Gymost Turbo E12 crosstrainer review

Gymost Turbo E12 ervaring

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op zoek bent naar een crosstrainer die je zowel thuis als in een professionele omgeving kunt gebruiken, is de Gymost Turbo E12 naar mijn mening een zeer interessante optie. Dit robuuste en veelzijdige apparaat is speciaal ontworpen voor intensief gebruik. De crosstrainer is voorzien van een scala aan functies, waaronder verschillende trainingsprogramma’s en instelbare weerstanden. Maar dat is nog niet alles. Er zijn een paar functies die de Gymost Turbo E12 echt uniek maken. Eén van de gaafste specificaties: een instelbare hellingshoek. Iets wat ik echt niet zo vaak zie in de crosstrainers die ik review.

Wat is de Gymost Turbo E12?

De Gymost Turbo E12 is een professionele crosstrainer die geschikt is voor intensief gebruik. Het apparaat heeft een gewicht van 140 kg en is belastbaar tot 150 kg. Uitgerust met een vliegwiel van 12 kg en een elektronisch weerstandssysteem (EMS), biedt het 20 verschillende weerstandsniveaus. Het toestel heeft een robuuste bouw met afmetingen van 215 x 77 x 194 cm en beschikt over een instelbare hellingshoek om gevarieerde trainingen mogelijk te maken. Het display is gebruiksvriendelijk en biedt een reeks aan trainingsprogramma’s, evenals houders voor een tablet en smartphone.

Algemene informatie

Productkenmerken

De Gymost Turbo E12 is een professionele crosstrainer met (naar mijn mening) indrukwekkende specificaties. Hij weegt maar liefst 140 kg en kan een maximaal gewicht van 150 kg dragen. Met een lengtepas van 50 cm en 20 verschillende weerstandsniveaus kun je intensieve trainingssessies verwachten. Verder is hij uitgerust met een elektronisch weerstandssysteem (EMS) en een vliegwiel van 12 kg aan de achterkant.

Garantie en service

Je krijgt twee jaar garantie op de onderdelen, levenslange garantie op het frame en laswerk en één jaar garantie voor bedrijven. Opbouwservice is beschikbaar bij veel webwinkels. De levenslange garantie is iets wat ik altijd terugzie bij hoogwaardige fitnessapparatuur, waar o.a. Gymost bekend van is.

Technologische snufjes

Display en programma’s

Het display van de Turbo E12 is gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan functies. Je krijgt informatie over calorieverbruik, hartslag, tijd en nog veel meer. Er zijn 12 voorgeprogrammeerde programma’s en 4 gebruikersprogramma’s. Het is ook uitgerust met een tablethouder en een smartphonehouder, dus je kan prima tijdens je workout wat entertainment opzetten, zoals een leuke serie op Videoland!

Hartslagmeting

De Turbo E12 meet je hartslag via handsensoren. Hoewel een hartslagmeter niet is inbegrepen en er geen mogelijkheid is voor een externe koppeling, passen de voorgeprogrammeerde programma’s de weerstand aan op basis van je hartslag. Hierdoor kun je heel gericht trainen.

Materiaal en bouw

Stabiliteit en afmetingen

Deze crosstrainer is zwaar en robuust, wat hem bijzonder stabiel maakt. De afmetingen zijn 215 x 77 x 194 cm, dus zorg wel voor voldoende ruimte in je home gym!.

Verstelbare hellingshoek

Een unieke functie van de Turbo E12 is de instelbare hellingshoek. Dit simuleert het gevoel van het trainen in een heuvelachtige omgeving, wat je training divers maakt. Je kan de helling in 15 stappen instellen. Een hele gave functie.  Deze functie is vooral uniek omdat het niet vaak voorkomt op crosstrainers. Met de instelbare hellingshoek kun je de intensiteit van je training naar wens aanpassen. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter, de instelbare hellingshoek maakt het mogelijk om je trainingen te variëren en uitdagender te maken. Het simuleert als het ware een heuvelachtige omgeving en kan eenvoudig worden aangepast via het elektronische display.

