6x crosstrainers van Domyos (Decathlon): welke moet je kopen?

Domyos crosstrainers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Domyos is een populair merk als het om crosstrainers gaat. Maar hoe weet je welk model het best bij je past? In dit artikel bekijk ik 6 crosstrainers van Domyos, die je kan kopen bij Decathlon. Ik ga in op technische specificaties, gebruiksgemak en extra functies. Ik geef per toestel duidelijk aan voor wie het geschikt is en of het wel een goede crosstrainer is. Aan het eind geef ik je een duidelijke eindconclusie.

De zes crosstrainers van Domyos

Ik bekijk eerst alle crosstrainers van het merk Domyos stuk voor stuk. Ze staan in willekeurige volgorde. In dit artikel bekijk ik:

  • Domyos EL700 – Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 vliegwiel vooraan
  • Domyos EL540 – Crosstrainer EL540 (2022) met zelfaandrijving en interactief, E-Connected en Kinomap
  • Domyos EL520B – Crosstrainer EL520B
  • Domyos 500 – Geconnecteerde crosstrainer 500
  • Domyos 120 – Crosstrainer Essential 120
  • Domyos 100 – Crosstrainer eerste prijs Essential 100

Prijzen bekijken

Over het merk Domyos

Domyos is een merk dat gespecialiseerd is in fitness- en gymapparatuur. Het is een van de eigen merken van de grote sportwinkelketen Decathlon, net als Forclaz en Quechua. Domyos richt zich op het toegankelijk maken van fitness voor iedereen, van beginners tot ervaren sporters. Het merk staat bekend om zijn brede assortiment dat varieert van kleding en accessoires tot geavanceerde apparaten zoals loopbanden, crosstrainers en gewichten. Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid staan centraal in hun productontwikkeling. De crosstrainers van Domyos zijn een goed voorbeeld van producten die het merk produceert. Deze zijn in meerdere prijsklassen te koop. Iets wat je vaker terugziet bij dit merk.

Domyos EL700 crosstrainer

Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 vliegwiel vooraan

Dit is het model uit de Domyos-serie crosstrainers dat het meest geschikt is voor heel intensief gebruik.

De Domyos EL700 crosstrainer is een opvouwbaar fitnessapparaat ontworpen voor intensief gebruik. Het apparaat is ontwikkeld door Decathlon en neemt 40% minder opbergruimte in beslag dankzij het vouwsysteem. Het is geschikt voor recreatief gebruik tot 7 uur per week of meer. De crosstrainer heeft een vliegwiel aan de voorkant dat je naar binnen kunt klappen. Het toestel beschikt over 24 programma’s en gemotoriseerde weerstand.

Vliegwiel en weerstanden

Het vliegwiel weegt 9 kg en het apparaat heeft 15 weerstandsniveaus. Het is geschikt voor sporters met een gewicht van minder dan 130 kg. Verder is het makkelijk te verplaatsen dankzij kleine wielen aan de onderkant. De bewegingsreikwijdte is 43 cm en het apparaat is compatibel met een riem voor hartslagmeting. De afmetingen zijn 182 cm in hoogte en 220 cm in lengte, met een breedte van 69 cm. Het is geschikt voor sporters van alle niveaus.

Mijn mening: Dit is de crosstrainer voor de echte sportfanaat. Als je op zoek bent naar een toestel voor intensief gebruik, dan is dit een topkeuze. Het duurste model uit de serie, maar ook veruit het beste model qua specificaties. Een fijne lengtepas, waardoor je een comfortabele training kan uitvoeren.

Domyos EL540 crosstrainer

Domyos EL540 crosstrainer

Deze crosstrainer voegt interactiviteit toe. Virtuele routes volgen op een scherm via Kinomap en e-Connected.

De Domyos Crosstrainer EL540 is een fitnessapparaat met zelfaandrijving, waardoor je geen stopcontact nodig hebt. Het apparaat heeft een paslengte van 39 cm en een vliegwiel van 9 kg, wat bijdraagt aan een comfortabele en efficiënte training. De EL540 beschikt over 6 functies en 24 geïntegreerde trainingsprogramma’s. Het is ook koppelbaar met de apps e-Connected en Kinomap voor een meer interactieve ervaring. Wat betreft onderhoud en reparatie, het apparaat heeft een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren en 5 jaar op het metalen frame. De afmetingen zijn L146 x B63 x H159 cm en het totale gewicht van het toestel is 52 kg.

