Patellabandje

Patellabandje

Een patellabandje is een hulpmiddel voor de knie. Het is een elastische band die je net onder de knieschijf draagt. Het helpt bij het verminderen van pijn en ongemak. Vaak wordt het gedragen door mensen die last hebben van aandoeningen zoals patella tendinitis en het patellofemorale pijnsyndroom. Het bandje biedt extra druk op de pees en verlicht zo de druk op de knieschijf. Patellabandjes zijn populair bij sporters en mensen met knieproblemen. Het is een hulpmiddel die veel pijn verlicht, maar toch erg goedkoop is.

Populaire patellabandjes

Artikelen over patellabandjes


Wat zijn de voordelen van een patellabandje?

Een patellabandje vermindert pijn en ongemak, biedt extra ondersteuning, stabiliseert de knie en helpt bij het herstel van knieblessures. Je draagt het als je knieproblemen hebt of als je aan een aandoening aan de patellaband lijdt. Overleg het overigens altijd wel met een arts voordat je zelf een patellaband gaat aanschaffen.

Hoe draag je het bandje correct?

Je draagt de band net onder de knieschijf. Trek het bandje stevig aan, zodat het voldoende steun biedt. Het moet niet zo strak zitten dat het de bloedcirculatie belemmert. Je merkt tijdens het lopen en sporten of een bandje te strak of te los zit. Dit zal de eerste keren wel even wat puzzelen zijn.

Kan je een patellabandjes dragen tijdens het sporten?

Ja, patellabandjes zijn geschikt voor tijdens veel sporten waarbij je de knie veel gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, voetbal, volleybal en basketbal.