Home » Blog » Weerstandsband kopen: Waar let je op?

Weerstandsband kopen: Waar let je op?

Weerstandsband-kopen-waar-let-je-op

Wie op zoek gaat naar een nieuwe weerstandsband (of meerdere weerstandsbanden), ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel winkels en aanbieders die deze banden verkopen. Een resistance band is dan ook de afgelopen jaren enorm populair geworden. Je hebt tegenwoordig zelfs weerstandsbanden die voor specifieke doelen geschikt zijn. Zo heb je speciale therapie-banden, weerstandsbanden voor krachttraining en bootybands. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een weerstandsband of set weerstandsbanden gaat kopen. Wil je direct een set kopen? Bekijk dan onze top 10 weerstandsbanden of top 10 booty bands eens!

Lengte en doel bepalen

Je kan weerstandsbanden kopen in verschillende lengtes. De ene band is zo klein dat je er alleen wat kleine simpele armoefeningen mee kan doen. Andere banden, zoals pull-up bands zijn weer enorm lang. Bepaal van tevoren goed je doel: wat wil je doen met de weerstandsband?

Materiaal

De meeste weerstandsbanden zijn gemaakt van een rubberachtige materiaal. Booty bands zijn weer gemaakt van een elastische stof. Het soort materiaal dat gebruikt is bepaalt onder andere hoe snel de weerstandsband of booty band zal scheuren. Ook hier is het verstandig om goed te kijken naar je sportdoel. Hoeveel kracht moet de weerstandsband weerstaan?

Handgrepen (of niet)

Als je veel oefeningen doet die dumbbells nabootsen, dan wil je in de eerste plaats waarschijnlijk handvatten. Dan moet je beslissen hoe a.) Zacht en b.) Grijpbaar die handvatten moeten zijn. Doe goed onderzoek of jij oefeningen wil gaan doen waarbij je handvaten nodig gaat hebben.

Prijs/kwaliteit

Ook al doen veel bedrijven het je geloven: Het is écht niet nodig om meer dan 25 euro uit te geven aan één booty band. Let dus goed op de prijs. Daarnaast is het verstandig om ook eens zelf op onderzoek te gaan. Veel weerstandsbanden en booty bands worden gewoon van Aliexpress of Alibaba gehaald door ondernemers en voor veel meer geld aan jou verkocht. Laat je niet afleiden door een eigen merk op een booty band of weerstandsband. Wie grote partijen aankoop bij Aliexpress, kan er voor kiezen om er zelf een merk op te doen. Lees daarom goed reviews door!

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.