Mijn mening: Ideaal voor de sporter die graag een interactieve ervaring wil. Het is een degelijk toestel met goede functies. Nadeel is wel dat je bij Kinomap een abonnement moet nemen (maandelijks opzegbaar) als je het interactieve wilt gebruiken. Ik vind dit wel de moeite waard persoonlijk.

Domyos Crosstrainer EL520B

Domyos Crosstrainer EL520B

Net als de EL540 heeft ook dit model geen stopcontact nodig.

De Domyos Crosstrainer EL520B (2022) is een zelfaangedreven crosstrainer, waardoor je geen stroomvoorziening nodig hebt. Het apparaat heeft een paslengte van 39 cm, wat bijdraagt aan een comfortabele en efficiënte training voor verschillende spiergroepen. Het vliegwiel weegt 6 kg, wat een belangrijke rol speelt in het trapcomfort. De EL520B biedt je zes trainingsparameters en zeven ingebouwde trainingsprogramma’s. Het toestel is compatibel met de apps e-Connected en Kinomap voor een interactieve training. Het is makkelijk te verplaatsen dankzij transportwieltjes aan de voorkant. Qua garantie krijg je 2 jaar op onderdelen en werkuren en 5 jaar op het metalen frame. Het apparaat meet L146 x B63 x H159 cm en weegt 55 kg. Onderdelen blijven tot 10 jaar beschikbaar.

Mijn mening: De EL520B is eveneens zelfaangedreven en is het “jongere broertje” van de 540. Dit toestel heeft een paslengte van 39 cm en een vliegwiel van 6 kg. Prima keuze voor de gemiddelde sporter. Niet zo geavanceerd als de EL540. Gezien de prijs is dit voor mij een goede keuze als je kijkt naar de prijs/kwaliteit.

Domyos Geconnecteerde crosstrainer 500

Domyos Geconnecteerde crosstrainer 500

De console van de crosstrainer toont 6 parameters: calorieverbranding, afgelegde afstand, trainingstijd, snelheid, hartslag en ritme.

De Domyos Geconnecteerde crosstrainer 500 is een geavanceerd fitnessapparaat voor thuisgebruik. Het apparaat heeft een paslengte van 33 cm, wat zorgt voor een comfortabele en effectieve workout voor meerdere spiergroepen. Het vliegwiel weegt 7 kg, wat het trapcomfort ten goede komt. De console van de crosstrainer toont 6 parameters: calorieverbranding, afgelegde afstand, trainingstijd, snelheid, hartslag en ritme. Het apparaat heeft 9 trainingsprogramma’s en is compatibel met e-Connected en Kinomap apps voor extra motivatie en tracking.

Hartslagsensoren en hartslagband

De crosstrainer is ook uitgerust met hartslagsensoren en kan gekoppeld worden aan een hartslagband. Speciale opties zoals aanpasbare pedaalposities en een sneltoets voor weerstandsaanpassing zijn inbegrepen. Verplaatsen is makkelijk door de ingebouwde transportwieltjes. Wat betreft onderhoud en garantie, het product komt met 2 jaar garantie op onderdelen en werkuren en 5 jaar op het metalen frame. Het gewicht van het toestel is 46,7 kg en de afmetingen zijn L124 x B68 x H155 cm.

Mijn mening: Dit is een geavanceerd toestel, maar wel meer gericht op thuisgebruik. De data-analyse is een pluspunt. Ideaal voor bijvoorbeeld revalidatie en matig intensief gebruik. Eén van de crosstrainers die ik – samen met de Fox 3 iPlus – aanraad als je een crosstrainer bij knieklachten zoekt.

