Gymost Endurance E15 crosstrainer review (uitgebreide mening)

Gymost Endurance E15

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Gymost Endurance E15 is een crosstrainer die zich richt op semiprofessioneel gebruik. Dat betekent dat je kunt rekenen op een toestel dat geschikt is voor intensieve workouts. Ben je op zoek naar een middenklasse crosstrainer van hoge kwaliteit? Dan zit je met deze crosstrainer zeker goed. Wil je een crosstrainer om af en toe op te trainen of om op te revalideren van bijvoorbeeld knieklachten? Dan is de E15 er ook prima voor geschikt. In deze Gymost Endurance E15 crosstrainer review geef ik je uitgebreid mijn mening over dit fitnessapparaat.

Wat is de Gymost Endurance E15 crosstrainer voor een apparaat?

De Gymost Endurance E15 is een professionele crosstrainer die geschikt is voor intensieve trainingen. Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een eigen gewicht van 101 kg. Het vliegwiel weegt 8 kg en het apparaat beschikt over 24 elektronisch instelbare weerstandsniveaus.

Met 12 verschillende trainingsprogramma’s en een uitgebreid LED-display dat verschillende trainingsparameters weergeeft, zoals tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag, biedt de Endurance E15 veel variatie en inzicht in je training. Het apparaat is niet inklapbaar maar is onderhoudsarm en komt met twee jaar garantie op onderdelen, levenslange garantie op frame en laswerk, en één jaar garantie voor bedrijven.

In de winkel bekijken

Goed om te weten: Bij veel webwinkels wordt deze crosstrainer aangeprezen als topmodel en professioneel gebruik, maar dat vind ik niet per se. Het is een middenklasse crosstrainer van hoge kwaliteit. Ik zou het voor thuisgebruik zeker aanraden, ook intensief, maar voor een commerciële sportschool is het toch net even te licht.

Technische specificaties van de Gymost Endurance E15 bekeken

Wat direct opvalt, zijn de 24 weerstandsniveaus. Die zijn elektronisch in te stellen, zodat je je training precies op maat kunt maken. Het vliegwiel weegt 8 kg, wat aantoont dat je zowel lichte als intensieve trainingen kunt uitvoeren. De crosstrainer is uitgerust met dubbele kogellagers en heeft een lengtepas van 52 cm, wat hem geschikt maakt voor mensen van verschillende lengtes. Helaas zijn de hellingshoek en de pedalen niet verstelbaar. Dit is wat mij betreft wel een minpuntje als je kijkt naar de adviesprijs.Een voordeel vind ik wel dat het een front-driven crosstrainer is. Dit zorgt o.a. voor:

 • Betere houding tijdens het trainen
 • Meer effectieve spieractivatie
 • Geschikt voor langere trainingssessies
 • Soepelere bewegingen
 • Minder belasting op de gewrichten

Display en programmafuncties

De Endurance E15 is voorzien van een groot LED-display van 34 x 44 cm. Dit display geeft een reeks nuttige informatie weer zoals trainingstijd, afstand, calorieverbruik, snelheid, weerstandsniveau, hartslag en wattage. Je hebt de beschikking over 12 verschillende programma’s, waaronder een hartslagprogramma en een wattageprogramma. Een hartslagprogramma is wat mij betreft wel echt een must. Gelukkig ontbreekt deze op de E15 van Gymost niet. Er is ook een optie voor het instellen van gebruikersprofielen (tot wel vier verschillende!!), waardoor het een geschikte keuze is als er meer mensen gebruik van willen maken in één huishouden.

Hartslagmeting

Voor degenen die hun hartslag tijdens het trainen willen monitoren, zijn er handsensoren ingebouwd in het apparaat. Helaas is er geen optie om een externe hartslagmeter te koppelen, wat een klein nadeel kan zijn voor diegenen die nauwkeurige hartslaggegevens willen.

Comfort en extra’s

Wat comfort betreft, komt de Endurance E15 met een aantal aardige features. Er is een tablethouder waardoor je tijdens het trainen naar je favoriete film kunt kijken of met vrienden kunt chatten. Het toestel is ook ontworpen met handvatten en antislipmateriaal op de voetpedalen om een veilige training te garanderen.

