Crosstrainer Focus Fitness Senator iPlus: review en advies

Focus Fitness Senator iPlus ervaring review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Zoek je een crosstrainer die je wat intensiever kan gebruiken vergeleken met de wat goedkopere modellen? Dan ga je op zoek naar een crosstrainer in de middenklasse of topklasse. In de middenklasse vind je de crosstrainer Focus Fitness Senator iPlus. Dit model is voorzien van een zwaar vliegwiel en enorm veel weerstanden. Je kan het apparaat in maar liefst 32 weerstanden verstellen. De crosstrainer Focus Fitness Senator iPlus is een van de betere crosstrainers van dit moment. Waarom? Dat lees je in mijn uitgebreide review hieronder.

Wat is de Focus Fitness Senator iPlus?

De Focus Fitness Senator iPlus is een geavanceerde crosstrainer die is geschikt is voor verschillende soorten gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan de fanatieke sporter, iemand die revalideert of iemand die op de crosstrainer staat en kniepijn heeft.  Dit semiprofessionele apparaat is afgestemd op moderne technologieën en is een stevige optie voor je thuisgym. Het apparaat is behoorlijk zwaar, met een gewicht van 67 kg, een goede indicatie van zijn robuuste bouwkwaliteit. Je kan de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer in 32 weerstanden verstellen en in 12 programma’s gebruiken. Het model is ook interactief wegens de iPlus-functie. Je koppelt een telefoon, tablet of smart televisie eenvoudig aan de crosstrainer. Je kan dan via de app Kinomap interactieve routes lopen met de crosstrainer.

Leuk: Loop bijvoorbeeld een route in Zuid-Spanje! Je ziet op je scherm een prachtige omgeving. Loop je een heuvel op? Dan wordt de weerstand op de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer automatisch aangepast. Erg leuk en interactief dus.

In de winkel bekijken

Wil je deze crosstrainer kopen? Bekijk hieronder dan de beste prijzen en beschikbare webwinkels.

Belangrijkste specificaties onder de loep

Je kan alle specificaties van de Focus Fitness Senator iPlus goed hier bekijken. Ik heb hieronder een aantal specificaties van de crosstrainer Focus Fitness Senator iPlus uitgekozen om nader toe te lichten.

Vliegwiel aan de voorkant

Het vliegwiel van deze crosstrainer bevindt zich aan de voorkant, wat een langere lengtepas mogelijk maakt. Hierdoor ervaar je een meer natuurlijke en minder belastende beweging, vergelijkbaar met langlaufen. Een bijkomend voordeel is dat je voeten dichter bij elkaar kunnen staan; in dit geval slechts 7 cm uit elkaar. Dit draagt bij aan een stabiele en comfortabele training. Een vliegwiel aan de voorkant is ook weer fijn voor mensen die wat zwaarder zijn.  

Applicatie-ondersteuning

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de Senator iPlus is de mogelijkheid om het apparaat te koppelen aan een tablet of smartphone via Bluetooth. Je kunt je apparaat in de meegeleverde tablethouder plaatsen en een trainingsapp naar keuze downloaden. Deze app neemt dan de functie van het display van de crosstrainer over, en je tablet of smartphone wordt je nieuwe trainingscomputer.

Magnetisch weerstandsysteem

Dit model is uitgerust met een magnetisch weerstandsysteem, wat een soepele en nauwkeurige trainingservaring garandeert.

Wattage en weerstand

De Senator iPlus heeft 32 verschillende weerstandniveaus en kan een maximale belasting van 999 Watt aan. Dit maakt het apparaat geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Hartslagmonitoring

Je kunt je hartslag in de gaten houden met de ingebouwde hartslagsensoren. Ook is het mogelijk om een aparte hartslagband aan te schaffen voor een meer accurate meting.

iPlus op de Crosstrainer Focus Fitness Senator iPlus nader bekeken

Een van de meest aantrekkelijke en onderscheidende kenmerken van de Focus Fitness Senator iPlus is zonder twijfel de iPlus-functie. Deze functie stelt je in staat om je crosstrainer te synchroniseren met een tablet of smartphone. Maar wat betekent dit nu echt voor jouw fitnesservaring?

