opvouwbaar ontwerp en voorzien van transportwieltjes. Hierdoor kun je het eenvoudig inklappen en verplaatsen of opbergen, zelfs in kleinere ruimtes.

Is de roeitrainer geschikt voor lange mensen?

Hier kan ik kort over zijn: Nee, zeker niet.

Hoe nauwkeurig zijn de gegevens op de LCD-monitor?

De LCD-monitor van de Practics Roeitrainer is ontworpen om je trainingsgegevens zoals tijd, afstand, slagen en verbrande calorieën bij te houden. Hoewel deze gegevens een goede indicatie geven van je workout, kunnen er kleine afwijkingen zijn in de nauwkeurigheid, zoals bij de meeste goedkopere fitnessapparaten.

Geeft de roeitrainer ook programma’s of trainingssuggesties?

De Practics Roeitrainer zelf heeft geen vooraf ingestelde programma’s of trainingssuggesties. Je kunt de weerstandsniveaus handmatig aanpassen om je training te variëren.

Eindconclusie: mijn mening over de Practics Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus van Bol.com

Practics Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus (Bol.com) – Review en eerlijke mening

Naam product: Practics Roeitrainer met 8 Weerstandsniveaus

Productbeschrijving: De Practics Roeitrainer met 8 Weerstandsniveaus, die op Bol.com wordt verkocht, is een inklapbare roeimachine ontworpen voor thuisgebruik

Merk: Practics

 • Totaalscore
1.5

Samenvatting mijn mening

Na een uitgebreide evaluatie van de Practics Roeitrainer Met 8 Weerstandsniveaus van Bol.com, moet ik concluderen dat dit apparaat wellicht niet de beste keuze is voor de meeste mensen die serieus aan hun conditie willen werken. Hoewel het enkele gebruiksvriendelijke functies heeft, zoals het opvouwbare ontwerp en de LCD-monitor, wegen de nadelen zwaarder door, vooral als het gaat om de bouwkwaliteit, grootte en prijs-kwaliteitverhouding. Gezien de onderstaande punten zou ik aanraden om te kijken naar alternatieve roeitrainers die een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden en beter aansluiten bij de behoeften van zowel beginners als meer ervaren gebruikers. De eerder genoemde modellen zoals de VirtuFit Row 450, Focus Fitness Row 2, Focus Fitness Row 3 en de Senz Sports R4000 kunnen betere opties zijn, gezien hun bouwkwaliteit en de mogelijkheid om een correcte roeitechniek te hanteren.

Voordelen

 • De roeitrainer is significant kleiner dan professionele modellen, wat het moeilijk maakt om een correcte roeitechniek te hanteren, zelfs voor kleinere gebruikers.
 • De bouwkwaliteit en duurzaamheid lijken ondermaats, wat vragen oproept over de levensduur bij regelmatig gebruik.
 • Het apparaat biedt geen vooraf ingestelde programma’s of trainingssuggesties, wat het voor beginners moeilijk kan maken om effectief te trainen.
 • Het is specifiek niet geschikt voor lange mensen, wat de doelgroep beperkt.
 • De prijs lijkt niet overeen te komen met de aangeboden kwaliteit en functionaliteit, vooral in vergelijking met andere modellen in dezelfde prijsklasse.

Nadelen

 • Opvouwbaar ontwerp en transportwieltjes maken het gemakkelijk om het apparaat op te bergen.
 • De LCD-monitor biedt basis trainingsgegevens, wat handig kan zijn voor het bijhouden van je voortgang.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.