Garantie en service bij de Gymost Endurance E15

Bij de aanschaf van deze crosstrainer krijg je twee jaar garantie op onderdelen, levenslang op frame en laswerk en een jaar garantie als je hem in een bedrijfssetting gebruikt. Dit toont voor mij aan dat Gymost veel vertrouwen heeft in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun product.

Over het merk Gymost

Gymost is een toonaangevend merk in de fitnessindustrie, opgericht door Denver Waker in 1985. Waker studeerde af als werktuigbouwkundige in 1880 en had een grote interesse in methoden om mensen aan te moedigen zelf te sporten. Hij was pionier op het gebied van moderne loopbanden en legde de basis voor Gymost door zijn eigen loopplatform met rollen te ontwikkelen. In de jaren daarna heeft Gymost zich gespecialiseerd in diverse fitnessapparaten zoals loopbanden, hometrainers en uitgebreide trainingsapparatuur. In 2000 introduceerde het bedrijf een geavanceerde vierde-generatie inverter loopband, die veiliger, duurzamer, stiller en energie-efficiënter is. Het merk heeft zich altijd gericht op het vervaardigen van apparaten die nauw aansluiten bij de fitnessconcepten van mensen.

Gymost Endurance E15 crosstrainer eindconclusie

Naam product: Gymost Endurance E15

Productbeschrijving: De Gymost Endurance E15 is een professionele crosstrainer die geschikt is voor intensieve trainingen. Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een eigen gewicht van 101 kg. Het vliegwiel weegt 8 kg en het apparaat beschikt over 24 elektronisch instelbare weerstandsniveaus.

Merk: Gymost

 • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Na een grondige analyse van de Gymost Endurance E15 crosstrainer kan ik concluderen dat dit een uitstekend apparaat is voor zowel beginnende als ervaren sporters. Het apparaat is veelzijdig, duurzaam en boordevol functies die je training zowel uitdagend als plezierig maken. Het ontbreken van enkele instelmogelijkheden en de optie om een externe hartslagmeter te koppelen, zijn kleine minpunten. Maar over het algemeen is de Endurance E15 een sterke kandidaat als je zoekt naar een betrouwbare en effectieve crosstrainer.

Voordelen

 • Geschikt voor professioneel gebruik en daardoor zeer duurzaam
 • 24 elektronisch instelbare weerstandsniveaus voor een gepersonaliseerde training
 • Groot en informatief LED-display
 • 12 verschillende programma’s en de mogelijkheid voor meerdere gebruikersprofielen
 • Goede garantievoorwaarden tonen het vertrouwen van de fabrikant

Nadelen

 • Hellingshoek en pedalen zijn niet verstelbaar
 • Hoewel onderhoudsarm, is er een kans dat je op termijn kleine servicewerkzaamheden moet uitvoeren.

Veelgestelde vragen over de Gymost Endurance E15 crosstrainer

Hoe moeilijk is de montage van de Gymost Endurance E15?

Het monteren van de Gymost Endurance E15 is redelijk eenvoudig. Je krijgt een duidelijke handleiding meegeleverd. Meestal kun je het apparaat binnen een uur tot anderhalf uur helemaal klaar voor gebruik hebben.

Is de Gymost Endurance E15 geschikt voor meerdere gebruikers?

Ja, de Gymost Endurance E15 heeft de mogelijkheid voor meerdere gebruikersprofielen. Hierdoor kunnen verschillende mensen in het huishouden hun eigen instellingen en programma’s opslaan.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

De Gymost Endurance E15 komt met goede garantievoorwaarden. Dit is een teken van het vertrouwen dat de fabrikant heeft in de duurzaamheid van het apparaat. Raadpleeg de officiële documentatie voor de exacte garantievoorwaarden, die kunnen variëren.

Kan ik een externe hartslagmeter koppelen?

Nee, het is niet mogelijk om een externe hartslagmeter te koppelen aan de crosstrainer. Je zult moeten vertrouwen op de ingebouwde hartslagsensoren in de handgrepen.

Zijn de hellingshoek en de pedalen verstelbaar?

Nee, bij deze crosstrainer zijn de hellingshoek en de pedalen niet verstelbaar. Dit kan een minpunt zijn als je op zoek bent naar meer gepersonaliseerde instelmogelijkheden.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.