EL700 review: Domyos geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving

EL700 crosstrainer Domyos

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Eerder heb ik al alle andere modellen van Decathlon crosstrainers uit mogen testen. Deze keer heb ik het topmodel uitgetest. Deze wordt in de winkel verkocht als Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 vliegwiel vooraan. Gelukkig wordt de crosstrainer afgekort als EL700. Hierdoor praat het toch wel wat makkelijker over deze crosstrainer 😉. De EL700 is de meest uitgebreide crosstrainer van het merk Domyos (huismerk Decathlon). In deze review geef ik je uitgebreid mijn mening over deze crosstrainer. Daarbij geef ik je ook eerlijk de voordelen, nadelen en alternatieven.

Wat is de Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 vliegwiel vooraan?

De Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 is een fitnesstoestel ontworpen voor intensief gebruik tot 7 uur per week. Het toestel is uitgerust met een zelfaandrijvend systeem, waardoor een stopcontact niet nodig is. Het beschikt over een vliegwiel aan de voorkant, 15 weerstandsniveaus en een paslengte van 43 cm. De crosstrainer heeft een geconnecteerde console met 24 trainingsprogramma’s en 6 meetfuncties. Bovendien is het apparaat bijna volledig gemonteerd en dankzij een innovatief inklapsysteem makkelijk op te bergen, waardoor het 40% minder ruimte inneemt. Het heeft een gewicht van 102 kg en wordt geleverd met een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren, en 5 jaar op het metalen frame.

Ruimtebesparend design

De Domyos crosstrainer pakt een veelvoorkomend probleem aan: de grote ruimte die dergelijke toestellen vaak innemen. Dankzij een slim opvouwsysteem neemt deze crosstrainer maar liefst 40% minder ruimte in beslag. Dat is een aanzienlijke besparing, vooral voor mensen met beperkte ruimte in huis. Je kan de EL700 goed opvouwen. Dit is wel erg handig, omdat de meeste mensen niet een hele kamer over hebben om er een home gym in te maken.

Trainingsmogelijkheden op de EL700

Deze crosstrainer komt met een behoorlijk aantal weerstandsniveaus en een paslengte van 43 cm. Dit maakt het mogelijk om je training zo uitdagend te maken als je zelf wilt. Je kunt tot 7 uur per week intensief trainen, wat het geschikt maakt voor de serieuze sporter. Het is fijn dat er gekozen is voor een grotere lengtepas. Hierdoor voelt de elliptische beweging op de crosstrainer fijn aan, ook als je wat langer bent. Ik ben zelf 1.91m en kan er fijn op trainen.

Domyos geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving (EL700)

Interactiviteit op de EL700

De console is geconnecteerd en heeft talloze programma’s om je echt lang bezig te houden. Je kunt je voortgang bijhouden en de console koppelen aan apps zoals Kinomap en e-Connected. Je kan dus de crosstrainer gebruiken om virtuele routes te maken. Dit is erg fijn voor als je je snel verveelt op de crosstrainer (zoals ik regelmatig 😉). Het nadeel is wel dat je voor veel apps een maandelijks abonnement nodig hebt. Ik sluit meestal een aantal maanden in de winter een abonnement af voor bijvoorbeeld ZWIFT en/of Kinomap. In de zomer zeg ik deze weer op. Het is wel fijn dat je op de Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 vliegwiel vooraan de training interactief kan maken mocht je dat willen. Dit is natuurlijk niet verplicht!

Gebruiksgemak

Wat direct opvalt is het gebruiksgemak. Het apparaat wordt bijna volledig gemonteerd geleverd en is in minder dan 10 minuten gebruiksklaar. Daarnaast is het toestel met zijn innovatieve verplaatsingssysteem makkelijk te verplaatsen. Dit is erg fijn. Alle andere modellen binnen de Domyos crosstrainer-serie moet je eerst helemaal zelf monteren. Dit kan nog wel eens een klus zijn voor twee personen.

Kritische noten van mijn kant

Toch zijn er ook enkele punten van kritiek. Zo had het vliegwiel wat zwaarder gemogen, vooral in vergelijking met andere modellen in dezelfde prijsklasse. Hoewel het ontbreken van een stopcontact als voordeel wordt aangeprezen, is dat in de meeste moderne huizen niet echt een issue.

