Loopbanden: reviews, advies en informatie

loopband

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op deze pagina lees je alles over loopbanden (en wandelbanden). Tips die je kunnen helpen wanneer je een loopband kopen gaat en reviews van populaire loopbanden. Er zijn enorm veel verschillende loopbanden in diverse prijsklassen. Het doel wat je wilt bereiken en jouw sportieve niveau bepalen in hoge mate welke eigenschappen van de loopband voor jou belangrijk zijn en aan welke eisen de loopband moet voldoen.

Wandelen of hardlopen (en alles er tussen in)

Er zijn loopbanden die geschikt zijn om op te wandelen en loopbanden die geschikt zijn voor serieuze hardlopers die ruim onder de 35 minuten op de 10 km lopen. Maar ook loopbanden die geschikt zijn voor alle mogelijke loopsnelheden daar tussen in.
De eerste vraag die je jezelf moet stellen is dus wat voor soort loper je eigenlijk bent c.q. wilt worden. Vaak is het zo dat hoe hoger jouw loopsnelheid hoe dieper je in de buidel moet tasten voor een loopband die bij jou past.
Een andere vraag is natuurlijk welk budget je tot je beschikking hebt, wees daarbij reëel en verwacht niet dat je voor 500 Euro een hardloopband kunt kopen waar je 20 km/u op kunt lopen.

Doelen waarvoor je een loopband gebruiken kunt

Een loopband kan gebruikt worden met verschillende doelen, je kan een loopband bijvoorbeeld gebruiken voor:

  • revalidatie
  • herstellen van een blessure
  • een ‘zittend leven’ doorbreken met korte actieve periodes van wandelen
  • duurtraining
  • sportief wandelen
  • interval training voor hardlopen
  • afvallen
  • fit en vitaal worden/blijven

De genoemde doelen staan in willekeurige volgorde genoemd, maar je snapt al dat het belangrijk is de juiste loopband bij jouw specifieke doel te kiezen. Wij helpen je daarbij door heel veel informatie te geven en dieper in te gaan op de diverse doelen middels verschillende blogs. Ook proberen we zoveel mogelijk de juiste loopbanden te vermelden bij de verschillende doelen.
Door het maken van reviews en doen van vergelijkingen tussen loopbanden hopen we je te kunnen helpen bij het vinden van de juiste loopband.

Lees bijvoorbeeld onze uitgebreide walkingpad test. Daarin vergelijken we alle wandelbanden.

Wat is jouw budget
tot €1000 | €1000 – €1500 | vanaf €1500

Populaire loopbanden (om te wandelen)

Wandelbanden zijn meestal behoorlijk betaalbaar, er is weinig motor vermogen nodig omdat de loopsnelheid laag is. Ook de demping hoeft minder aandacht aan besteed te worden omdat de klappen bij het neerkomen minder hard zijn dan bij hardlopen.
We maken onderscheid in wandelbanden voor ouderen en wandelbanden voor je werkplek. Het grote verschil is dat een wandelband voor ouderen het liefst voorzien moet zijn van een beugel (denk aan evenwicht) en een wandelband onder je bureau juist niet, want dat past gewoon niet.

Wil je meer weten over het enorme aanbod van wandelbanden, de verschillende doelen waarvoor wandelbanden gebruikt kunnen worden en welke daar het beste bij passen en waar je op moet letten als je een wandelband kopen gaat, lees dan onze grote walkingpad test.

Voordelen van een loopband thuis

Thuis aan je conditie werken zonder dat je gebonden bent aan de openingstijden van een sportschool, sporten zonder reistijd en niet door kunnen sporten zonder dat je afhankelijk bent van slechte weersomstandigheden zijn allemaal voordelen wanneer je thuis de beschikking hebt over een (hard)loopband.

Uiteraard geldt dit ook voor andere fitnessapparatuur. Maar een lopen of wandelen kan bijna iedereen, het is een laagdrempelige manier van bewegen die iedereen op zijn/haar eigen niveau en intensiteit kan doen.


Categorie: Loopband

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.