Review van de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer + advies en alternatieven

Focus Fitness Fox 1 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Focus Fitness Fox 1 crosstrainer is volgens de fabrikant de ideale start voor beginnende thuissporters, die op zoek zijn naar een goedkope crosstrainer. Met een prijskaartje van minder dan 250 euro lijkt het een aantrekkelijke keuze voor wie zijn eerste stappen wil zetten in de wereld van fitness. Maar wat krijg je precies voor dit bedrag? Is dit apparaat de investering waard of kun je beter iets meer uitgeven voor een model met meer functies? Ik heb de Focus Fitness Fox 1 uitgebreid bekeken. Hieronder lees je mijn uitgebreide mening en ervaring met deze zeer goedkope crosstrainer.

Wat is de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer?

De Focus Fitness Fox 1 is een instapmodel crosstrainer ontworpen voor thuisgebruik. Het apparaat is uitgerust met een vliegwiel van 6 kg en biedt acht elektronisch instelbare weerstandsniveaus. De lengtepas van de crosstrainer is 30 cm, en het totale gewicht van het apparaat is 32 kg. Het is geschikt voor gebruikers tot een gewicht van 120 kg. De trainingscomputer toont diverse trainingsgegevens en heeft 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Extra functies omvatten een tablethouder en hartslagsensoren op de armgrepen. Het apparaat heeft een afmeting van 108 x 61 x 154 cm.

Mijn Focus Fitness Fox 1 review

Ik heb mijn review opgesplitst in meerdere tussenkopjes. Aan het einde lees je mijn eindconclusie en eindbeoordeling van de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer.

Eerste indruk

Als je een beginnende thuissporter bent en je wil niet te veel geld uitgeven, kan de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer een interessante keuze zijn. Voor minder dan 250 euro krijg je een solide en gebruiksvriendelijk apparaat. Het geheel is makkelijk in elkaar te zetten. Voor een goedkope crosstrainer voelt het geheel robuust aan. Dit had ik eigenlijk niet helemaal verwacht. Een pluspunt dus.

Comfort en stabiliteit

De crosstrainer weegt 32 kg en heeft een maximale belastbaarheid van 120 kg. Dat betekent dat het apparaat stevig op de grond staat, ook tijdens iets intensievere trainingen. De lengtepas is 30 cm, wat redelijk oké is voor een comfortabele training, maar liever zie ik een lengtepas van minimaal 40cm op een crosstrainer. Dit voelt fijner en wat natuurlijk aan.

Technische specificaties

Het apparaat is uitgerust met een trainingscomputer die je elektronisch kan bedienen. Je kunt eenvoudig tussen de 8 weerstandsniveaus schakelen en je trainingsgegevens aflezen. Er zijn ook 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Hartslagmeting vindt plaats via handsensoren op de armgrepen. De basisfuncties die een crosstrainer – naar mijn mening – minimaal moet hebben zitten er op.

Vliegwiel en weerstandsniveaus

Een van de meest cruciale elementen van een crosstrainer is het vliegwiel. De Fox 1 komt met een vliegwiel van 6 kg. Voor een instapmodel is dit prima en het zorgt voor een vloeiende beweging tijdens het trainen. Het apparaat biedt acht elektronisch instelbare weerstandsniveaus. Voor de beginner geeft dit voldoende variatie om het trainingsniveau geleidelijk op te bouwen.

Extra’s en gebruiksgemak

Een leuke extra is de tablethouder op het display. Zo kun je tijdens het trainen je favoriete serie kijken of andere apps gebruiken. Montage was volgens gebruikersreviews ook vrij eenvoudig, met alle onderdelen goed gelabeld.

Focus Fitness Fox 1 alternatieven en advies

Het is een instapmodel, dus verwacht geen high-end functies zoals een app-koppeling of hartslagband. Als je op zoek bent naar meer geavanceerde functies, dan zou je beter kunnen kijken naar de Fox 3 of Fox 5 modellen van Focus Fitness. Zoek je meer interactiviteit? Dan neem je van hetzelfde merk de Fox 5 iPlus of Fox 3 iPlus versie. Van een ander merk kan ik op dat gebied van harte de ProForm Cardio HIIT Trainer H7 crosstrainer aanraden.

Eindconclusie Focus Fitness Fox 1 review

Focus Fitness Fox 1 review

Naam product: Focus Fitness Fox 1

Productbeschrijving: De Focus Fitness Fox 1 is een instapmodel crosstrainer ontworpen voor thuisgebruik. Het apparaat is uitgerust met een vliegwiel van 6 kg en biedt acht elektronisch instelbare weerstandsniveaus. De lengtepas van de crosstrainer is 30 cm, en het totale gewicht van het apparaat is 32 kg.

Merk: Focus Fitness

  • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Ik geef de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer 3,5 sterren. Voor een instapmodel heeft het apparaat een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het is een vrij eenvoudige crosstrainer, maar doet wat het moet doen. Een groot voordeel vind ik dat het apparaat relatief stil is. Voor een beginnende thuissporter is dit een prima keuze. Wil je bijvoorbeeld een crosstrainer kopen voor trainen met knieklachten? Dan is dit misschien wel een goede keuze. Je gebruikt het apparaat dan niet heel intensief en hebt niet veel aan extra functies zoals interactiviteit en hartslagmeting via borstband. Echter, als je serieuzer wilt trainen, raad ik aan om te investeren in een duurder model zoals de Fox 3 of Fox 5.

Kortom: Deze crosstrainer is prima voor lichte thuistrainingen en voor mensen die net beginnen met fitness. Voor meer serieuze en intensieve trainingen zijn er betere modellen beschikbaar.

Voordelen

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Stil in gebruik dankzij V-Belt
  • Eenvoudig te monteren
  • Tablethouder voor extra entertainment

Nadelen

  • Beperkte functies en programma’s
  • Geen koppeling met hartslagband mogelijk
  • Niet geschikt voor intensief gebruik
  • Lengtepas niet heel lang, korte beweging vind ik wat minder fijn

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Focus Fitness Fox 1 crosstrainer

Is deze crosstrainer geschikt voor intensief gebruik?

Nee, de Focus Fitness Fox 1 is een instapmodel bedoeld voor thuisgebruik en is geschikt om enkele keren per week te gebruiken.

Kan ik mijn tablet gebruiken tijdens het trainen?

Ja, de crosstrainer is voorzien van een tablethouder. Zo kun je tijdens het sporten bijvoorbeeld een video kijken of je favoriete serie volgen.

Is de weerstand makkelijk aan te passen?

Ja, de weerstand is elektronisch aan te passen. Je kunt kiezen uit acht verschillende niveaus via de trainingscomputer.

Heeft het apparaat een hartslagmeter?

Ja, er zijn hartslagsensoren op de armgrepen geplaatst. De hartslag wordt weergegeven op het display van de trainingscomputer.

Wat is het maximaal belastbare gewicht van dit apparaat?

De Focus Fitness Fox 1 crosstrainer kan een maximaal gebruikersgewicht van 120 kg aan.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.