Zelfaandrijvend betekent dat de crosstrainer geen externe stroombron zoals een stopcontact nodig heeft; jouw bewegingen zorgen voor de energie die het apparaat draaiende houdt. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is voor een crosstrainer om zelfaandrijvend te zijn, heeft het wel enkele voordelen. Zo kun je het apparaat overal neerzetten, zonder je zorgen te maken over de aanwezigheid van een stopcontact. Dit vergroot je vrijheid en flexibiliteit. Een potentieel nadeel is dat de weerstand en de functionaliteit van het apparaat soms minder geavanceerd kunnen zijn dan modellen die wel op netstroom werken, al is dit niet altijd het geval.

Alternatieven op dit model

De adviesprijs voor de Domyos EL700 is €999,99. Dit is flink wat geld, waar je wel veel voor krijgt overigens. Ik vind er toch wel wat nadelen aan zitten. Heb je interesse in een crosstrainer van deze kwaliteit? Dan kun je ook modellen zoals de Fox 5 iPlus (tot 300 euro goedkoper, maar wel interactief en zwaarder vliegwiel!) en de Senator crosstrainer.

Conclusie Domyos EL700 review: wat vind ik er van? Voordelen en nadelen!

Crosstrainer

Naam product: Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer

Productbeschrijving: De Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer met zelfaandrijving 700 is een fitnesstoestel ontworpen voor intensief gebruik tot 7 uur per week.

Merk: Domyos / Decathlon

  • Totaalscore
4

Samenvatting mijn mening

Na het grondig testen van de Domyos EL700 crosstrainer, is mijn conclusie dat dit een goed apparaat is voor wie serieus bezig wil zijn met cardiotraining. De crosstrainer blinkt uit in flexibiliteit en gebruiksgemak maar laat ook ruimte voor verbetering op enkele gebieden. Ik kan deze crosstrainer aanraden voor een brede doelgroep. Het is een geschikt apparaat voor mensen die rustig willen trainen, revalideren e.d. Ook is het geschikt voor mensen die een stuk intensiever willen trainen.  

Voordelen

  • Zelfaandrijvend: geen stopcontact nodig, wat zorgt voor meer flexibiliteit in waar je het apparaat neerzet.
  • Ruimtebesparend design: het inklapsysteem zorgt ervoor dat de crosstrainer 40% minder ruimte inneemt.
  • Gebruiksgemak: wordt bijna volledig gemonteerd geleverd en is snel gebruiksklaar.
  • Uitgebreide trainingsprogramma’s: de geconnecteerde console en de mogelijkheid om apps te koppelen zorgen voor veel variatie in je training.

Nadelen

  • Vliegwiel kon zwaarder: voor meer weerstandsopties en een intensievere training.
  • Kosten externe apps: om van alle geavanceerde functies gebruik te maken, heb je vaak een betaald abonnement nodig.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Domyos EL700

Hoe moeilijk is de montage van de Domyos Opklapbare geconnecteerde crosstrainer?

De crosstrainer wordt bijna volledig gemonteerd geleverd. Het monteren van de overige onderdelen is binnen 10 minuten klaar. Zo kun je snel beginnen met trainen.

Heeft de crosstrainer een stopcontact nodig?

Nee, dit toestel is zelfaandrijvend. Het heeft geen stopcontact nodig en kan dus overal geplaatst worden.

Hoeveel trainingsprogramma’s zijn beschikbaar op de console?

De geconnecteerde console heeft 24 verschillende trainingsprogramma’s. Daarnaast kun je de console koppelen met partnerapps zoals Kinomap en e-Connected voor nog meer variatie.

Hoe groot en zwaar is de crosstrainer?

De afmetingen van het opengevouwen toestel zijn 220 x 182 x 69 cm en het weegt 102 kg. Opgevouwen neemt het toestel 133 x 182 x 69 cm in beslag, wat 40% minder ruimte is dan normaal.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Er zit 2 jaar garantie op onderdelen en werkuren, en 5 jaar op het metalen frame. Onderdelen zijn tot 10 jaar na aankoop verkrijgbaar.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...