Conclusie Gymost Turbo E12 review

Gymost Turbo E12 review

Naam product: Gymost Turbo E12

Productbeschrijving: De Gymost Turbo E12 is een professionele crosstrainer die geschikt is voor intensief gebruik. Het apparaat heeft een gewicht van 140 kg en is belastbaar tot 150 kg. Uitgerust met een vliegwiel van 12 kg en een elektronisch weerstandssysteem (EMS)

Merk: Gymost

  • Totaalscore
5

Samenvatting mijn mening

Na grondig onderzoek en persoonlijke ervaring kan ik met overtuiging zeggen dat de Gymost Turbo E12 een zeer solide en betrouwbare crosstrainer is. Ik kan dit apparaat aan bijna alle soorten sporters aanraden. Ideaal voor iedereen die serieus wil werken aan zijn of haar conditie. Wil je alleen revalideren op een crosstrainer? Dan kun je misschien beter een goedkoper model nemen. Als je intensiever wilt trainen én het geld er voor over hebt, dan is de Gymost Turbo E12 echt de perfecte crosstrainer. De verschillende trainingsprogramma’s en de unieke instelbare hellingshoek vind ik wel echt heel erg fijn. Hoewel het apparaat aan de grote en zware kant is, krijg je hier veel stabiliteit en duurzaamheid voor terug. De ingebouwde hartslagmeter en de gebruiksvriendelijke display maken het plaatje compleet. Kortom, als je op zoek bent naar een crosstrainer voor intensief gebruik, die toch comfort en variatie biedt, dan is de Gymost Turbo E12 een uitstekende keuze. Werkelijk één van de betere hoogwaardige crosstrainers die je kan kopen.

Voordelen

  • Geschikt voor intensief gebruik
  • Verschillende trainingsprogramma’s voor gepersonaliseerde workouts
  • Instelbare hellingshoek voor meer variatie in je training (!!!)
  • Robuust en duurzaam ontwerp
  • Twee jaar garantie op onderdelen, levenslange garantie op frame en laswerk

Nadelen

  • Groot en zwaar, dus minder gemakkelijk te verplaatsen
  • Hogere prijsklasse,

Veelgestelde vragen over de Gymost Turbo E12

Is de Gymost Turbo E12 geschikt voor thuisgebruik?

Ja, ondanks dat de Gymost Turbo E12 bedoeld is voor professioneel gebruik, kun je deze crosstrainer ook uitstekend thuis gebruiken. Het apparaat is robuust maar biedt veel comfort en verschillende trainingsprogramma’s, wat het ideaal maakt voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Welke trainingsprogramma’s zijn beschikbaar op de Gymost Turbo E12?

De Gymost Turbo E12 heeft een veelzijdig aanbod aan trainingsprogramma’s. Er zijn in totaal 12 voorgeprogrammeerde programma’s beschikbaar, waaronder manueel, interval, afval- en hartslagprogramma. Zo kun je je training aanpassen aan je eigen fitnessdoelen.

Is het apparaat makkelijk te verplaatsen?

De Gymost Turbo E12 is niet opklapbaar en weegt 140 kg. Het is dus een behoorlijk zwaar en groot apparaat. Het is aan te raden om een vaste plek voor de crosstrainer te kiezen, want verplaatsen is niet eenvoudig.

Hoe werkt de hartslagmeting op dit apparaat?

De hartslag wordt gemeten via handsensoren die zijn ingebouwd in de handgrepen van de crosstrainer. Het apparaat past automatisch de weerstand aan als je een hartslagprogramma gebruikt, waardoor je doelgericht kunt trainen.

Zit er garantie op de Gymost Turbo E12?

Ja, er zit een garantie van 2 jaar op de onderdelen en levenslange garantie op het frame en laswerk. Voor bedrijven geldt een garantie van 1 jaar. Zo kun je met een gerust hart intensief trainen op dit apparaat.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.