Vragen en antwoorden over het patellabandje

patellabandje

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een patellabandje is een hulpmiddel voor de knie. Het is een elastische band die je net onder de knieschijf draagt. Het helpt bij het verminderen van pijn en ongemak. Vaak wordt het gedragen door mensen die last hebben van aandoeningen zoals patella tendinitis en het patellofemorale pijnsyndroom. Het bandje biedt extra druk op de pees en verlicht zo de druk op de knieschijf. Patellabandjes zijn populair bij sporters en mensen met knieproblemen. Het is een hulpmiddel die veel pijn verlicht, maar toch erg goedkoop is.

Populaire patellabandjes

Artikelen over patellabandjes


Wat zijn de voordelen van een patellabandje?

Een patellabandje vermindert pijn en ongemak, biedt extra ondersteuning, stabiliseert de knie en helpt bij het herstel van knieblessures. Je draagt het als je knieproblemen hebt of als je aan een aandoening aan de patellaband lijdt. Overleg het overigens altijd wel met een arts voordat je zelf een patellaband gaat aanschaffen.

Hoe draag je het bandje correct?

Je draagt de band net onder de knieschijf. Trek het bandje stevig aan, zodat het voldoende steun biedt. Het moet niet zo strak zitten dat het de bloedcirculatie belemmert. Je merkt tijdens het lopen en sporten of een bandje te strak of te los zit. Dit zal de eerste keren wel even wat puzzelen zijn.

Kan je een patellabandjes dragen tijdens het sporten?

Ja, patellabandjes zijn geschikt voor tijdens veel sporten waarbij je de knie veel gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, voetbal, volleybal en basketbal.


Categorie: Patellabandje

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.