Jouw smartphone of tablet als trainingscomputer

Zodra je je tablet of smartphone hebt gekoppeld via Bluetooth, dient dit apparaat als je nieuwe trainingscomputer. Dit betekent dat je de functies van het ingebouwde display kunt overslaan en toegang hebt tot een veelzijdigere en visueel aantrekkelijkere gebruikersinterface. Via de app kun je eenvoudig verschillende trainingsopties kiezen, je voortgang bijhouden en zelfs je weerstandsniveaus aanpassen.

Leuk om te weten: Ik koppel mijn crosstrainer altijd aan een smart televisie. Ik vind Kinomap op een groot scherm namelijk echt fantastisch!

Automatische aanpassingen

Wat nog interessanter is, is dat de iPlus-functie in staat is om de weerstand van je training automatisch aan te passen op basis van het gekozen trainingsprogramma in de app. Als je bijvoorbeeld kiest voor een route met veel heuvels, dan zal de app automatisch de weerstand van de crosstrainer verhogen als je een ‘berg’ opgaat. Dit biedt een meer geïntegreerde en realistische trainingservaring.

Mijn mening over de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer

Focus Fitness Senator iPlus ervaring review

Naam product: Focus Fitness Senator iPlus

Productbeschrijving: De Focus Fitness Senator iPlus is een geavanceerde crosstrainer die is geschikt is voor verschillende soorten gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan de fanatieke sporter, iemand die revalideert of iemand die op de crosstrainer staat en kniepijn heeft.

Merk: Focus Fitness

  • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Ik vind de Focus Fitness Senator iPlus is een zeer indrukwekkende crosstrainer. Dit semiprofessionele model heeft een breed scala aan functionaliteiten en aanpassingsmogelijkheden. Van het voorwiel en de app-integratie tot de geavanceerde hartslagmonitoring, dit apparaat laat weinig te wensen over. De hoge bouwkwaliteit en het brede scala aan weerstandsniveaus maken het een veelzijdige keuze voor iedereen die serieus aan de slag wil met fitness. Het enige minpuntje zou kunnen zijn dat het apparaat vrij zwaar en groot is, wat het minder geschikt maakt voor kleinere woonruimtes. Maar als je de ruimte en het budget hebt, is dit een investering die je niet zal teleurstellen. Ik vind iPlus samen met Kinomap echt fantastisch op de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Wat maakt de iPlus-functie zo speciaal?

De iPlus-functie stelt je in staat om je Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer te koppelen aan een tablet of smartphone via Bluetooth. Hierdoor wordt je apparaat omgetoverd tot een interactieve trainingscomputer, waardoor je toegang krijgt tot een scala aan functies, trainingsprogramma’s en grafische overzichten van je prestaties. Het zorgt voor een veelzijdige en boeiende trainingservaring.

Is de crosstrainer geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters?

Ja, de Focus Fitness Senator iPlus is ontworpen om tegemoet te komen aan sporters van verschillende niveaus. Met 32 weerstandsniveaus en de mogelijkheid om de machine tot 999 Watt te belasten, is er voor elk fitnessniveau wel een uitdagende instelling beschikbaar.

Wat zijn de belangrijkste technische specificaties?

De crosstrainer heeft een gewicht van 67 kg en een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg. Het vliegwiel weegt 12 kg, en de machine biedt een lengtepas van 60 cm. De crosstrainer is niet inklapbaar maar is wel waterpas instelbaar en onderhoudsarm.

Kan ik mijn hartslag meten tijdens het trainen?

Ja, de crosstrainer beschikt over geïntegreerde hartslagsensoren en biedt tevens de mogelijkheid om een aparte hartslagband aan te sluiten voor een nog nauwkeurigere meting. Er is ook een speciaal hartslagprogramma waarmee je op je gewenste hartslag kunt trainen.

Zit er garantie op de crosstrainer?

De crosstrainer komt met een garantie van 2 jaar op onderdelen, terwijl het frame en laswerk een levenslange garantie genieten.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.