Sole Fitness R95 crosstrainer: review, informatie en advies

Sole Fitness R95

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op zoek bent naar een crosstrainer die zowel geavanceerd als gebruiksvriendelijk is, dan is de Sole Fitness E95 wellicht de beste keuze voor jou. Ik heb de afgelopen jaren veel crosstrainers uit mogen testen, zowel thuis, in de showroom als in de sportschool. De Sole Fitness R95 is echt een van de betere crosstrainers die op dit moment verkrijgbaar is in het middensegment. Deze crosstrainer combineert ergonomie met technologie en biedt een scala aan functies. In deze review neem ik je mee door de belangrijkste kenmerken en functies van de Sole Fitness E95.

Wat is de Sole Fitness E95?

De Sole Fitness E95 is een geavanceerde front-driven crosstrainer geschikt voor zowel thuis als semiprofessioneel gebruik. Het apparaat onderscheidt zich met een elektronisch verstelbare hellingshoek en ergonomisch ontworpen voetpedalen, waardoor je een veelzijdige en comfortabele training kunt ervaren. Met een lengtepas van 51 cm, 20 weerstandsniveaus en een vliegwiel van 12 kg biedt de E95 een uitdagende workout voor gebruikers van alle niveaus. Het apparaat is compatibel met de Sole Fitness App voor het bijhouden van trainingsgegevens en wordt geleverd met een gratis hartslagband voor nauwkeurige hartslagmetingen.

Aanbiedingen en prijzen bekijken

Goed om te weten: Dankzij de lengtepas van 51cm voelt bewegen op deze crosstrainer erg fijn en natuurlijk aan. Ook voor langere mensen (185cm+) erg goed geschikt. Een crosstrainer met een kleinere lengtepas zal dan minder fijn zijn.

Beschrijving en eerste indruk van de Sole Fitness R95

De Sole E95 is een indrukwekkend stuk fitnessapparatuur. Het heeft verstelbare pedalen en incline functie. Op deze crosstrainer kun je zeer intensief en uitdagend trainen. De crosstrainer is ontworpen om een vloeiende elliptische beweging te bieden, waardoor je gewrichten worden ontlast, ongeacht de intensiteit van je training.

Wist je dat de incline functie op de Sole Fitness E95 je in staat stelt om de hellingshoek van je training aan te passen? Deze elektronisch verstelbare functie kan tot 15% hellen, waardoor je verschillende spiergroepen zoals de bovenbenen en kuiten extra kunt uitdagen.

De Sole Fitness App

Een van de meest opvallende kenmerken is de Sole Fitness App. Deze app kan via Bluetooth worden verbonden met je smartphone of tablet. De app biedt een overzicht van je trainingsgegevens in drie verschillende weergaven en slaat deze op in je persoonlijke profiel. Bovendien kun je tijdens je training genieten van je favoriete webpagina’s, social media, mail, films en series. De app kan ook worden gekoppeld met andere populaire fitnessapps zoals Strava en Fitbit. Bij mijn testen wilde de app soms wel wegvallen en was het verbinding maken af en toe wel lastig. Ik hoop / verwacht dat Sole dit wel op gaat lossen.

Andere dingen die ik tegen ben gekomen bij mijn Sole Fitness R95 crosstrainer test

 • Verstelbare voetpedalen: De voetpedalen van de Sole E95 zijn ontwikkeld in samenwerking met medische therapeuten. Ze zijn 2 graden verstelbaar. Dit zorgt voor een ergonomische training en minder belasting op de gewrichten.
 • Gratis hartslagband inbegrepen: De Sole E95 wordt geleverd met een gratis hartslagband, waardoor je nauwkeurig en effectief kunt trainen op basis van je hartslag.
 • De trainingscomputer heeft een breed scala aan trainingsprogramma’s, waaronder 1 manueel programma, 5 voorgeprogrammeerde programma’s, 2 user programma’s en 2 HRC programma’s.
 • Helder LCD-scherm: Het apparaat is uitgerust met een geavanceerd Lcd-scherm dat voorzien is van diverse voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s .

Wat vinden andere gebruikers van de Sole Fitness R95?

Naast mijn eigen mening, geef ik in mijn reviews ook vaak een overzicht van de meningen van andere gebruikers. Dit zijn reviews van geverifieerde gebruikers. Deze zijn afkomstig van mensen die ik ken en online via fora en webwinkels. Ik heb geprobeerd om een goede samenvatting te maken van de Sole Fitness E95 reviews!