Domyos Crosstrainer Essential 120

Domyos Crosstrainer Essential 120

Een goedkope crosstrainer voor matig tot licht intensief gebruik

De Domyos Crosstrainer Essential 120 is een fitnessapparaat dat geschikt is voor thuisgebruik. Het zet verschillende spiergroepen aan het werk en heeft een paslengte van 33 cm voor comfortabel en efficiënt trainen. Het vliegwiel weegt 6 kg, wat invloed heeft op het trapcomfort. De console toont vijf functies: calorieverbranding, afgelegde afstand, trainingstijd, snelheid en hartslag. Het apparaat heeft ook 7 geïntegreerde trainingsprogramma’s. Verplaatsen is eenvoudig dankzij de ingebouwde transportwieltjes. De garantie bedraagt 2 jaar op onderdelen en werkuren, en 5 jaar op het metalen frame. Het gewicht van het apparaat is 34 kg en de afmetingen zijn L115 x B63 x H155 cm.

Mijn mening: Geschikt voor de casual sporter die thuis aan de slag wil. Geen fratsen, maar gewoon een goed basisapparaat. Verwacht echter niet de soepele ervaring als bijvoorbeeld bij de Domyos 500 crosstrainer. Dit apparaat is geschikt voor licht gebruik, niet intensief. Voor rustig revalideren of rustig bewegen een prima optie. Maximale gewicht van de gebruiker is 100kg, maar ik raad aan om het apparaat tot maximaal 90kg te belasten.

Domyos Essential 100

Domyos Essential 100

De goedkoopste crosstrainer van Decathlon uit het assortiment.

De Domyos Essential 100 is een basiscrosstrainer met een paslengte van 31 cm, ideaal voor een volledige lichaamsworkout. Het apparaat beschikt over een vliegwiel van 3 kg dat een soepele en comfortabele training garandeert. De console is eenvoudig maar informatief, met vier functies: trainingsduur, afgelegde afstand, snelheid en het aantal verbrande calorieën. Daarnaast biedt het merk een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren, en zelfs 5 jaar op het metalen frame. Met afmetingen van L107 x B60 x H141 cm en een gewicht van 28 kg is het een compacte en lichtgewicht optie voor thuisfitness.

Mijn mening: Dit is het instapmodel met een paslengte van 31 cm en een vliegwiel van 3 kg. Voor de budgetbewuste sporter die thuis aan de slag wil. Verwacht geen topprestaties. Het maximale gewicht is hier ook 100kg. Domyos / Decathlon geeft zelf ook aan dat je hier leuk maximaal 3 uur per week wat op kan doen. Ik raad dit apparaat zelf niet aan. Wil je een crosstrainer? Dan kan je het beste net iets meer geld neerleggen.

6x crosstrainers van Domyos (Decathlon): veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Domyos crosstrainers?

Elk model heeft zijn eigen kenmerken. De EL700 is bijvoorbeeld bedoeld voor intensief gebruik en kan opgevouwen worden. De EL540 en EL520B zijn zelfaangedreven en bieden een interactieve ervaring via apps. De Geconnecteerde crosstrainer 500 is geavanceerd en ideaal voor thuisgebruik. De Essential 120 en 100 zijn basismodellen die goed passen bij lichte tot gemiddelde trainingen.

Welke Domyos crosstrainer is het beste voor intensieve trainingen?

Als je een fervent sporter bent en op zoek bent naar een crosstrainer voor intensieve workouts, is de Domyos EL700 je beste keuze. Dit model heeft 24 programma’s, gemotoriseerde weerstand en is geschikt voor gebruik tot 7 uur per week of meer.

Zijn de Domyos crosstrainers zelfaangedreven?

Niet allemaal. De modellen EL540 en EL520B hebben deze functie wel. Dat betekent dat je geen stopcontact nodig hebt om deze crosstrainers te gebruiken. Dit kan erg handig zijn als je meer flexibiliteit wilt in waar je het apparaat plaatst.

Welk model is het beste voor een interactieve training?

Als je graag een interactieve training wilt met de mogelijkheid om verschillende apps te gebruiken, zijn de EL540, EL520B en de Geconnecteerde crosstrainer 500 goede keuzes. Deze modellen zijn compatibel met e-Connected en Kinomap apps voor extra motivatie en tracking.

Zijn er ook budgetvriendelijke opties beschikbaar?

Ja, als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie, zijn de Essential 100 en 120 modellen goed geschikt. Deze zijn eenvoudig en bieden basisfunctionaliteiten zoals verschillende trainingsprogramma’s en basisstatistieken. Het zijn goede keuzes voor licht gebruik en zijn ideaal voor de casual sporter die thuis aan de slag wil gaan.


Categorie: Crosstrainer

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.