Gemiddelde beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4.4)

Kwaliteit en duurzaamheid

 • Kwaliteit: De meeste gebruikers zijn tevreden over de bouwkwaliteit van de machine. Het apparaat voelt stabiel aan en is vergelijkbaar met commerciële elliptische trainers.
 • Duurzaamheid: Gebruikers melden dat het apparaat lang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik.

Montage

 • Instructies: De montage-instructies zijn niet altijd even duidelijk. Het is aan te raden om de instructies volledig door te lezen voordat je begint met de montage.
 • Tijd: Het monteren van de crosstrainer kan enige tijd in beslag nemen en is makkelijker met een partner.

Gebruiksgemak

 • Bedieningspaneel: Het bedieningspaneel van de Sole Fitness R95 is gebruiksvriendelijk en heeft verschillende opties voor de training.
 • Beweging: De beweging van de crosstrainer is soepel. Dit draagt zeker bij aan een prettige training.

Comfort

 • Ruimte: De Sole Fitness R95 crosstrainer neemt relatief veel ruimte in beslag, dus zorg voor voldoende ruimte in je huis.
 • Geluid: Het apparaat is over het algemeen stil, hoewel sommige gebruikers een licht piepend geluid melden.

Geschikt voor alle personen

 • Hoogte: Zowel lange als korte mensen kunnen het apparaat comfortabel gebruiken.
 • Gewicht: Het apparaat is stabiel, zelfs voor gebruikers die zwaarder zijn.

Mijn mening over de Sole Fitness E95

Sole Fitness E95S crosstrainer

Naam product: Sole Fitness E95

Productbeschrijving: De Sole Fitness E95 is een geavanceerde front-driven crosstrainer geschikt voor zowel thuis als semiprofessioneel gebruik. Het apparaat onderscheidt zich met een elektronisch verstelbare hellingshoek en ergonomisch ontworpen voetpedalen

Merk: Sole Fitness

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

De Sole Fitness E95 is een semi-professionele crosstrainer met een reeks indrukwekkende specificaties. Het apparaat is uitgerust met 20 weerstandsniveaus, een vliegwiel van 12 kg en een elektronisch verstelbare hellingshoek. Met een maximale belastbaarheid van 150 kg en een lengtepas van 51 cm is het geschikt voor een breed scala aan gebruikers. Het apparaat heeft ook een reeks programmafuncties, waaronder weergave van calorieverbruik, hartslag, snelheid en meer. De E95 wordt geleverd met een hartslagmeter en is compatibel met verschillende apps zoals Zwift.

Het heeft een garantie van 3 jaar op onderdelen, levenslange garantie op het frame en laswerk, en 1 jaar garantie voor bedrijven. Een hele betrouwbare en fijne crosstrainer, geschikt voor heel intensief gebruik thuis. De Sole Fitness app gaf bij mij wel wat problemen met koppelen en verbinden. Vandaar dat ik geen 5 sterren, maar 4,5 sterren kan geven voor deze geweldige crosstrainer.

Voordelen

 • Te koppelen met tablet
 • Elektronisch verstelbare hellingshoek
 • Tot 150 kg belastbaar
 • Uitgebreid display

Nadelen

 • Geen verstelbare lengtepas
 • App hapert soms wat

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is de Sole Fitness E95 geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters?

Ja, dankzij de verschillende weerstandsniveaus en programma’s is de E95 geschikt voor alle niveaus

Hoe betrouwbaar is de Sole Fitness App?

De app biedt veel functies, maar sommige gebruikers, waaronder ikzelf, hebben problemen ervaren met het koppelen en de verbinding. Sole werkt aan verbeteringen.

Is de crosstrainer makkelijk te monteren?

De montage kan wat tijd in beslag nemen en de instructies zijn niet altijd even duidelijk. Het is handig om dit met twee personen te doen.

Hoe stil is de Sole Fitness E95 tijdens het gebruik?

Over het algemeen is het apparaat stil, maar sommige gebruikers melden een licht piepend geluid. Ik heb hier overigens niets van gemerkt.

Wat is de garantie op de Sole Fitness E95?

Het apparaat komt met 3 jaar garantie op onderdelen, levenslange garantie op het frame en laswerk, en 1 jaar garantie voor bedrijven.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.